Klaviatúra

Vizeken, völgyeken, hegycsúcsokon át gond nélkül elkísér

Apple Watch Ultra 2 – felnőtt a feladathoz

2023. szeptember 26. - landcomputer

Legutóbbi blogbejegyzésünkben nemrég alaposan körbejártuk, mitől is lett olyan nagyszerű az Apple Watch 9. szériája. Akinek ez nem lett volna elég, annak most figyelmébe ajánljuk az Apple Watch Ultra 2-t, aminek már a nevéből is arra következtethetünk, hogy brutál ultra lett.

apple_watch_ultra_2_01.png

„Masszívnak tűnik. Mert az is.” – olvasható az Apple hivatalos oldalán. Az iPhone 15 Pro és Pro Max-hoz hasonlóan az Ultra 2 anyagösszetételében is megtalálható a titán, hiszen a masszív ellenállást itt is ez az anyag adja, azzal a szuper tulajdonságával együtt, hogy korrózióálló. Kijelzőrendszerét tekintve míg az Apple Watch 9. szériájának legnagyobb fényereje 2000 nit (ami így is duplája az előző, 8-as széria 1000 nites értékének), addig az Ultra 2 esetében a vadonatúj S9 SiP chipnek köszönhetően a Retina kijelző csúcsfénye 3000 nit. Félhomályban szintén képes 1 nitre elhalványulni, sötétben pedig automatikusan bekapcsol az Éjszakai mód.
apple_watch_ultra_2_02.png

Legnagyobb újdonsága a narancssárga Művelet gomb, ami aranyat ér, hiszen így már csak rajtad múlik, mit hozol ki belőle, mivel gyors fizikai irányítást ad a kezedbe számos funkcióhoz. Jelölj ki vele egy útpontot, indíts edzést vagy merülést, a gomb hosszú lenyomásával pedig a szirénát is aktiválhatod vészhelyzet esetén. A 86 decibeles hangjelzésnek köszönhetően 180 méteres távolságon belül is hallható lesz, ha bajba kerülsz. Az ezzel ellentétes oldalon lévő gomb is hasonlóan hasznos különböző biztonsági funkciók eléréséhez. Ilyen például az orvosi azonosítód megnyitása vagy a gombot hosszan lenyomva a segélyhívás indítása. Az óra keretéből minimálisan kiemelkedik, így kesztyűben is könnyen megtalálod majd a Digital Crown-nal együtt, mivel az nagy átmérővel és mély barázdákkal rendelkezik.

apple_watch_ultra_2_03.png

A 9-es szériához hasonlóan a kijelző vagy gombok megérintése nélkül is képes leszel kezelni az órát. Elég csak összekoppintani kétszer a mutató- és hüvelykujjadat, hogy hívást tudj fogadni, üzenetre válaszolni, időzítőt vagy zenét indítani és még számos más műveletet elvégezni gond nélkül akkor is, ha egyetlen szabad kézzel sem rendelkezel.

apple_watch_series_9_02.png

A készítők most is sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a testi és lelki egészséggel kapcsolatos, hasznos adatok figyelemmel kísérésére az egészséges életvitel érdekében. Edzés során az Apple Watch Ultra 2 képes csatlakozni kerékpáros kiegészítőkhöz, mint például a wattmérőkhöz, így jobban szem előtt tarthatod teljesítményedet még tekerés közben is. A Pulzuszónákból folyamatosan láthatod, milyen intenzitással edzel, ráadásul a rendszer automatikusan személyre szabja neked az edzési zónáidat az egészségadataid alapján, de természetesen te is beállíthatod magadnak ezeket. Kombinálhatod a futást, az úszást, a kerékpározást és bármilyen edzést, hiszen az Edzés app automatikusan felismeri, amikor sportot váltasz. Állíthatsz be tervezett időintervallumot akár táv megadásával is, valamint bemelegítéssel, pihenőidőkkel és levezetéssel is bővítheted az edzést. Kíváncsi vagy a lépéshosszodra, vagy a talajérintési idődre, esetleg a vertikális oszcillációdra? A futásdinamikai mutatókat is gond nélkül tálcán kínálja neked az Ultra 2.

apple_watch_ultra_2_04.png

Te bírni fogod a tempót? Mert az aksi biztosan. Nem kell majd a hátizsákos túrád első néhány órája után már rögtön azon aggódni, hogy lemerül az órád, hiszen akár 36 órát is képes kibírni normál használat során, alacsony töltöttségű módban pedig ennek akár a kétszeresét is. Edzéshez való használat esetén szintén Alacsony töltöttségű módban 17 óra a várható tartam. Bármilyen mély völgyeket vagy magas hegyeket akarsz meghódítani és akármilyen extrém hőmérsékleti viszonyok közé készülsz, akár víz alatt is, az Apple Watch Ultra 2 mindenre felkészült, hogy végig kísérjen utadon – felnőtt a feladathoz.
Kattints ide okosóra-kínálatunkért!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr8518222403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása