Klaviatúra

Az 5 kedvenc Google alkalmazásunk

Most, hogy a Valentin nap tűzpiros felhője tovakúszik felettünk, és a párok ismét szerelmesen tekintenek egymás szemébe, mi gondolunk azokra is, akik egyedül élik túl ezt a napot.

2017. február 15. - landcomputer

Szokás mondani, hogy Google a barátod, és ha elakadsz a szellemi mezsgye rögös, szűk, szerpentinekkel teli útján, mindig kéznél van a nagy testvér. Embertársaink millió nyúlnak addiktív módon a segítség jobb kezeként is definiált keresőmotorhoz, aminek kihasználtsága szinte feneketlen, akár az a bizonyos tó.

A sok-sok merítési lehetőség kihasználatlan toronyként épül fölénk, de most eljött a pillanat, hogy a hétköznapi embertől idegen, kevésbé használt, ám altalunk kedvelt alkalmazások is vetítővászonra kerüljenek, életkortól függetlenül, kicsiknek és nagyoknak ajánlva őket.

 Google Scholar

2004 novemberében indult a Google tudományos keresője, ahol különféle témájú tudományos publikáció között lehet keresni. 2006 óta a magyar könyvtárak tartalmait is pásztázza az alkalmazás a MOKKA-n keresztül.

google_graduation-520x245.png

 

Google Keep

Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználónak a különböző típusú jegyzeteket, beleértve a szöveg, lista, kép és hang formátumokat. Ahhoz, hogy más felhasználók is hozzáférjenek a jegyzetekhez valós időben, megosztási opció van, illetve hely- és időfüggő emlékeztető is van az interfészen.

 keep.jpg

Google Sky

Vajon kiskorukban hányan álmodoztak arról, hogy állnak egy gigantikus távcső mögött és kitágult pupillával rácsodálkoznak a világmindenség nagyságára? Nemcsak számukra, de az alkalmazás betekintést nyújt az univerzum minden szegletébe, akár a Hubble távcsőn keresztül.

 google_chandra.jpg

Google Fonts (Google Web Fonts)

Az alkalmazás célja, hogy tipográfiai platformot biztosítson a felhasználók számára, hogy felfedezzék az egyes betűtípusokat és azokat használják. Jelenleg közel 1000 különböző betűkészlet érhető el.

 screen-shot-2011-07-18-at-7_27_27-pm-440x282.png

Google Trends

Marketingesek kedvence az alkalmazás, ami a múltbéli Google kereséseket konvertálja adatokká, melyeket feldolgoz és kimutatást készít belőlük. A Ternds egy tetszőleges kulcsszóból megmutatja a keresések számának változását: melyik országban/milyen nyelveken történt a legtöbb Google-zás.

 social-trends-1-800x477.png

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr2112263996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása