Klaviatúra

A világ első okossúlyzója

Hasznos okoseszköz vagy felesleges luxus?

2022. szeptember 05. - landcomputer

Már több korábbi blogbejegyzésünkben is középponti szerepet kapott az okosotthon-téma, amiket itt és itt elolvashatsz. Manapság már nem meglepő, hogy az eddig leghétköznapibbnak számító, egyszerű háztartási készülékeinknek és ezen felül még számos más tárgynak lassan megszületnek az okos verziói. Gondoljunk csak a konyhánkban található vízforralóra, a fürdőszobában található szappanadagolóra vagy a nappaliban, esetleg hálószobában található párásítóra – már mindegyiket könnyedén lecserélhetnénk olyan változatra, ami az okos kategórián belül foglal helyet. Sokszor találkozunk olyan újításokkal is, ami a képzelőerőnktől és legfontosabb igényeinktől távolabb áll – ilyen például egy okos kulacs, amiről korábban már szintén írtunk és a világ első okossúlyzója is, amiről álmunkban sem gondoltuk volna, hogy valaha napvilágot lát. Az már „részletkérdés”, hogy kinek mire van igénye és mennyire vastag a pénztárcája.

xiaomi_move_it_smart_okossulyzo_01.png

Csomagolás és dizájn kivitelezése: A Xiaomi Move It Beat kibontása után a dobozban nem csak a két darab 1 kg-os súlyzót találjuk, hanem a hozzá tartozó használati utasítást is és a megfelelő töltőkábelt. A súlyzók kialakítása egyszerű és kompakt. Kicsi méretüknek köszönhetően kevés helyet foglalnak el és bárhová könnyedén magaddal viheted őket, ha éppen edzést tervezel beiktatni például egy nyaralás során. Hosszúkás formájuk kényelmes fogást eredményez és a bevont anyagnak köszönhetően izzadtság- és ütésállók, de a fogantyú részek víz alatt is tisztíthatók.

xiaomi_move_it_smart_okossulyzo_02.jpg

Beüzemelés, működés: A Move It Beat súlyzók annyiban térnek el a „hagyományostól”, hogy intelligens módon működnek magas pontosságú érzékelőkkel ellátva és Bluetooth-kapcsolat alapján, tehát ezek által képes nyomon követni a súlyzók mozgását és ebből kiszámolni az elégetett kalóriák mennyiségét. Ha csatlakoztatjuk mobiltelefonunkhoz, akkor az általa mért adatok automatikusan feltöltődnek és szinkronizálódnak a felhővel, így a Move It appon keresztül mindig láthatjuk edzésünk időtartamát és az elégetett kalóriák számát is, nem nekünk kell számolgatni. Első alkalommal állíthatunk be saját célt is és ehhez érdemes megadnunk jelenlegi súlyunkat, hiszen az applikáció ebből fogja kiszámolni, milyen teljesítményt kell produkálnunk és mennyi idő alatt. Számos módból válogathatunk, hogy miként tervezzük használni a súlyzókat. LED kijelzője minden esetben mutatja a legfontosabb információkat, ilyen például a súlyzó súlya és akkumulátorának töltöttségi szintje is. A Move It Beat okossúlyzók alapvetően nagy akkumulátorkapacitással rendelkeznek. Ez azt takarja, hogy egy 30 perc időintervallumú töltéssel 300 percnyi edzést is kibír, de a teljes töltési ideje mindössze 2 óra.

xiaomi_move_it_okossulyzo_03.jpg

Összességében elmondható, hogy aki nagy hangsúlyt fektet az alakformálásra vagy táplálkozásra és unja az edzés után is számolgatni a kalóriákat, annak ez az okossúlyzó és a hozzá tartozó applikáció valószínűleg óriási segítség lesz, hiszen használata nagyon egyszerű és semmilyen komoly további erőfeszítést nem igényel azon kívül, hogy mobiltelefonunkon kövessük, éppen hogyan is állunk célunk elérésével.

Megjött a kedved az edzéshez? Nálunk most akciós áron találod meg a világ első okossúlyzóját! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr717924479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása