Klaviatúra

Számítógép vagy látványgép?

Igényes formatervezés és luxus megjelenés

2023. június 06. - landcomputer

Az ASUS által piacra dobott ROG Strix Helios nem akármilyen számítógép összeállításához készült. A számítógép szót inkább el is felejthetjük, mert a gyártó teljesen más szintekre készítette ezt a burkolatot.

asus_rog_strix_helios_fekete_szamitogephaz_01.png

Megjelenését tekintve három füstszínű üvegpanel határolja elöl és a két oldalán is, amelyek mindössze 4 mm vastagságúak és tökéletesen illeszkednek a finoman csiszolt alumíniumkeretbe, amiből a gépház többi része áll. Az oldalpanelek lenyitása pedig még sosem volt ilyen egyszerű: meg kell nyomni a ház hátulján található nyitógombokat és voilá! már hozzá is fértél a gép belsejéhez bármiféle szerszám és csavarozgatás nélkül. A tisztítás is hasonlóan egyszerű a porszűrőknek köszönhetően, amik a ház tetején, elején és az alján is védenek a por ellen.

asus_rog_strix_helios_fekete_szamitogephaz_02.png

Ha ez nem lenne elég fenséges már önmagában, akkor egy perc néma csenddel emlékezzünk meg az Aura Sync RGB megvilágítás nagyszerűségére, amivel nem először találkozunk ASUS terméket tekintve. A Heliosban a LED-ek az elülső üveglapba beépítve kaptak helyet és működésük szó szerint egy gombnyomás az erre külön szolgáló vezérlőgombbal. Ne felejtsük el, hogy az Aura szoftverrel még inkább személyre szabható az egész fényjáték, így akár stroboszkópszerű villogástól kezdve egészen a nyugodtabb, kevésbé őrjítő statikus világításig sokféle fényeffektusban lehet részünk. Azt pedig már csak halkan súgnánk meg, hogy további ASUS alkatrészek igencsak kiterjedt választékával lehet összeszinkronizálni a fényeket, így akár a komplett épített rendszered ragyoghat együtt.

asus_rog_strix_helios_fekete_szamitogephaz_03.jpeg

Természetesen nem mindenki preferálja, ha a komplett számítógépe fényáradatban úszik, de szerencsére a Helios belsejébe pillantva is vár még ránk némi meglepetés, ami nem más, mint egy GPU-rögzítőkkel ellátott multifunkciós borítóelem. Nem csak erősen tartja a grafikus kártyá(ka)t, de akár még hármat is belerakhatsz a szokásos irányban vagy kettőt függőlegesen a különleges megjelenéshez. Ezen felül a kábeleket is elég profin rejti el, a pozíciója pedig változtatható, hogy ATX és EATX alaplapokkal is kompatibilis legyen.

asus_rog_strix_helios_fekete_szamitogephaz_04.png

A teljesítményre született Helios kiadós helyet kínál komoly vízhűtéses rendszerek kiépítéséhez is, ha érzed magadban az erőt ehhez. Radiátorok tekintetében elöl akár 420 mm-es, felül pedig max. 360 mm-es helyezhető el, de ezeket leszámítva még hűtőszivattyúnak és puffertartálynak is bőven marad hely. Végezetül fontos még megemlíteni az egyedülálló hevederfogantyút is, amely - az ASUS elmondása alapján - szigorú tesztek által bizonyítva akár 50 kg súlyt is elbír, így már csak magaddal kell vinned szeretett gépedet a LAN-partikra és megmutatni a többieknek, hogy mitől döglik a légy.

asus_rog_strix_helios_fekete_szamitogephaz_05.png

Beleszerettél? Akkor kattints, hiszen már csak azt kell eldöntened, hogy feketét vagy fehéret válassz!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr9918140108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása