Klaviatúra

Megszereztük a legjobb ár-értékű sport kamerát

2016. november 25. - landcomputer

1_0.jpg

Minden évben rendeznek Hong Kongban egy technikai profilú expót, ahol a kínai mobil, okos kütyük és egyéb ketyerék dzsungelében az érdeklődők csorgó nyállal és kitágult pupillával tekintik meg a standokon lévő gyártók termékeit.

Idén gondoltunk egy merészet és csapatunk arra az elhatározásra jutott, hogy vessünk bele magunkat ebbe a technológiai cunamiba, és ha találunk pár érdekes és itthon még nem forgalmazott cuccot, már megérte a kiruccanás.

A direkt sportoláshoz, illetve az extrém szabadidősport-tevékenységhez szánt különleges kialakítású, speciális tulajdonságokkal bíró kamerák közel egy évtizedes múltra tekintenek vissza, de igazán a köztudatban és a júzerek körében, az elmúlt 4-5 évben váltak népszerűvé.

4_0.jpg

Aki már olvasott erről a technikai területről, vagy használt ilyen sport kamerát, bizonyára ismerősen cseng a GoPro vagy a Drift neve. Ehhez az élbolyhoz próbál makacsul csatlakozni több nagyobb brand is, köztük a Sony is. Ebben a rengetegben találtunk rá az LDCAM PRO 4+ kamerára.

Az első felületes pillantásra könnyedén azt hinné az ember, hogy az amerikai konszern egy utángyártott kameráját tartja kézben, de mihelyst mellkasunk nyugalmi állapotba kerül, kifújva a levegőt, markáns és egyértelmű különbségek irritálják retinánkat.

A kamera bal oldalára került a micro USB és micro HDMI csatlakozók, és hogy még egy micronak legyen helye a kártyaolvasó is itt található meg. A készülék fronfelületén van az on/off gomb, és kettő kijelző, melyek vörös és kék színnel jelzik a töltöttséget és az üzemállapotot. 2 colos LTPS kijelzőt kapott a fejlesztőktől az eszköz, amely méreteit tekintve az egyik legkarcsúbb kamera jelenleg a piacon. A kameráról nem hiányzik a mikrofon és a beépített hangszóró sem.

2_0.jpg

Igazodva az innováció fejlődéséhez a színes LCD kijelző nagyban megkönnyíti a használatot és felhasználást. A kamera működés közben folyamatosan informál a legfontosabb adatokról: akkumulátor töltöttségi állapotáról vagy a memórikártya szabad kapacitásáról.

A kamera menürendszere szintén pozitívan igazodik az eddigi leírtakhoz. Az LCD kijelzőn alul egy vízszintes csíkban ikonikus megjelenítés történik, míg felette a szöveges rész jelenik meg. A menürendszer navigációjában segít az oldalt található kettő írányítógomb.

3_0.jpg

A technikai specifikációk alapján 1080p felvétel során 2 órás strapát bír az akkumulátor, melynek feltöltése hálózatról közel ugyanennyi időt vesz igénybe. Az akksi használati ideje természetesen csökken, ha 4K üzemmódban használjuk a kamerát. Igaz, hogy a kütyü csak 15 fps-sel tudja ezt végrehajtani, de minőségi szempontból nem hagy cserben minket a kamera.

És ha már a 4K-nál tartunk itt és most jelentsük ki, hogy nem egy felskálázott 2K vagy full HD-s képről kell elcseverésznünk. A kamera valós 4K minőséget nyújt annak minden bájával és hasznával. Ehhez társul, hogy a kamera 9 videó- és 8 féle fénykép módozatot kínál fel a használat során.     

A közel 40.000 forintos kamera már előre jelezte, hogy jóval többet tud azon társainál, akik a belépőszinten csatlakoznak ezen nagycsaládhoz. Összegezve nem is okozott csalódást, hiszen azokat a készségeket magán hordozza, melyek napjainkban már kötelező jellemezői egy ilyen sport kamerának. Sőt rendelkezik olyan extrával például, hogy a kamera képes megosztani egy olyan zárt hálózatot, amire felcsatlakozva irányíthatjuk egy applikáció segítségével. Ezen a szinten, ebben az árkategóriában a kamera kiváló családtag nyaralások, sportolások alkalmával és tökéletes választás a karácsonyi ajándékmizéria megoldására.

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült. 

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr1111997840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása