Klaviatúra

Érkezik a Pixel Watch - a Google első okosórája

Drága mulatsággal fog bővülni az okosórapiac

2022. április 25. - landcomputer

A közeljövőben újabb drága mulatsággal fog bővülni az okoskütyük piaca: egyre biztosabb, hogy még idén bemutatásra kerül a Google első saját márkájú okosórája, ami elméletileg Pixel Watch-ra lesz keresztelve a friss hivatali bejegyzések szerint.

Tavaly év vége óta szépen elszaporodtak a Google első, saját házon belül fejlesztett okosórájával kapcsolatos képek és hírek az interneten. Ezek alapján a Pixel Watch leginkább egy futurisztikus karórára fog hasonlítani, ezzel is egy új megközelítést hozva az ezen típusú eszközök piacára. Az Apple és a Samsung okosóráit valószínűleg már mindenki jól ismeri: az almával ellátott márkájúról tudjuk, hogy gyakorlatilag egy apróbb iPad-nek tűnnek, míg a Samsung modelljei formájukat tekintve inkább egy hagyományos, analóg karórához hasonlítanak.

samsunggalaxywatch4_01.png

Az eddigi legtöbb képet a Front Page Tech hozta nyilvánosságra, állítólag mind belsős forrásból származik. Egy ilyen képre ránézve a legszembetűnőbb az a Pixel Watch kezelőfelületének dizájnja. Letisztult, kör alakú, szinte keret nélküli. Az alap fekete-fehér színpárosítás ellenére valószínűleg többféle variálható színtémára számíthatunk majd. Találgatások alapján ez a normál modell rozsdamentes acélból fog készülni. És hogy miért normál modellként hivatkozunk rá? Azért, mert ehhez a modellnévhez állítólag egy másik óra is társul majd, amely hasonló módon Pixel Watch Fit-re lesz keresztelve. Ennek várhatóan jóval vastagabb kerete lesz, talán majd alumíniumból fog készülni, de ezek szintén csak tippelések.

googlepixelwatch_01.jpg

Mivel a Google nemrég levédette a Pixel Watch nevet, így feltételezhetően azután, hogy az alapmodell ezen a néven robban majd be az okosórák piacára számos más eszközt és okosórához való kiegészítőt fog lefedni a jövőben: szíjak, tokok, stb. A sok apró részlet mellett az árazás is rejtély egyelőre, de spekulációk már ezzel kapcsolatban is születtek. Sokak szerint 250-300 dollár lesz az induló ára, de a Samsung Galaxy Watch 4-nél jóval drágább lesz. Ez az árazás akár 400 dollárig is felmehet, hiszen az Apple Watch közvetlen versenytársának szánhatják és ne feledjük, hogy a „legolcsóbb” Apple Watch 7 is jelenleg ekörül mozog.

applewatchseries7_01.png

Az újdonság valószínűleg az idei Google I/O fejlesztői konferencián lesz bemutatva, ami ebben az évben két napos lesz: május 11-12-ig tart majd és az interneten keresztül bárki ingyen követheti az előadásokat, hiszen személyesen nagyrészt csak a saját dolgozóik és a partnerek munkatársai vehetnek részt az eseményen. Egyelőre még nem tudni, hogy tartogat-e további komoly meglepetéseket a Google, de az előadások többsége az Android 13-mal lesz kapcsolatos és a mobilos rendszer ökoszisztémájával, de biztosan lesz szó jövőbeli egyéb termékekről is.

Kíváncsian várjuk, hogy összességében milyen lesz a Google okosórája és mitől fog kitűnni vetélytársai közül a piacról, de addig is nézz szét jelenlegi okosóra-kínálatunkban, hiszen nálunk is megtalálod az Apple Watch legújabb szériáját! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr817816365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása