Klaviatúra

Elképesztően nagy, eszméletlenül vékony

Az új MacBook Air

2023. június 27. - landcomputer

Újabb nyár, újabb WWDC - bővebben fogalmazva Apple Worldwide Developers Conference -, ahol most sem maradt el a rengeteg szoftveres és hardveres újdonság bemutatása. Utóbbihoz tartozik a MacBook Air frissítése, ami szokás szerint szép és jó, de azért ne gondoljunk semmi világmegváltóra.

15_huvelykes_macbook_air_01.jpg

A dizájn ugyan nem módosult, de a képernyőméret alaposan megnőtt, méghozzá 13 hüvelykről 15,3-ra. Ha választani kellene, akkor nyilván a 15 hüvelykes modell a gusztább, a 13-as pedig maradjon meg azoknak, akik szerint „nem a méret a lényeg”. Végül is mindkét verzió szuperkönnyű és nem sokkal vastagabb 1 cm-nél, így bárhová viszed, nagy valószínűséggel nem fog gondot okozni. A színválasztás is a megszokott különleges színekből tevődik össze: éjfekete, csillagfény, asztroszürke és ezüst. Természetesen mindegyikhez azonos színű MagSafe töltőkábel jár.

15_huvelykes_macbook_air_02.jpg

Na de mi van benne? Belül a nyolcmagos CPU-t és tízmagos GPU-t tartalmazó M2 rendszerchipet találjuk, 8 GB memóriával és igény esetén 256 vagy 512 GB-os SSD-vel. Teljesítménye akárcsak a Duracell nyuszié: hihetetlenül gyors és sokáig is bírja. Szám szerint akár 1,4x gyorsabb az M1-es chippel ellátott kistestvérénél, illetve 12x gyorsabb a leggyorsabb, Intel processzorral ellátott nagytesójánál. Az akkumulátorról már elmondható, hogy akár 18 órás üzemidőre is képes. Az M2 chippel lényegében mindent gyorsabban csinálhatsz és teljesen mindegy, hogy éppen tanulsz, dolgozol vagy szórakozol – az egész napos üzemidőnek köszönhetően még a töltőt is bátran otthon hagyhatod.

15_huvelykes_macbook_air_03.jpg

A Liquid Retina kijelző nem újdonság, ellenben mesés látványt nyújt. Egymilliárd szín megjelenését támogatja, tehát biztos lehetsz benne, hogy a szövegeken felül a fotók és a videók is olyan gazdag kontraszttal és élességgel fognak előtted kirajzolódni, hogy talán meg sem bánod azt a hat számjegyű összeget, amit majd kiadsz ezért a laptopért. A kamera továbbra sem gyenge, így az 1080p felbontású FaceTime HD-kamerán keresztül mindenki a legjobb formádat fogja látni – még ha te nem is vagy abban. Ehhez társul a változatlanul magával ragadó hangrendszer, amely továbbra is a Dolby Atmos térbeli hangzásnak köszönhető. A zenéket és a filmeket egyaránt háromdimenziós hangtérben élvezheted és a ventilátor hiánya miatt intenzív terhelés mellett is csendes marad a gépezet. A kényelmes és csendes gépelést a háttérvilágítással ellátott Magic Keyboard garantálja, amiről a funkcióbillentyűk mellett a Touch ID sem hiányozhat. Ez elengedhetetlen feltétele a gyors és biztonságos feloldáshoz és bejelentkezésekhez – mindez egyetlen érintéssel. Hab a tortán, hogy az Apple szerencsére mindig szívén viseli a bolygó sorsát, így még a MacBook strapabíró borítását is 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készítették.

15_huvelykes_macbook_air_04.jpg

Beleszerettél? Akkor kattints, hiszen már csak azt kell eldöntened, hogy milyen színűt válassz!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr3418154518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása