Klaviatúra

Jön a prémium Semmi

Nothing Phone (2)

2023. február 06. - landcomputer

Az elmúlt két év során valahol már biztosan találkoztál Carl Pei nevével, de ha máshol nem is, akkor egy korábbi blogbejegyzésünkben biztosan, méghozzá itt: https://landcomputer.blog.hu/2022/06/27/nothing_but_the_best

A svéd vállalkozó által tavaly nyáron bemutatott Nothing Phone (1) ugyan nem került forgalomba nálunk, de még az Egyesült Államokban sem, ellentétben a márka hasonlóan furán elnevezett Nothing Ear (1) fülhallgatójával, amit még a mai napig nálunk belföldön is lehet kapni.

nothing_ear_1_01.jpg

A fülhallgató eladási számai még hatszázezernél is többre rúgtak, aminek az egyharmadát az USA vásárlói termelték ki – ebből kifolyólag már érthető, miért szeretne telefonnal is megjelenni ott a márka. A 2023 végére tervezett Nothing Phone (2) fejlesztése során így nem mást tartanak szem előtt, mint az amerikai piac igényeit. A termékről még nem tudni sokat, csak hogy prémium kategóriájú lesz és nagyobb fókuszt helyeznek majd a szoftverre. Jelenleg száznál is több fejlesztő dolgozik az Android alapú Nothing OS kezelőfelületén, viszont azt mindannyian tudják, hogy az iOS által dominált jelenlegi piacon nem lesz egykönnyű feladatuk. A pontos specifikációról és az árakról még jóval később fogunk kerek egész képet kapni.

nothing_marka.jpg

Ugyan nem titok, hogy az elmúlt néhány évre visszatekintve az új készülékek eladásának száma nem a megszokott, kiemelkedő statisztikát hozza, de ennek ellenére Carl Pei bizakodóan áll terveikhez. Szerinte ez azért történik, mert az emberek megunták a népszerű készülékeket, itt kiemelve leginkább az iPhonet és a Samsungot. Ha a 2000-es évek elejére tekintünk vissza és az akkori telefonok kultúrájára, akkor valószínűleg mindenki emlékszik a monokróm kijelzős Nokia 3310-re, amit, ha leejtettél nem a telefon tört meg, hanem nagy valószínűséggel a parketta repedt meg.

iphone_vs_nokia_01.jpg

A viccet félretéve: 20-30 évvel ezelőtt teljesen más volt kiválasztani a tökéletes telefont, mint most eldönteni, melyik számunkra az ideális a közismert márkák típusai közül, amikben igazából alig mutatkozik eltérés – ellenben az áraikkal. Az innováció haldoklik, hiszen nagyon nehéz újat mutatni manapság ezen a téren, az inflációról és az ellátási láncban fellépő hiányokról már nem is beszélve.

Te mit gondolsz a mostani telefonok kultúrájáról? Szerinted a gyártók még képesek újat mutatni a fogyasztók számára? Írd meg nekünk véleményed vagy akár csak azt, hogy milyen volt az első készüléked és nosztalgiázzunk együtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr4118040634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása