Klaviatúra

4 meglepő tény, hogy miért videojátékozz

2017. november 06. - landcomputer

1_7.jpgHa megkérdezel egy gamert, hogy mit jelent neki a videojáték, sanszos először sandán fog rád nézni, majd percekig sorolja azokat a számára megváltást, kielégülést okozó előnyöket, hogy magad is kedvet kapsz egy játékra, de ha eddig nem is jutsz el, a beszélgetés végére megvilágosult arccal tolod magad haza.

Azok, akik állandó szülő felügyelet mellett nőttek fel, miközben szabadidejük nagyrészt arról szólt, hogy valamilyen játékkal csapatják el a lassan ketyegő órákat, a mai napig éreznek némi korlátot életükben, hiszen leginkább egész nap ezzel ütnék el a napot. És milyen jól teszik. Mai írásunkban bemutatunk 4 olyan opciót, amiért érdemes játszani, hiszen akármennyire hihetetlen a gamingnek is vannak előnyei.

  1. Fizikai tevékenység

A múltbéli játékok jellemzően ülőek voltak, ahol a kölyök órákig csücsült a monitor előtt, nem kímélve kockára zsibbadt sejhaját. De ma ott tartunk, hogy a konzolok világában interaktív élmény alakul ki, valós fizikai tevékenységgel. A mozgókép-felvételi technológia ma már közös jellemzője bizonyos videojáték-konzolok számára, hogy lehetőséget nyújtanak a játékosok origóból való kizökkentésére és részvételére. Just Dance!

3.png

  1. Problémamegoldás

Az alapvető életképesség, a problémamegoldás is olyan, amiből a fiatalok többet tanulhatnak a videojátékokból. A szerepjátékok és a kirakós játékok segítségével a userek könnyedén gyakorolhatják ezt a fontos gondolkodási képességet. Ez a játékkal való kölcsönhatás és az egyes problémák megoldására irányuló tevékenység jóval jobb elfoglaltságnak tűnik első blikkre, mint elgyötörten a telefon nyomkodása vagy a tévénézés.

4_3.jpg

  1. Kéz-szem koordináció

Jelentős kutatások támasztják alá, hogy összeköttetést mutattak a videojátékok és a kéz-szem koordináció javítása között. Az érzékelésre, a gyors reakcióidőre és a konkrét mozgásokra összpontosító játékokkal való flow, könnyű módja a fiataloknak, hogy egy élesebb koordinációs érzést fejlesszenek ki maguknak.

2_5.jpg

  1. Stresszoldás

Egy másik módja annak, hogy a videojátékok hatással lehetnek az életedre: csökkentheti a stresszt. Egy kemény nap az iskolában, vagy a melóhelyen sem tud annyira letörni, hogyha tudod, otthon egy izgalmas videojáték vár rád. A játékra való összpontosítás segít abban, hogy egy másik dimenzió kapuit döngesd, miközben a benned felgyülemlett gőz, fáradtan, de távozik testedből.

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr5313196726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása