Klaviatúra

Vad virtuális görkorcsolyázás ősi eredetű labdajátékkal egybekötve

Megérkezett a Roller Champions

2022. május 31. - landcomputer

Nem tudsz görkorcsolyázni, de minden vágyad lenne vadul hasítani a széllel szemben? Aggodalomra semmi ok, most virtuálisan felhúzhatod a kerekekkel ellátott cipőt és őrült versenybe szállhatsz!

Alig egy hete jelent meg a Roller Champions névre keresztelt játék az Ubisofttól élből free-to-play verzióban, aminek keretein belül egy szuperfurcsa jövőbeli világba pillanthatunk be. Ebben a játékban a világ legnépszerűbb sportágának egy olyan extrém csapatos görkorcsolyaverseny számít, amelyben két egymással ellenséges csapat mindvégig egy labdát próbál egy falra felszerelt karikába juttatni. Ez a szokatlan játékmód – a görkorcsolyázó részt leszámítva - kicsit hasonlít az ulamára, ami egy ősi eredetű labdajáték, melyet Mexikóban még a mai napig játszanak. Ennek több verziója is ismert, hiszen attól függ, mekkora a pálya mérete, hány játékos van egy csapatban, milyen tömegű a labda és melyik testrésszel vagy milyen eszközzel megengedett a labda érintése.

ulama_01.jpg

A Roller Championsben még annyival van bonyolítva az egész, hogy a sebesen száguldozó versenyzők csak akkor próbálhatnak meg a labdával célba dobni, ha annak birtokában már egy teljes kört megtettek az arénában, ami egyébként ellipszis alakú. Ugyan nincs megtiltva, hogy több körön keresztül őrizgessék a labdát, hiszen így a „gól” majd több pontot ér, de ezzel együtt kockázatot is vállalnak. Bármikor megszerzi a másik csapat a labdát, az addigi köreik lenullázódnak. A futurisztikus környezetnek és a pörgős labdakezelésnek köszönhetően könnyedén juthat eszünkbe erről a játékról a Rocket League, hiszen ott is a labdakergetés áll a középpontban. Mindössze annyiban különböznek, hogy ott nem lábon történik a folyamat, hanem autókban ülve.

rocketleague_01.jpg

A játék kezdete előtt egy rövid, gyakorlatilag fapados karakterkészítésen eshetünk át és egy rövid tutorialon, ami valljuk be, nem árt, ha egy teljesen újkeletű és szokatlan játékba kezdünk bele. A meccsre vihetünk magunkkal egy csapatot vagy beérhetjük azokkal a társakkal is, akikkel összesorsol minket a rendszer. A játék irányításához időbe telik hozzászokni, bár az alapok hamar elsajátíthatók. Magával ragadó élménnyé válik, ha ráérzünk a ritmusára. Egy külön parkot is biztosítottak a készítők arra a célra, hogy gyakoroljunk és ide még ráadásul társainkat is meghívhatjuk. Mivel egy gyors sportról beszélünk, ezért az alapvető az, hogy folyamatosan mozgásban vagyunk, nem is akármilyen sebességgel. Természetesen tudunk fékezni, ha kell és „tipegni” is, ha csak kis távolságot szeretnénk ügyeskedve megtenni. Sebességet „pumpálással” lehet nyerni, de különböző trükkökkel is felgyorsulhatunk. Ilyen például az, ha valakinek a szélárnyékában gurulunk, mert az többletsebességet jelent, de egy gombnyomással társunktól is kérhetünk segítséget, hogy ő lendítsen minket előre. A harmadik lehetőség az „uppercut” elnevezést kapta, ami lényegében egy „boost”, amivel kilövünk az ég felé.

rollerchampions_01.png

Ezek a trükkök még csak a görkorcsolyázásra vonatkoznak, de a guruláson túl maga a labdakezelés is fontos, bár ez szerencsére jóval automatikusabb folyamat. A karakterünk magától kapja fel a gazdátlan labdát, amint a közelébe kerül, tovább passzolni pedig akkor tudjuk, ha rálátunk egy csapattársunkra. Magát a passzt nem befolyásolhatjuk, így rossz időzítés esetén egy ellentétes csapat játékosa közénk állhat és megszerezheti a féltve őrzött labdánkat. Manuálisan is tudunk dobni, ez néha még egy passznál is okosabb lépésnek bizonyulhat. Ellentétes esetben mi is megpróbálhatjuk lenyúlni az ellenfél passzát, de fel is lökhetjük őket. Ez a „technika” is némi tanulást igényel, hiszen, ha rosszul időzítünk vagy túl nagy sebességgel futunk neki, akkor felborulhatunk.

rollerchampions_02.jpeg

A számos funkció ellenére, ha ráérzünk a játék ritmusára, akkor már magától visz a lendület. A játék azonban keményen büntet, ha rosszul trükközöl és finom mozdulatok helyett erőszakos módon nyilvánulsz meg. Példának okáért egy ellenfél elbaltázott felborításából lassan állunk fel és minden sebességünket elveszítjük, ezért az ilyeneket érdemes kétszer meggondolni.

rollerchampions_03.jpg

A Roller Champions azoknak ajánlott, akik nem csak egyedül szeretnek szórakozni, hiszen a játék lényege a csapatmunka. Egy jól kommunikáló csapat összehangolt passzokkal és összekoordinált mozgással óriási előny.

Ha vad virtuális görkorcsolyázásra vágysz, akkor PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on és Xbox Series X/S-en is megtalálod, nálunk pedig mindenféle szuper kiegészítőt akciós áron, ha egy teljesen új szintre emelnéd a játékélményt!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr5717844991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása