Klaviatúra

Nothing but the best

Csak a legjobbat telefonból és fülhallgatóból is

2022. június 27. - landcomputer

Az elmúlt másfél év során számos alkalommal találkozhattunk Carl Pei nevével: a svéd internetes vállalkozó 2013-ban alapította meg a OnePlus-t Pete Lau-val együtt és egészen 2020-ig vezette sikeresen, amíg ott nem hagyta a céget egy napon azzal a céllal, hogy saját vállalkozásba kezdjen Nothing névre hallgató márkájával, ami már csak nevével felhívja magára a figyelmet.

carl_pei_01.jpg

Korábban sokáig szinte semmit sem lehetett tudni a Nothing első kütyüjéről, ami egy vezeték nélküli fülhallgató. Sokan azt találgatták, hogy vajon a „Nothing” nem csak a brand neve lenne, hanem maga a marketingstratégia is? Nem sokkal később napvilágot látott egy dátum, egy ár és maga a termék is, ami igen különlegesre és dizájnosra sikeredett végeredményében.

nothing_ear_1_01.jpg

Dizájn szempontjából az egész fülhallgatót egyfajta letisztultság jellemzi, ugyanis elegáns kartondobozban, azon belül is átlátszó dobozkában érkeztek meg az IP4 minősítéssel ellátott fülesek, amik egyenként el sem érik az 5 g-os tömeget, de több, mint 1 centiméteres hangkeltőkkel rendelkeznek. Ergonómiai szempontból a Nothing kivitelezése kiváló, hiszen valóban olyan, mintha semmi sem lenne a fülünkben. Versenytársaihoz hasonlóan aktívan igyekszik a zajt megszűrni, továbbá érintésvezérléssel és viselésérzékeléssel is rendelkezik. iOS-re és Androidra is elérhető a hozzá tartozó alkalmazás, amelyben például a hangszínszabályozót állítgathatjuk vagy meg is kereshetjük vele a fülest és a szoftverfrissítést is így tudjuk elvégeztetni vele. Üzemideje változó és a beállításoktól függ: aktív zajszűréssel jobb esetben 4 órányi folyamatosan zenehallgatással lehet számolni, utána viszont a töltőtokba kell helyezni a kütyüket, ami összesen maximum 5 alkalommal tölti fel a füleseket.

nothing_ear_1_02.png

A Nothing Ear (1) után készülőben van a Nothing Phone (1) is, amiről egy érdekes információ már napvilágot látott: meghívásos alapon történő árusítással tervezi az indulást a cég. Elméletük szerint így gyorsabban el tudják majd adni a legyártott termékeket és azok garantáltan olyan emberek kezébe fognak kerülni, akik a leginkább érdeklődnek. Egyfajta luxusérzést vált majd ki a vásárlókból az, hogy ennyire személyre szabottan juthatnak majd hozzá egy telefonhoz. Valószínűleg hasonló érzés lesz, mint egy Apple termék megvásárlása és beüzemelése. Viszont ennek a tervnek erősen ellent mond az, hogy az első száz készüléket liciten tervezik eladni a legtöbbet ígérő embernek, bár a miértre a válasz Pei elmondása alapján az, hogy egy induló vállalatnak nincs arra lehetősége, hogy több millió eladott darabbal várja a startot. Mindenesetre az első száz példány annyiban különbözik a többitől, hogy a keretükbe gravírozva megszámozzák őket. A StockX oldalán hamar lezajlott a licit, az utolsó darab 882 dollárért talált magának gazdát, ami átszámítva 336 ezer forint. Erről az oldalról még néhány plusz információt tudhattunk meg: elegáns és felelősségteljesen beszerzett anyagokból áll össze rengeteg fejlett funkció felhasználásával, továbbá tiszta szándékkal és szenvedéllyel készült.

nothing_ear_1_03.jpg

Július 12-én érkezik a Nothing Phone (1), ami hazánkban mind a három nagy hálózaton keresztül működni fog. Első és sokadik ránézésre is összességében leginkább egy iPhone-ra hasonlít, azonban előlapja nem tartogat sok izgalmat. Integrált ujjlenyomat-leolvasóval rendelkezik, a kamera pedig a bal felső sarokban található. A hátlapja ennél már jóval izgalmasabb, ugyanis a beépített LED-ek nem csak az akkumulátor állapotát képesek jelezni töltés közben, hanem bejövő hívás esetén különböző ritmusban tudnak világítani és villogni – ezt kedvünk szerint állítgathatjuk. Ha minden igaz, akkor a jövőben képes lesz különböző alkalmazások esetén mindig máshogyan világítani vagy villogni, ha értesítés érkezik.

nothing_phone_1_01.png

Egy biztos: a Nothing telefonját bűn lesz nem átlátszó tokban hordani – így legalább a fülhallgatóhoz is passzolni fog, ha valaki szeretné feltenni a pontot az i-re.

Ha vezeték nélküli fülhallgatóra vágysz, de maradnál a jól bevált Apple-nél, akkor nézz szét ajánlataink között és találd meg számodra a tökéleteset!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr9517868557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása