Klaviatúra

5 érv az Apple Pencil mellett – ezért érdemes őt választanod!

2020. szeptember 09. - landcomputer

Az Apple az általános vásárlóközösséget nagyon meglepte, amikor 2016-ban bemutatták az Apple Pencilt. A ceruzát kétkedéssel vegyes kíváncsisággal fogadtuk: nehéz volt elképzelni, hogyan működhet, hogy mégis kinek lehetne jó egy ilyen eszköz. Aztán kijöttek az első rajzok, animációk, véleményvideók, és mire észbe kaptunk, 2018-ban  már piacra is került az Apple Pencil második generációs változata.

apple_pencil.jpg

A kép forrása: macrumors.com

Természetesen azóta sok víz lefolyt a Dunán, sok összehasonlító videó, bejegyzés született  arról, miket tudnak ezek az eszközök, milyen alapkülönbségek vannak közöttük, de talán még ennél is több utángyártott termék és okostoll jelent meg a piacon, amelyek megpróbáltak ringbe szállni az Apple ceruzájával. Az alábbiakban most azt az 5 egyedi funkciót szeretnénk kiemelni, amivel az Apple Pencil kitűnik a vetélytársak közül, és újra meg újra bebizonyítja: igenis, méltó arra, hogy a dobogó legfelső fokán helyezkedhessen el.

Alacsony késleltetés –Az Apple Pencilt bámulatos reakcióképessége különbözteti meg a többi kreatív eszköztől. Ez attól van, hogy a késleltetési idejét – azt a rövid időt, ami a vonások megrajzolásától a képernyőn való megjelenésükig eltelik – már-már észrevehetetlenül rövid időre sikerült csökkentenie a gyártónak. Tehát, amikor az iPad -re írunk, nincs késés a ceruza mozgása és a kijelzőn való megjelenés között – szemben a hagyományos okos tollakkal, melyeknél akár több másodperc is lehet az „átfutási” idő.

apple-pencil-2-100778685-large.jpg

 

A kép forrása: innovations.com

Palm Reaction – Amikor az Apple ceruzát az iPad -hez csatlakoztatjuk, csak az Apple ceruza hegyét ismeri fel, szemben számos vetélytársával, amelyek gyakran az ujjunkat is érzékelik. Ennek köszönhetően kényelmesen írhatunk vagy rajzolhatunk a ceruzával, anélkül, hogy a kezünk bezavarna a dologba – így nem kell félnünk attól, hogy egy–egy grafikai munka során nem lesz elég pontos és kiforrott az alkotásunk.

Nyomás- és dőlési érzékenység – Az Apple Pencilek specifikus nyomásérzékenységgel rendelkeznek, aminek köszönhetően egyszerűen játszhatunk a vonalvastagsággal és a finom árnyékolással, és bátran utat engedhetünk a bennünk szunnyadó Picasso-nak. A taktika ugyanaz, mint egy hagyományos ceruzáknál: a vastagabb vonalaknál nagyobb nyomást kell gyakorolnunk a  képernyőre, ha pedig hajszálvékony vonalat szeretnénk alkotni, elég egy leheletnyi érintés.

apple_ipad.jpg

A kép forrása: istyle.com

Applikációk széles választéka Az Apple ceruzához számos alkalmazás letölthető, melyek nemcsak kényelmesebbé, de szélesebbé is teszik az eszköz használati körét. Ilyen alkalmazás például a Pixelmator, ami segítségével képeket szerkeszthetünk az ‌iPad‌-n, vagy az ingyenesen letölthető Adobe Photoshop Sketch, amely akár komolyabb grafikakészítésére is ideális lehet: kreatív alkotók, itt a Ti időtök!

12 órás üzemidő és mágneses töltés (csak Apple 2 esetén)  – A második generációs Pencilnél a komfortos használatot tovább fokozza a vezeték nélküli, mágneses töltés opciója: a készülék azonnal tölteni kezd, ahogy a finoman laposra csiszolt oldalával az iPad Pro-hoz csatlakoztatod, amihezt automatikusan párosodik is. Ráadásul ha teljesen feltöltöd az Apple Pencilt, tizenkét teljes órán át írogathatsz, rajzolhatsz, jegyzetelhetsz és szerkeszthetsz vele, ha pedig az Apple Pencil használata közben merülne le az akkumulátor, elég 15 percig tölteni az iPad Próról, és máris 30 percre elegendő energiát kapsz. Ez azért elég ütősen hangzik, igaz?

Összeségében tehát elmondhatjuk, hogy rendelkezik az Apple Pencil néhány olyan ütős tulajdonsággal, amit eddig még egy gyártónak sem sikerült megugornia: kíváncsian várjuk, vajon milyen újításokkal jön majd a világcég a jövőben, bővel-e majd a Pensil-család, és vajon számíthatunk-e a sokak által várt és áhított iPhone-kompatibilis ceruzák érkezésére a következő időszakban?

apple_pencil_3.jpg

Apple Pencil Kompatibilis modellek: iPad Air (3. generáció), iPad mini (5. generáció), iPad (6. és 7. generáció) 12,9 hüvelykes iPad Pro (1. és 2. generáció) 10,5 hüvelykes iPad Pro, 9,7 hüvelykes iPad Pro)

apple_2_gen.jpgApple Pencil 2 Kompatibilis modellek: 12,9 hüvelykes iPad Pro (3. és 4. generáció), 11 hüvelykes iPad Pro (1. és 2. generáció)

A képek forrásai: apple.com

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr716195718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása