Klaviatúra

Érkezik a Snap Pixy – a Snapchat új minidrónja

Ha mindig is saját paparazzira vágytál, imáid meghallgattattak

2022. május 02. - landcomputer

A Snap, Inc. (régebben: Snapchat, Inc.) életében új fejezet kezdődött 2016-ban, amikor jelentős stratégiaváltást hajtott végre a vállalat és a jövőre való tekintettel az új termékekkel való előállás miatt még a nevüket is átkeresztelték. A sokak által jól ismert applikáció után – ahol éjjel-nappal rakhattuk magunkra a cuki kutyafüleket – a vállalat be is mutatta második termékét, ami óriási változtatás volt, hiszen a szoftver után egy kütyüt dobtak piacra, méghozzá egy Spectacles elnevezésű napszemüveget.

spectacles1_01.png

Ennek érdekességét akkoriban egy beépített kamera adta, ami a jobb oldali lencsében volt elhelyezve – ezzel széles látószögű, pontosabban 115°-os felvételek lehetett készíteni. A rögzíthető videók hosszúsága 10 másodpercre volt tehető, amelyet a szemüveg Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével küldött át a felhasználó mobiljára.

A kamerás napszemüvegnek már a 3. verziója is létezik, de akkoriban az első után a vállalat igencsak megemelte a tétet: legutóbb egy kamerás drónnal jelentkeztek. Az idei Snap Partner Summiten lett leleplezve a Snap Pixy, ami egy 130x120 mm-es minidrón, ami okostelefonról vezérelve gyakorlatilag robot paparazziként képes követni, fotózni vagy videózni tulajdonosát és nem csak a tenyeredben, de talán még a zsebedben is elfér. Természetesen az elkészült anyagokat azonnal fellőhetjük Snapchat-re a kötelező szerkesztés után. A Snap Pixy maximális teljesítménye 3 méteres magasságot enged meg neki, a hozzá tartozó mobilos vezérlőfelületen pedig 5 repülési üzemmódból is választhatunk: követés, 10 és 30 másodperces lebegés, keringés vagy automatikus emelkedés).

snappixy_01.png

A minidrón súlya épphogy 1 grammal haladja meg a 100 grammot és egy 12 megapixeles kamera kapott benne helyet. 16 GB-os beépített tárhellyel rendelkezik, amin akár 100 videót vagy 1000 képet is tárolhatunk. Egyetlen hátránya, hogy a parányi méretéből kifolyólag az akkumulátor kapacitása is erősen korlátozott, ami a cég elmondásai alapján annyit tesz, hogy egy töltéssel mindössze 5-8 alkalommal, alkalmanként kb. 10-20 másodperces repülésre képes, ami valljuk be, nem túl sok – talán mire magával ragad a varázsa és készül 1-1 jó kép vagy felvétel már sajnos tölteni is kell újból, ami pont nem szerencsés egy kirándulás vagy városnézés során. Ha ennek ellenére is mindenképpen a levegőből szeretnéd közvetíteni mindennapjaidat, akkor van számodra egy jó hírünk: segítségedre lehet a hozzá pluszban megvásárolható cserakku.

Az eszköz célja a vállalat vezérigazgatója, Evan Spiegel elmondása alapján a következő:

"Küldetésünk, hogy képessé tegyük az embereket arra, hogy kifejezzék magukat, a pillanatnak éljenek, megismerjék a világot és együtt szórakozzanak. Ez a termék pedig pontosan ezt teszi."

snappixy_02.jpeg

A közösségi médiás drónt jelenleg még csak az Egyesült Államokban és Franciaországban lehetséges megvásárolni 230 dolláros áron, ami a jelenlegi árfolyamot tekintve közel 83 000 Ft. Ez minden létező selfie botnál jóval drágább, hiszen azoknak a legolcsóbb verziója 1-2 ezer forint körül kezdődik és a legkomolyabbak is 20 000 Ft körül végződnek. A történet másik véglete a „hagyományos” drónok, amik nem éppen ilyen súllyal és képességekkel vannak bekategorizálva, az árról nem is beszélve…

A Snap Pixy-t nálunk ugyan még nem találod meg, de izgatottan várjuk, meg fog-e érkezni Magyarországra. Addig is válogass jelenlegi selfie botjaink vagy akár drónjaink közül! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr7717822061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása