Klaviatúra

1 db Dynamic Island, 48 g megapixel és egy csipet iOS 17

Az Apple iPhone 15 receptje

2023. október 09. - landcomputer

Vegyünk elő egy újabb őszt, szórjuk meg egy csipet Apple eseménnyel és már készen is van az iPhone legfrissebb, 15-ös szériája! A receptet félretéve és komolyra fordítva a szót, vegyük szemügyre, mitől is lett olyan nagyszerű az újabb almás készülék. Aki valaha fogott már ilyen telefont, annak most ez sem lesz különösen nagy újdonság, hiszen minden a megszokott helyen található. 5 csodás színből válogathatunk: rózsaszín, sárga, zöld, kék és fekete. Anyagában színezett üveg hátlap borítja mindet, amely az űrtechnológiai minőségű, 75%-ban újrahasznosított alumínium házzal párosítva rendkívüli tartóssággal ruházza fel.

apple_iphone_15_es_15_plus_01.jpg

Belülről azonban már jóval izgalmasabb a történet, hiszen a legszembetűnőbb újítás díjat kapja *dobpergés* a Dynamic Island. Ennek egyetlen feladata, hogy folyamatosan kiemelje az értesítéseket és minden élő tevékenységet annak érdekében, hogy sose maradj le róluk, bármit is csinálsz éppen. Minden korábbinál gyorsabban megy a futó alkalmazások közötti váltás és a készülék komplett használata. Teljesen személyre szabható: irányítsd róla a zenelejátszást, kezeld hívásaidat vagy értesülj azonnal friss járatinformációkról utazás előtt.

apple_dynamic_island_01.jpg

A főkamera mostantól kezdve szupernagy felbontásra képes a 48 megapixelének köszönhetően, így nem kell aggódnod: minden képed gond nélkül lesz lélegzetelállító és lenyűgöző, legyen szó egy spontán csapatképről vagy egy művészi tájfotóról. Portrék esetén élettelibb színekre és nagyobb részletgazdagságra lehet számítani, a fókuszt pedig akár utólag is átállíthatod egyik szereplőről a másikra. Nem csak emberek, de macskák és kutyák fotózása alkalmával is a telefon automatikusan rögzíti a mélységélesség-adatokat, így nem kell többé külön átváltanod Portré módra, nem fogsz lemaradni a tökéletes pillanatról.

portre_01.png

Kedvenc sorozataidról sem fogsz lemaradni, hiszen az iPhone 15 akár 20 órányi videólejátszásra képes, míg az iPhone 15 Plus akár 26 órányira. A töltéstől sem kell félni, elbúcsúzhatsz a kábelrengetegtől és a jól megszokott Lightning csatlakozótól is, hiszen innentől kezdve az USB-C hódít. Ha rendelkezel iMac-kel vagy iPad-del, akkor mindent tölthetsz ugyan azzal a kábellel.

usb-c_01.png

Új telefonhoz új rendszer is dukál: az iOS 17 saját matricákat, új beállításokat, összességében egyedi stílust kölcsönöz felhasználójának. Érintsd meg, majd tartsd lenyomva egy fotó bármely elemét, például egy macskás kép esetén kiskedvencedet, így a háttérből kiemelve matricává alakíthatod. Effektek segítségével fényes vagy domború hatásúvá is változtathatod őket, élő (mozgó) képeidből pedig animált matricákat is készíthetsz. Kontaktposztert is létrehozhatsz, amelyet a névjegyzékedben szereplő barátaid és ismerőseid látnak majd, amikor őket hívod. Képet, memojit és betűtípust is szabadon választhatsz hozzá. A hangüzeneteknek eddig megosztó tábora volt: valaki szeretett így beszélgetni pötyögés, illetve telefonálás helyett, míg más utálta őket végighallgatni. Mostantól kezdve a hangüzenetek szöveggé alakulnak, így akkor is rögtön képbe kerülhetsz mások mondandójával, ha csak később lesz alkalmad meghallgatni őket. A sokak által régről ismert, hangposták végén hallható „Hagyj üzenetet!” is teljesen új értelmet nyert, hiszen, ha valaki nem tudja fogadni FaceTime-hívásodat, akkor videó- vagy hangüzenetet is hagyhatsz. Személyes és munkahelyi keresési előzményeidet könnyedén elkülönítheted a Safarin belül létrehozott külön profilokkal.

ios_17_01.png

Neked melyik a kedvenc újításod?

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr1818231055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

antisocialnetworkagain 2023.10.11. 08:49:23

A matricává alakítható cicás kép. Ezért érdemes Iphone-t venni.
süti beállítások módosítása