Klaviatúra

Hogyan takarítsuk el a nyomokat Androidról és PC-ről magunk után?

2017. július 09. - landcomputer

Az alapvető rendszerkarbantartási tennivalók elvégzésével helyet lehet megtakarítani, gyorsulhat a készülék és a magánszféra is némi védelmet kap. Gyártótól függően a különböző menüpontokat kissé eltérő elnevezések alatt lehet meglelni az Android készülékeken.

Töröljük a helyben tárolt adatokat

Érdemes időről-időre kitisztogatni a gyorsítótárat (cache), hogy helyet szabadítsunk fel a droidnak, s eltüntessük a nyomainkat. A Beállítások/Alkalmazások/Összes alatt keressük meg a Google Play-szolgáltatásokat és válasszuk a „Gyorsítótár törlése” opciót.

1_5.jpg

A Beállítások/Tárhely alatt végezzük el a „Gyorsítótár adatok” törlését.

A múlt eltörlése a Chrome-ban – mobilon

Mármint az eszközön futó szoftverből, a telefont vizslató kíváncsi szemek elől. (Mert a Google szeme továbbra is mindent lát, szervere mindent tárol.) Nyissuk meg a böngészőt, válasszuk ki az „Előzmények” menüpontot és töröljük a böngészési adatainkat. Eldönthetjük, hogy a kezdetektől, vagy valamely kiválasztott időszak előzményeit számoljuk fel.

2_3.jpg

Ezután válasszuk ismét a menüt (jobbra fenn a három pöttyöt), s bökjünk a Beállítások/Adatvédelem menüpontban a „Nincs nyomon követés” opcióra. Ez a meglátogatott webhelyek féktelen adatgyűjtögető ambícióit gátolja némiképp.

A múlt eltörlése a Chrome-ban – PC-n

Hasonlóan kell eljárni, mint a telefonon. A böngészőben kattintsunk a három pöttyre, majd a Beállításokra, azon belül is a Speciális beállításokra. Töröljük a böngészési adatokat, s jelöljük be a „Nincs nyomon követés” opciót is.

3_3.jpg

Az írást a Land Computer munkatársai készítették.  

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr9312650367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása