Klaviatúra

Csúcsragadozók az asztalon

Az állatvilághoz hasonlóan a materiális létben is mindig vannak győztesek. Ettől a szilárd törvényszerűségtől magunk sem kívánunk eltérni.

2016. október 27. - landcomputer

blogkep.jpg

Elérkezettnek láttuk az időt, hogy a képzeletbeli ringben megmérkőzzön egymással kettő nehézsúlyú egyed, a számítástechnika maslowi piramis csúcsán kényelmesen trónoló szerkezet, melyek könyörtelen, a végsőkig zajló küzdelemben döntik el egymás között, hogy ki a legény a gáton.

E cikk írásakor leginkább kettős szándék vezérli a hangadók dagadó ujjainak, erőteljes, kalapácsszerű, monoton gépelését. Elsőként, hogy végre valahára lehulljon a lepel és dicsőség zengje körül fanfárok kíséretében a legjobbat. Másodszor, hogy irányt mutassunk közeledve a szeretet ünnepéhez és prémium termékeket ajánljunk a fogyasztók számára.

Mai bejegyzésünk nem a teljes keresztmetszetet mutatja be, hiszen blogunk profilja a számítástechnika, aminek egy apró szelete kerül terítékre. Az, hogy mégis bátran túrázunk az új ösvényen annak tudható be leginkább, hogy olyan egyedek kerülnek górcső alá, amelyek mindenképpen megérdemlik a tisztelt grémium figyelmét.

Fő csapás vonalunk elméletileg az, hogy az egyik sarokba az Apple terméke várja a startjelet, míg szemközt a DELL hasonló paraméterű és az ütközetre becsületesen felkészített típusa néz farkasszemet ellenfelével. Az elmeszakértő által ritkán látott agyi kapacitásunk maximumán pörögve, jöjjön a világosság, legyen tánc, örvendjünk.

Az egyes fejezetek után pontszán mutatja az általunk elképzelt igazodást a maximumhoz képest.

macbookpro.jpg

Apple MacBook Pro

Véleményünk szerint a MacBook Pro a legjobb laptop, ami az Apple égisze alatt született. Olyan triumvirátusi szavak jutnak eszünkbe, mint a teljesítmény, hordozhatóság és a gyári minőség. Ez utóbbi az első széria idején volt hangzatos, azonban a zománc napjainkban is szépen és elégedetten csillog, simogatva a júzerek retináját.

Akik első gépnek gondolták a típust, mindenképpen a 13 hüvelykes cuccot ajánljuk, míg az előjátékon már túllépők, bátran lépjenek szintet, és kebelezzék be a 15 hüvelykes gépet.

A jelenlegi laptop kijelzője nem olyan szemkápráztató mint azt megszoktuk, de továbbra is olyan jelzők csiklandozzák nyelvünket az IPS kijelzőt nézve, hogy élénk, tiszta és világos. A gyorsaság és hatékonyság fundája egy 2.7 GHz Core i5 processzor és 8 GB RAM.

Könyékig kotorászva a gyári adatok halmazában, egy feltöltéssel 10-11 üzemóra lehetséges, ami messze túlmutat a jelen technológia horizontján. Az alumínium és üveg keverékéből álló burkolat a mai napig beindítja az ember nyálelválasztását. Szintén csak dicsőítő költeményben illik beszélni a billentyűzetről.

hero_large.jpgAz innováció egyik árbocán vidáman leng az új érintőpad, a Force Touch. Az érintéses vezérlés új fejezetet nyitott a 21. század vaskos számítástechnikai könyvében, így alkotva meg a Force Click opciót. Ezzel további lehetőségek nyílnak meg a felhasználók előtt, hiszen a szerkezet az érintés erősségét érzékelve még több sanszot szervíroz használat közben.

Itt és most engedtessék meg egy szubjektív vélemény részünkről. A MacBook család széles palettáját látva, jegyezzük fel, hogy van választási alternatíva. Az Air belépő modellje, majd 400 dollárral olcsóbb, igaz hogy ehhez nem társul a fent dicsért kijelző, viszont szemtelenül karcsú, ami tovább exponálja a hordozhatóságát és megjelenését.

Mindkét készüléket meleg szívvel ajánljuk, de használattól függően invesztáljanak egyikbe vagy másikba.

overview_hero.jpg
Előnyök

  • nagy kijelző
  • kiváló akkumulátor élettartam
  • tiszta és egyszerű Mac OS

Hátrányok

  • korlátozott tárhely
  • frissítések

(Írásunkkal egy időben fogja az Apple bemutatni az új MacBook termékcsaládot) 

9/10

dell-xps-13-silver2015-02-digiprime_hu.jpgDell XPS 13

Rejtély, hogy a laptop fejlesztő vezető brandek miért nem követik a Dell útját. Amikor először láttuk a masinát, magunk is Óz szerepébe bújva csodálkoztunk az extrém könnyű és vékony megjelenésen. Igazából abban a pillanatban még téli álmot aludtunk és csak később, egy cunami erejével hatott elménkre a tény, hogy ehhez képest a MacBook kistesó a sarokban térdepel.

Még az sem sajogatta szívünket, hogy alumínium váz van a kezünkben, hiszen egy hihetetlenül sima, erős és hordozható kütyü mosolygott ránk. A termék számából látva, könnyen értelmezhető, hogy egy 13,3 colos panelt építettek a gépbe. Ami szintén kékesi csúcsokra emeli a Dell laptopját, hogy a kijelzőt annyira vékony káva veszi körül, hogy kategóriájában messze kenterbe veri az összes vetélytársat.

Az XPS-t az apró és finom technikai bravúrok teszik egyértelműen egyedivé. Ilyen megoldás a kijelző alá került webkamera és a bekapcsolást jelző LED, amely összecsukott állapotban is jelez. Hibaként tudjuk felróni, hogy csatlakozók tekintetében sajnos nem üti meg a haladó szintet sem a laptop, ami azt eredményezi, hogy például a HDMI kimenet is csak átalakító segítségével vehető igénybe.

dell_xps13_1_jpg_pagespeed_ce_brj17unfd6.jpg

A nálunk lévő tesztpéldányban erős hardver háttér dolgozott. Ez a számok nyelvén lefordítva, Core i7 proci, 8 GB RAM és 256 SSD formájában jelent meg. Ennél csak szerényebb verziók kerültek a boltok polcaira, de tanácsként annyit ajánlhatunk, hogy érdemes ezekkel a paraméterekkel vásárolni.

Üzemidő tekintetében az általunk kipróbált gép, kereken 8 óra 20 percet bírt ki, ami nem a futottak kategória, de vannak ennél sokkal jobb teljesítmények is. A teljesítmény képletéhez lábjegyzetben hozzászólva, full HD felbontás és érintős (kijelző) változatot nyüstöltünk. Azonnal felcsaptuk a gyári útmutatást, ahol 11 órás készenlét van ütemezve a mezei verziónál.

Összességében egy prémium tulajdonságokkal rendelkező Dell gépet tudtunk teszt körülmények között használni, amely egyedi design-nal rendelkezik, teljesítmény pedig hozza a ma elvárható szintet. Azok, akik nem játékra használnák a laptop-ot, bizonyára még évek múltán is kellő mosollyal nyugtázzák a vásárlás pillanatát, elégedettséget érezve testükben.

laptop-xps-13-9350-pdp-polaris-04.jpg

Előnyök

  • rendkívül kompakt
  • szép kijelző
  • kiváló akkumulátor élettartam

Hátrányok

  • webkamera elhelyezés
  • portok hiánya

 

10/10

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült. 

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr2111842949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása