Klaviatúra

Felújítani vagy nem felújítani?

Az elavult számítógépek és laptopok örökös kérdése

2023. augusztus 28. - landcomputer

A gyors technológiai fejlődés és a piacon folyamatosan megjelenő új termékek széles palettája miatt gyakran előfordul, hogy asztali számítógépünk vagy laptopunk szinte egyik napról a másikra elavultnak tűnik. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés: vajon szükséges mindig újat vásárolni vagy érdemes inkább elgondolkodni a felújítás lehetőségén?

szerviz_05.png

Amikor a számítástechnika terén erősebbnél erősebb modellek jelennek meg a piacon, akkor könnyű elcsábulni és azonnal az új készülékről fantáziálni, amire lehet, hogy igazából nincs is (még) szükségünk. Az is gyakran előfordul, hogy a meglévő gépünk már alapból jóval erősebb, mint amire egyáltalán szükségünk van a mindennapi tevékenységeinkhez, tehát csak felesleges kiadást jelentene. Ilyen helyzetekben még a társadalmi nyomás is rátesz egy lapáttal, hiszen folyamatosan azt sulykolja, hogy a legújabb és legdrágább cuccok a legmenőbbek. A számos részletfizetési lehetőségnek köszönhetően – amiknek néhány évvel ezelőtthöz képest már eleget tenni sem túl nehéz – azok az emberek is könnyebben hajlanak az új készülék vásárlására, akiknek egyébként nem férne bele a „büdzsébe”, szép magyaros kifejezéssel élve. Ilyenkor érdemes visszaereszkedni a realitás talajára és mérlegelni a felújítási lehetőségeket.

ures_penztarca_01.png

Egy számítógép vagy laptop teljesítményének növelése jelentős mértékben emelheti a használhatóság színvonalát anélkül, hogy annyira mélyre kelljen nyúlnunk pénztárcánkban. Az egyik legyorsabb és leglátványosabb módszer a felújításra az a HDD cseréje egy SSD-re. Például a Silicon Power SSD-je kiváló választás, hiszen sokkal megbízhatóbb és ellenállóbb a fizikai behatásokkal szemben, ami hosszabb élettartamot eredményez. Az S55 típusú az egyik legkönnyebb és legvékonyabb SSD, mégis ütés- és rezgésálló, hiszen nem tartalmaz mozgó alkatrészeket. Másodperceken belül képes elindítani a számítógépet és az alkalmazásokat is.

silicon_power_ssd_01.jpg

Egy új eszköz vásárlása nem csak pénzügyi szempontból fontos döntés. Az elektronikai hulladék egyre súlyosabb probléma a világban. A régi gépek kidobása nem csak pazarlás, hanem egyre nagyobb környezeti terhelés, szennyezés. Az „elhasznált”, régebbi eszközök felújításával és továbbhasznosításával te is hozzájárulhatsz a hulladék csökkentéséhez és egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Nézz szét kínálatunkban és találd meg magadnak a tökéletes alkatrészt a felújításhoz! Nem találod? Szervizes segítségre van szükséged? Írj nekünk Facebook-on vagy e-mailben, illetve a 06 70 626 8400-as telefonszámon is elérsz minket!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr6218202667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása