Klaviatúra

4 hasznos tipp, hogy ne vegyél bóvlit

2017. szeptember 10. - Mfragrance

Gyermekkorom legszebb napjai voltak a vasárnapok, amikor a szülőkkel kézenfogva a krumpils lángos befalása után, a helyi piac egy elkülönített részén az úgynevezett lengyel piac üzemelt, mint a kommunizmus akkori exkluzív adok-veszek földi mannája és mi tipegve a nagy tömegben nézelődtünk és vásároltunk.

Volt ott minden földi jó, kazettás magnó, gombnyomásra működő esernyő, menő bőrcipő, csupa újdonság az akkori szemnek és léleknek.  

Abban az időben nem nagyon foglalkoztunk azzal, hogy a becsomagolt és teljesen újnak látszódód zsebszámológép vajon tényleg eredeti-e. Senkit nem érdekelt. A négygombos, zenélős órát, amikor elővettem az iskolában – persze otthon nem tudták, hogy véletlenül beleesett a táskámba reggel -, nagyjából az osztály összes fiú tagja leesett állát én szedtem össze, annyira menő volt a cucc és persze én is.

Napjainkban azt gondolom, hogy ketté tudjuk osztani a társadalom azon tagjait, akik rendszeresen keresik az új technikai kütyüket. Az egyik fele azért imádkozik, hogy a legolcsóbban tudja beszerezni az imádott darabot, azzal sem foglalkozva, hogy az honnan származik, ki gyártotta, sőt valójában direkt az ilyen egyedekre vadászik.

A nagy arcok, úgy csillapítják stimulált agyukat, hogy nekik szükségük van minden évben a legújabb modellre kedvenc márkájukból, amiből társadalmi pozíciójuk hirtelen megnőtt ázsióját remélik, és vadul keresik az eredeti példányokat, pénz nem számít jeligével.

Most bemutatok 4 dolgot – mobiltelefon és kiegészítők -, amiből te magad is el tudod dönteni a következő alkalommal, amikor a vásárlás oltárán áldozol, hogy a bóvliért vagy az eredeti termékért fizettél.

 

  1. Ügyelj az anyagra

Bármilyen anyagból készült technikai eszköz, kiegészítő, legyen az műanyag, gumi, alumínium tökéletesen megfelel a használathoz szükséges és előírt minőséghez alacsony vagy magasabb kivitelezésben. Jegyezd meg, hogy a híres márkák nem takarítanak meg anyagot éppen ezért egy műanyag burkolatnak simának kell lennie, ott nincs helye hibának. A bóvli termékek közelebbről nézve, látod a felület szabálytalanságát, az olcsó alapanyag minősége szembetűnő, amihez még színbeli, árnyalatnyi különbség is társul.

anyag1.jpg

  1. Figyelj a betűtípusra

Egy márkának a logója és fontkészlete úgy van kialakítva, hogy azt lehetőleg ne lehessen könnyedén adaptálni, ne lehessen könnyen hamisítani. Nagyjából 10 évente szoktak frissítést eszközölni a brandek grafikusai is, de ekkor sem sérülnek a vásárlók asszociatív képességei. Szóval, ha kezedbe veszed a terméket, bátran húzd végig a kezeddel a feliratos, márkázott  részét, és ha az nem sima, vagy úgy érzed, hogy a megszokott betűk helyett kisebb, nyújtottabb formát látsz, átverés áldozata lehetsz.

betutipus2.jpg

  1. Ellenőrizd a töltőt

Az remélem sokunknak világos, hogy az európai szabvány nagyjából egységes elektromos töltésügyileg, leszámítva Angliát. Ezt az egységet szem előtt tartva, a gyártók kínosan ügyelnek arra, hogy speciális kialakítást kapjanak a töltőfejek. Figyelj arra, hogy a töltő végén lévé fémes szigetelés rendben legyen, az simán felfeküdjön a műanyag csatlakozóra, illetve a két villa lábánál a csatlakozáshoz szükséges perem is kell.  

tolto1.jpg

  1. Csomagolás

A végére hagytam az elejét, hogy biztos legyek abban nem lazsálsz és elolvasod az írást. Szóval csomagolás. Azt gondolom, hogyha a kezedbe fogsz egy bóvli terméket már a csomagolás ellenőrzésekor kibukik a dolog, ugyan is, a hamisítványt értékesítők erre az opcióra szoktak leginkább figyelni. Vedd szemügyre a csomagot, figyelj a dobozon lévő írásokra, betűtípusra. A bekezdések között sem lehet eltérő betűméretezés, a szövegnek folyamatosnak kell lennie. Aztán finoman rázd meg. Ha az eredeti termék van a kezedben, nincs helye rossz illesztésnek, ergo nem hallhatsz zörejt, a tökéletesen rögzítésnek hála. A gyártók erre mindig szigorúan figyelnek. Ezért van az, hogy a csomagolófólia varrása is makulátlan középen és a sarkokban egyaránt.

csomagolas.jpg

 

Tudom, hogy hiába van a segítő szándék, mert, aki nem tapasztalt egy telefon kiegészítő minőségében és használatában, nincs annyira ráfacsarodva a tökéletesség netovábbjára, annak itt estig is lehetne írni a bóvli és az eredeti közti eltérésekről. Viszont, ha van bennünk annyi hajlandóság, hogy a pénzükért cserébe elvárt minőséget várunk, az itt felsorolt szempontok biztos segíteni fognak kimászni a slamasztikából.

Az írást a Land Computer munkatársai készítették.

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr6712819028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása