Klaviatúra

PULSE és NITRO+

A legmagasabb szintű játékélményre tervezve

2023. szeptember 11. - landcomputer

Nem telik el úgy hónap, de hét biztosan nem, (talán még egy nap sem), hogy ne kerülne a piacra egy újabb videojáték valahol a világon. Aki nem játszik ilyesmivel sűrűn, annak sem idegen a téma, hiszen szinte mindannyiunknak vannak gyerekkori emlékei különböző lövöldözős, nyomozós vagy versenyzős játékokról, ami akkor éppen lázban tartott minket. A világ azóta nagyot változott, így a játékok növekvő fejlettségével egyenesen arányosan nőtt a videojátékok szerelmeseinek igénye is.

videojatek_01.png

A számítógépes játékélmény alapvető eleme a videokártya, amelyre két erős opció a Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse Gaming 16GB GDDR6 és a Sapphire Radeon RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC 16GB GDDR6. A PULSE egy rendkívül erőteljes változat, ami számos újítást kínál a játékosoknak és a tartalomkészítőknek.

Kulcsfontosságú tulajdonságai:

Grafikus chip: Az AMD RDNA 3 architektúrájú grafikus chip rendkívül gyors és hatékony teljesítményt kínál, amely lehetővé teszi a valós idejű ray tracing használat és a magas felbontású játékok futtatását.

Memória: A 16 GB GDDR6 memória segítségével a legújabb játékok is gond nélkül futnak még magas felbontással is.

Képfrissítési ráta: A PULSE akár 144 Hz-es képfrissítést is támogat, ami abszolút gördülékenységet eredményez a játékokban. 8K esetén 60 Hz-re, 4K esetén 240 Hz-re számíthatunk.

sapphire_radeon_rx_7800_xt_pulse_gaming_16gb_gddr6_videokartya_07.png

A NITRO+ még inkább maximalizálja a teljesítményt és a hűtést, amiről fontosabb tulajdonságai is árulkodnak:

Tri-X hűtés: A Tri-X hűtőrendszer hatékony hőelvezetést biztosít, ami alacsony hőmérsékleten tartja a videokártyát még egy hosszabb játékszakasz során is.

ARGB világítás: A testre szabható és stílusos megjelenésért.

Boost órajel: A magasabb boost órajelű NITRO+ kihasználja a Radeon RX 7800 XT teljesítményt, így garantált a jobb játékélmény.

sapphire_radeon_rx_7800_xt_nitro_gaming_oc_16gb_gddr6_videokartya_06.png

Új videokártya vásárlása előtt a három legfontosabb szempont, amit érdemes figyelembe venni:

Használati cél: Játékra tökéletes választás a PULSE és a NITRO+ egyaránt, viszont, ha professzionális munka a cél, akkor érdemes más típusúakat is megnézni.

Rendszerösszeállítás: Fontos, hogy a választott alkatrész illeszkedjen a már meglévő rendszerünkhöz, illetve legyen neki elég hely és tápellátás.

Költségvetés: Szinte minden esetben elmondható, hogy minél magasabb egy videokártya ára, annál jobb teljesítményt kínál, viszont bárhogyan is tekintünk rá, nem egy olcsó mulatság, így nem árt megtalálni a középutat az igényeink és a pénztárcánk között.

Te tudod már, milyen videokártyára van szükséged?

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr7818212011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása