Klaviatúra

iPhone hackek, nem csak kezdőknek!

A legmenőbb iPhone hackek egy helyen!

2021. július 04. - landcomputer

Sokan gondolnak az iPhone-ra csupán státusz szimbólumként, azonban ez a telefon jóval többet nyújt a felhasználóinak, mint egy alma jeles, drága luxuscikk, amivel fel lehet vágni. Rengeteg olyan rejtett funkciója van a készülékeknek, amikről lehet, hogy nem is hallottál még, de nagyban javítja a felhasználói élményt. Most mutatunk 5+1 ilyen trükköt!

1.
Volt már olyan, hogy nem csak videót szerettél volna rögzíteni, hanem a telefonodból szóló hangot/zenét is? Nos ez lehetséges, csupán a megfelelő funkciót kell ismerni. Indítsd el a zenéd, nyisd meg a kamerát, azonban ahelyett, hogy videó módra váltanál, maradj a fotó módon és tartsd hosszan nyomva a gombot. Kész is.

cover_5.jpg
2. Ha Te is a telefonodon lévő naptárt használod papíralapú helyett, akkor ez neked szól! Sokszor kell átszervezni a programokat, viszont ehhez nem kell mindig belépni az eseménybe és szerkeszteni, hiszen ennek van egy sokkal egyszerűbb és gyorsabb módja. Elég, ha megnyitod a kérdéses napot, hosszan rányomsz a programra és úgy tartva áthúzod az új időpontra. Már is spóroltál egy percet, igaz? :)

3. A törölni/ áthelyezni kívánt emailek, üzenetek, jegyzetek kijelölése egyesével igazán macerás és időigényes tud lenni, de épp erre jó az iPhone alábbi funkciója: 2 ujjas legyintéssel egyszerre tudod kiválasztani az összes elemet. Ha pedig véletlenül töröltél egy email, 3 ujjas koppintással egyből visszahozhatod.

4. Te is előszeretettel kérdezed meg Sirit az aktuális időjárásról a reggeli készülődés közben? Igen ám, de ha a telefonod éppen zárolt, lefordított képernyővel fekszik a pizsamakupacod alatt, úgy nehezen kapsz választ erre a kérdése. Viszont ha követed az alábbi lépéseket, Sirit bármikor elérhetővé teheted! Lépj be a Beállítások-Elérhetőség-Siri fülbe, majd kapcsold be a „mindig hallgasson a hey Siri-re” funkciót. Ezek után bármikor bombázhatod kérésekkel és kérdésekkel Sirit.

5. Neked is a „rend a lelke mindennek” a hitvallásod, ha a telefonodról van szó? Ha imádod mappákba rendezni az applikációidat, ezzel a tippel lehet, hogy találkoztál már, de ha nem, tetszeni fog! Ahelyett, hogy egyesével húzogatnád az appokat a mappába elég, ha nyomva tartod az egyiket, a többire pedig rákattintasz, így automatikusan hozzáadja azokat.

+1 Tudtad, hogy létezik scannelő mód? Tudjuk, hogy most már mindenhez lehet applikációt letölteni, viszont ezzel a hack-kel egy kis tárhelyet spórolunk neked! Az iPhone jegyzeteknek alapból van egy ilyen funkciója. Csak tartsd rajta az ujjad, majd válaszd ki a scannelés opciót. 

Remélem ez a cikk neked is tartogatott pár meglepetést és ezentúl még nagyobb élményt nyújt az Iphoneod használata. Ha pedig Te is tudsz pár ilyen hasznos tippet, ne habozz megosztani velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr5416612544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása