Klaviatúra

Színekben az erő

Minden, amit a legújabb iPad Air-ről tudnod kell

2022. március 28. - Liviashop

„A technológia akkor mutatja meg az igazi erejét, ha könnyebbé teszi az emberek életét - mindenkiét.”

– így jellemzi az Apple az új iPad Air kisegítő lehetőségeit, amik már a látás, a hallás, a mozgási képességek és a kognitív szükségletek területére is kiterjednek. Az ehhez hasonló csodálatos újítások miatt már nem is tudjuk, hogy az Apple március 8-ai bemutatója óta mire is fáj leginkább a fogunk: egy iPhone 13-ra pazar alpesi zöld színben vagy a 2. generációs iPhone SE-re? Esetleg a brutális Mac Studio-ra egy elkápráztató Studio Display-jel? Egyik sem lenne gyenge választás, de ne feledkezzünk meg az új iPad Air-ről sem.

ipad-air-2022-_2.jpg

Az App Store-nak köszönhetően a rengeteg alkalmazás által bármit csinálhatsz belőle: iskolai tanteremtől kezdve animációs stúdióig tényleg bármit, legyen szó tanulásról, munkáról, szórakozásról vagy a kreativitásod kibontakozásáról. A sok újdonság között rögtön szemet szúr az említésre méltó Swift Playground, amivel te is saját alkalmazásokat fejleszthetsz és be is küldheted az App Store-ba közvetlenül az iPaden keresztül. Ez csak egy indok a százból, hogy ha igazán magasra akarod tenni a lécet és a kreativitásodnak még a csillagos ég sem szabhat határt, akkor az új iPad Air-t neked találták ki.

58d573e7-be49-46a4-be2b-dc01bd281eb7.jpg

Felépítését tekintve a már jól ismert Apple M1 chip szuperképességeivel van felruházva: 8 magos processzor garantálja, hogy 60%-kal gyorsabb teljesítményt nyújt az előző generációhoz képes, így az új iPad Air minden mást lehengerlő erőgéppé válik a kezedben - a kiteljesedés határtalan. Az aksija egész nap bírja, így bármerre jársz, szabadon alkothatsz és a multitask sem kottyan meg neki. Egyszerre több appot is futtathatsz és közben élvezheted a komoly grafikájú játékokat is, továbbá a Word vagy Excel kezelése sem okoz neki gondot. A teljes előlapot kitöltő, 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelző minden pillanatban tesz róla, hogy bármit nézel vagy olvasol, teljesen elmerülj benne. Ebben még segít a P3 színtartomány is, ami még egymilliárdnál is több színnel kelti életre a képet. Mindeközben a True Tone elnevezésű technológia a kijelző teljes színhőmérsékletét igazítja hozzá környezeted fényeihez, a tükröződésgátló bevonatnak köszönhetően pedig minden sokkal pihentetőbb a szemnek, mint eddig valaha.

ipad-air-2022-1.jpg

A kamerái pontosan olyannyira lehengerlők, hogy nem is számítottunk rá. A Smart HRD még látványosabbá teszi fotóidat, de az előlapi kamera is 12 megapixeles és a Rivaldafény funkcióval a tartalomkészítés sokkal szórakoztatóbb, a videóhívások pedig sokkal természetesebbek, mint korábban. A kamera folyamatosan a mozgásodhoz igazítja a teljes képet, mindig te leszel a középpontban. Ha valaki becsatlakozik a beszélgetésbe és melléd áll, akkor a kép kiszélesedik, ha valaki pedig kiszáll, akkor összeszűkül – a zoom természetes varázsa.

1efr.png

A hátoldali kamerával remek fotókat és 4K-s videókat készíthetsz. Dokumentumokat is bescannelhetsz, ezután pedig kedvedre firkálhatsz rájuk Apple Pencillel, de ezt egy képernyőfotóra is megteheted. Ez felettébb előnyös, hiszen sokszor olyan hirtelen támad egy zseniális ötletünk, hogy mire papírt és tollat ragadunk vagy az okostelefonon kikeressük a Jegyzeteket, addig már el is felejtjük. Ha később visszatekintesz ezekre az összefirkált screenshot-okra, akkor sokkal hamarabb tudod majd felvenni a fonalat és folytatni ott, ahol abbahagytad. A Magic Keyboard is pont ugyan olyan kényelmes az új iPad Air mellé, mint az Apple Pencil. A gépelés minden eddiginél könnyebb és légiesebb rajta. A folyamatos alkotás érdekében a villámgyors 5G-nek köszönhetően a fájlok letöltése is egy szempillantás alatt fog végbe menni, filmek streamelésére is szinte bárhol képes leszel. A Wi-Fi 6 szuper gyorsasága emellé szintén elengedhetetlen. Nagy méretű fotóidat is minden eddiginél rövidebb idő alatt másolhatod át kiegészítődről az iPad-re: az USB-C port kétszer gyorsabb adatátvitelre képes az előző generációhoz képest. Külső meghajtóként nem csak kamerát, hanem dokkolót vagy más kiegészítőt is csatlakoztathatsz hozzá.

apple-event-peak-performance-071.jpg

Érdekes újdonság még a felső gombba beépített Touch ID, ami lehetővé teszi az ujjlenyomattal való feloldást, a gyors bejelentkezést applikációkba és a biztonságos fizetést Apple Pay-jel. Ha ez még nem lenne elég meggyőző, akkor a biztonság kedvéért további 15 új lenyűgöző funkció is került az új iPad Air-be. Többek között ilyen például a SharePlay, amin keresztül távolról is együtt lehetsz családoddal és barátaiddal és együtt szórakozhattok, de egy kifogásolhatatlan példa még az Élő szöveg, amivel telefonálhatsz, e-mailt írhatsz vagy egy navigációt is elindíthatsz, ha rákoppintasz egy feliratra egy képen.

Ha te sem szeretnéd, hogy a képzeletednek bármi is határt szabjon, akkor az új iPad Air-t neked találták ki. Hamarosan a mi kínálatunkban is megtalálod, de addig is válogass a jelenlegi iPad-ek közül! ;)

https://bit.ly/3JPkwOu

appleauthorizedreseller_01.png

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr8417791890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása