Klaviatúra

Apple AirPods Pro – fél év használat után

2020. november 26. - landcomputer

Az Apple 2016-ban mutatta be az AirPods 1. generációját, és az elmúlt 4 évben rendkívül nagy utat járt be ez a kis fülhallgató. Azóta megjelent a 2. generáció, mely inkább csak az 1. generáció frissített változata, illetve e bejegyzés alanya, a sokat sejtetően „Pro” névre keresztelt modell. Én magam nagyjából 6 hónapja használom napi szinten az AirPods Pro-t, de már az első perctől rabul ejtett, és azóta is a „foglya” vagyok!

mwp22.jpeg

Kép forrása: www.apple.com

Lássuk, hogy mivel érte ezt el ez az apró, ámde annál „okosabb” eszköz!

 

Az AirPods Pro az eddig megszokott Apple fülhallgatókhoz (EarPods, AirPods 1.-2. gen.) képest teljesen új, hallójáratba illeszthető kialakítást kapott, mely sok embernek jelenthet megkönnyebbülést. A kényelmet tovább fokozza, hogy az Apple 3 különböző (S, M, L) méretű gumiharangot mellékel a fülhallgatóhoz, ezáltal mindenki megtalálhatja a füléhez legjobban illeszkedő változatot. A dobozban a fülhallgatón és gumiharangon kívül találunk még egy USB-C – Lightning kábelt a töltéshez, illetve a dokumentációt.

 fca6da0e-fc77-11e9-acf9-cafedce87d15_image_hires_154757.jpeg

Kép forrása: www.scmp.com

A fülhallgatót a fülbe illesztve három féle mód közül választhatunk: az első, legegyszerűbb mód a „Kikapcsolt” mód, ekkor az AirPods Pro hagyományos hallójáratos fülhallgatóként viselkedik. A maradék két mód már sokkal izgalmasabb, ekkor villantja csak meg igazán tudását az AirPods Pro: Az egyik mód az „Áttetsző” mód, ebben az esetben a beépített mikrofonoknak (fülenként 2 darab) köszönhetően minden külső hangot beenged a fülhallgató, sokszor még hangosabban is, mintha a saját fülünkkel hallgatnánk!

A másik mód az „Aktív zajszűrés”, mely talán a legizgalmasabb funkció. Ekkor a már korábban említett mikrofonok segítségével a fülhallgató megpróbálja a külső zajokat a lehető legjobban kizárni, mely feladatot szinte tökéletesen végre is hajt. Azért csak szinte, mert természetesen valamennyi zaj így is eljut a fülünkig, de ez minimális. Egy forgalmas főút mellett állva, miután bekapcsoltuk az aktív zajszűrést, csak egy enyhe duruzsolást lehet hallani, ami abszolút nem zavaró, és ha mellett még zene is szól, akkor már nem is hallható. A magasabb hangokat (pl. sziréna, duda) jobban beengedi a fülhallgató, így elkerülhetjük a baleseteket.

airpods-pro-noise-cancellation.jpg

Kép forrása: www.macrumors.com

Az AirPods Pro rendelkezik még egy 4. funkcióval is, bár ez még csak igen korlátozottan érhető el. Ez a funkció a térbeli hangzás. Ekkor a fülhallgató követi a fej mozgását, és ez alapján változtatja a hangot. Ez a funkció jelenleg csak az Apple TV applikáción belül érhető el.

 

Az AirPods Pro-t kétféleképpen vezérelhetjük: egyrészt Siri segítségével adhatunk neki utasításokat, másrészt a fülhallgató szárát nyomkodva vehetjük rá különböző utasítások végrehajtására.A fülhallgatóba épített mikrofonoknak köszönhetően a telefonálás első osztályú, a hívott felet úgy halljuk, mintha személyesen beszélnénk vele!

 

 

Az akkumulátor üzemidőről még nem esett szó: zenehallgatás esetén az Apple 4,5 órát ígér, telefonálás esetén 3,5 órát. Saját tapasztalatom szerint ezt az ígéretet teljes mértékben be is tartja a fülhallgató.

airpods-pro-exnaded-internals-2019-100815762-large.jpgKép forrása: www.macworld.com 

 

Konklúzió: fél év használat után ki merem jelenteni, hogy nem bántam meg a vásárlást, mindenkit bátorítok rá, hogy fontolja meg a beszerzést! A hangminőség első osztályú, az aktív zajszűrést szinte szavakba sem lehet önteni.

 

Ti mit gondoltok a készülékről? Kíváncsian várjuk a  véleményeket és tapasztalatokat – írjátok meg kommentben, ti mennyire vagytok elégedettek vele!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr6616303588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása