Klaviatúra

Dobtunk egy hátast az új iMac-től!

2020. szeptember 04. - landcomputer

Elegancia, erő, hatékonyság – neked mi az, ami először beugrik az Apple iMac termékeiről? A lenyűgöző megjelenés, a bivalyerős processzor, a villámgyors memória mind-mind olyan jellemző, amit fenntartások nélkül elvárhatunk az iMac szériától – nem beszélve a jól megszokott brutális retina kijelzőről és a kristálytiszta hangzásról. Mi az, amivel az új, 27 hüvelyes iMac mégis messze túlszárnyalja elődeit? Dőlj hátra és figyelj!

27in-imac-2020-studio-01-100854622-large.jpg

A kép forrása: macworld.com

10. generációs Intel Core processzor

Az erős processzor minden iMacnél alap. A 27 hüvelykes modellhez azonban az eddigieknél is erősebb, 10 magos Intel Core i9 processzor jár, ami az Apple szerint akár 65%-kal jobb teljesítményt nyújt. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban?  Az új modell már nemcsak felhasználó-, de kifejezetten programozóbarát is: a bivalyerős processzor könnyedén elbír olyan komoly számítástechnikai feladatokkal is, mint a programkódfordítás és programtesztelés, vagy éppen több tucat hangsáv összefésülése.

AMD Radeon Pro 5000 grafikus kártya

Engedd szabadon te is kreativitásod az új iMac csodás grafikai rendszerével! Az AMD Radeon grafikus kártya akár 16 GB GDDR6 memóriás – az elődeihez képest akár hatszor gyorsabb – grafikus egységgel kínál tökéletes alapot az UHD-videókkal végzett munkához és az élethű játékkörnyezetek, effektusok megalkotásához. Vakmerően hangzik, igaz? Érdemes kipróbálni!

apple.jpg

A kép forrása: Apple.com

128 GB-ig bővíthető RAM és akár 8 TB SSD

A komoly kihívásokhoz több memóriára van szükséged? Nem probléma! A 27 hüvelykes iMac-et mostantól akár 128 GB-ig is bővítheted – vagyis megduplázhatod az előző generáció kapacitását. Így még a legösszetettebb számítástechnikai munkafolyamatokon is kétszer gyorsabban hasíthatsz végig – ki tudna ellenállni ekkora sebességnek? Ráadásul mostantól a meghajtó bővítése sem probléma: a korábbi 2 TB-hez képest akár 8TB-s SDD tárolót is elbír a készüléked, melynek szekvenciális írási és olvasási sebessége akár 3,4 GB/s-ot is elérheti. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fotóidtól kezdve a gigaméretű fájljaidon át a professzionális alkalmazásokig mindenhez őrületes gyorsasággal férhetsz hozzá.

1080p Full HD FaceTime webkamera

Kristálytiszta videohívások és hangfelvételek – eljött a Ti időtök! A 27 hüvelykes iMac valóban a kommunikáció és a tartalomlejátszás valódi sztárja: a korábbi 720p kamerákhoz képest 1080p felbontású FaceTime HD-kamera és stúdióminőségű hárommikrofonos hangrendszer kapott helyett a készülékben. Nem is jöhetett volna jobbkor ez az újítás, mint a home office korában, igaz?

960x0.jpg

A kép forrása: forbes.com

Nanotexturált üveg

Minimális tükröződés - maximális részletgazdagság? Létezik! A nanotexturált üveg  jelentősen csökkenti és hihetetlen módon szétszórja az összes tükröződő fény szemedbe való jutását, miközben ezzel egyidejűleg megőrzi a kijelző kontrasztját. A felragasztható fóliákkal és bevonatokkal ellentétben a nanotextúra nem teszi fakóvá, homályossá a képet - az iMac kijelzője már-már természetellenesen tiszta. Röviden: tátva marad a szád a képminőségtől!

Apple T2 chip – hangzás és biztonság

A 27 hüvelykes iMac új modelljébe Apple T2 Security chip került, melynek a Secure Enclave Processzor az alapja: avagy a tárhelytitkosítás és biztonságos rendszerindítás nagymesteréről van szó. A rendszer többek között hatékonyan használható készülékünk vagy fiókunk feloldására, hardvertitkosításra, általános adatvédelemre, illetve a biztonságos rendszerindításra is. Mindemellett az sem elhanyagolható tényező, hogy a T2 chip olyan hatékony funkciókat és működési jellemzőket is lehetővé tesz, mint az 1080p felbontású FaceTime HD-kamera használata, az arcészlelés és a hangszórók jobb basszusválasza.

True Tone kijelző

Az egymilliárd szín megjelenítésére képes, 500 nites fényerejű Retina kijelzőre most még nagyszerűbb rápillantani: a True Tone gondoskodik a természetes élményt nyújtó képtónusról. A kijelzőtechnológia lényege abban áll, hogy készülékünkben a szenzorok a környezet színeinek melegségét folyamatosan mérik, és a kijelző ehhez változtatja a megjelenített színeket. Ha a környezetünk színei melegebbek, akkor nem a hideg, kékes színek jelennek meg a kijelzőn, hanem az egy fokkal melegebb árnyalatok.

img_20200904_105959.jpg

Hozzánk is megérkezett az Apple csúcsterméke, a 27 hüvelyes iMac

Úgy gondolom, mindezeket látva és tapasztalva bátran kijelenthetjük: az új 27 hüvelyes iMac a végletekig tökéletesített tudásával és lenyűgöző grafikájával tagadhatatlanul felkerült az asztali gépek dobogójára. Ha minderről szeretnél te magad is megbizonyosodni, látogass el webshopunkba, ahol jelenleg az egyik legkedvezőbb belföldi áron juthatsz hozzá az Apple legújabb csúcstermékéhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr3616176220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása