Klaviatúra

A 3 legjobb kínai telefon

2017. január 18. - landcomputer

16197_4227_28092012_3.jpgA kínai termékeknél már megszokhattuk, hogy a minőségi lécet magasan átugró portékák, kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek. Nincs ez másképpen a telefonok széles palettáján sem, figyelembe véve azt a szilárd tény, hogy évek óta tart a Samsung és Apple hegemóniája.

Ezt a tendenciát szakítja meg most már rendszeresen a feltörekvő kínai mobilpiacból kiömlő egy-egy modell, és mielőtt még mélyebbre ásnánk a telefonok csillogó-villogó bugyrába, nézzük meg, hogy miért is érdemes kínai telefont venni, használni.

Előnyök:

  • kiváló ár/érték arány
  • versenyképes specifikáció
  • általában dual-SIM opció
  • kizárt, hogy egy társaságban mindenkinek kínai telefonja legyen

Hátrányok:

  • ha nem hivatalos csatornán keresztül vásárolunk, nagyobb az esély, hogy hamisítványt, bóvlit kapuk
  • közvetlen Kínából való rendeléskor, vám is terheli a terméket (értékhatárhoz kötött)
  • hálózati differencia

 

OnePlus 3T

Az alapmodellhez képest nagyjából 80 euróért kapjuk meg a ’T’ modellt és a 128 GB-os tárhelyopciót. A gyártónak sikerült fejlesztenie a szoftvert, így egy letisztult és tökéletesen összeszerelt készüléket tarthatunk a kezünkben, amihez jófajta kamerák társulnak.

Az üzemidő is jobb lett a használat során, hiszen a 3T-ben már 3400-es telep hajtja a telefont, mindezt két SIM-kártyával, B20-as LTE-vel, kézi kameramóddal és érzékelhető sebességjavulással. Bizonyára van erre megfelelő válasza a konkurenciának, de kizárt, hogy árban is frappáns válasz érkezzen.  

oneplus-3t.jpg

Xiaomi Mi Mix

A napokban járta be a közvéleményt az hír, hogy a XIAOMI idén nem hozza nyilvánosságra az eladási adatait. Tudni kell róluk, hogy 2012 óta, közel tízszeres növekedést produkáltak a telefonpiacon, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény korunk almás és vigyázat, új telefon, robbanásveszély érájában.

Egy francia tervezőmérnök – Philippe Starck - kezeinek köszönhetően egy rendkívül szofisztikált és ehhez méltó specifikációval jelent meg a Xiaomi Mi Mix. A phablet méretű készülék azzal is magára irányította a reflektorokat, hogy három oldalt nincsenek képernyőkávái.

Az 1500 fokon megedzett hátsó kerámiaréteg, a 16/5 elő- és hátlapi kamera, illetve a 4400 milliamperórás telepen túl, sajnos a B20 frekvenciát nélkülözi a telefon, amely így is a legdrágább Xiaomi mobil lett (6/256 GB-tal, majd 400.000 forint).

xiaomi-mi-mix-01-660x330.jpg

 Huawei Mate 9

Egy és két SIM-kártyát befogadó változatokban készült a telefon, amely véleményünk szerint a 2016-os év egyik legjobb telefonja. A 190 grammos masina komfortos fogást biztosít, és elsőként a piacon Cortex-A73 processzormagot használ. Visszafogottabb használattal is legalább két napos üzemelést biztosít a 4000-es telep.

A keskeny kávák, ragyogó óriáskijelző, szemnek is tetszetős formához tökéletes illesztés, összeszerelés párosul. A háttérben friss Adroid duruzsol, amihez jófajta multimédiás csomag és komplex adatkommunikációs paletta társul. A hab a tortán a remek kamerák – Leica – és a villámgyors töltés, így a Huawei merész álmai a 2017-es évben valódi alternatívát jelenthetnek az Apple, Samsung óriásokkal szemben.  

mate_9_1478233564049.jpeg

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült. 

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr6012135431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása