Klaviatúra

Okoseszközökkel a takarékosabb téli fűtésért

Fertőtlenít, párásít, hidratál - Xiaomi Mi okos párásító

2022. augusztus 22. - landcomputer

A téli fűtési szezon egy kicsit még odébb van szerencsére, de valószínűleg néhányat pislogunk és alszunk egyet-kettőt, aztán már itt is lesz. Mivel a pénztárcánknak nagyon nem lesz mindegy, hogy a rezsi mennyibe kerül majd, érdemes elgondolkodnunk néhány alternatív lehetőségen, amivel akár csak egy kicsit is jobbá tehetjük mindennapjainkat vagy néhány forintot lefaraghatunk a megszokásokból. Valószínűleg szinte mindenki számára ismerős az a helyzet, amikor alaposan befűtöd a lakást, aztán már hiába nem fázol, érzed, hogy majd megfulladsz a száraz levegőtől. Ekkor jön képbe a Xiaomi Mi Smart Antibacterial Humidifier, pontosabban az okos párásító. Nyáron természetesen abszolút nem ajánlatos, ugyanis a magas páratartalom mellett jobban érezni a hőt.

xiaomi_mi_okos_parasito_03.jpg

Csomagolás és dizájn kivitelezése: A párásító dizájnja pontosan olyannyira egyszerű, mint ahogyan a még egyszerűbb papírdobozán is van ábrázolva, mindössze az eszköz körvonalainak megrajzolásával. Összességében elegáns, fehér és könnyedén illeszkedik a legtöbb otthonba. A víztartályba épített hangulatvilágítással könnyen leolvasható a párásítás fokozata és az aktuális vízszint, utóbbi az átlátszó betekintőablakon keresztül is. A ködpárakimenet keskenyre van tervezve, így a kiáramló ködpermet nem áztatja el az asztalt, pedig az alsó gyűrűn lévő légbemenet még növeli is a sebességét.

xiaomi_mi_okos_parasito_02.jpg

A párásítási folyamat: A párásító hideg, egészséges és hidratáló vízködöt szór szét a levegőben annak céljából, hogy párásítsa otthonodat. 3 fokozatban állítható az intenzitása, hogy mennyi vízmennyiséget párologtasson el: gyenge, közepes, erős és ezeken felül még a páratartalom-fenntartó mód is adott. Az utóbbi választásával képes folyamatosan fenntartani egy adott páratartalmat, amit a beépített hőmérséklet-érzékelőjének segítségével kalkulál ki, így neked még ezzel sem kell foglalkoznod. Korábbi kutatások szerint az ember számára opcionális páratartalom értéke 58-60% körül mozog, de a Mi Home alkalmazásban ezt egészen 40-től 70-ig állítgathatjuk.

Víztartály: Felső betöltésű, 4,5 literes - ez 12-15 óra folyamatos párásításhoz elég. Beépített UV-C fényforrással rendelkezik, amely a víz útjába van elhelyezve és ezzel képes sterilizálni a tartályban lévő vizet, ezzel elpusztítani a benne lévő baktériumokat még a vízköd létrehozása előtt. Köztudott, hogy a csapvíz elkerülhetetlenül tartalmaz baktériumokat és ezek a hosszabb ideig tárolt vízben örömmel elszaporodhatnak, ezért ajánlatos kb. 3 naponta cserélni az eszköz egész űrtartalmát. Ugyan a leírásában sehol sem szerepel, hogy ajánlatos desztillált vízzel használni, de érdemes ezt mégis megfontolni, ugyanis a sima csapvíztől könnyen elkezd majd vízkövesedni és ezzel nem járhatunk el úgy, mint egy vízforralóval, hogy átmossuk valamilyen tisztítószerrel vagy ecettel… egy száraz rongyon kívül semmit sem használhatunk a megtakarításához sem kívül, sem pedig belül, tisztítószert pedig végképp nem.

xiaomi_mi_okos_parasito_04.jpg

Irányítás: Távolról be- és kikapcsolható, időzíthető és a párásítás intenzitása is a Mi Home alkalmazásban állítható be. Kompatibilis a Google Assistant és az Amazon Alexa hangassziszntensekkel is, így irányíthatod úgy is, hogy a kisujjadat sem mozdítod. A Mi Home alkalmazáson belül összevonhatod más eszközökkel is, például a Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2, azaz a hőmérséklet- és páratartalom mérővel, amik jelen esetben a célnak megfelelően tökéletesen tudnak együttműködni.

Megjött a kedved egy okoseszközhöz? Nálunk mindkettőt megtalálod, a párásítót most akciós áron! Más okoskütyü is érdekelne? Nézz szét széles választékunkban és találd meg a megfelelőt magadnak még ma!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr7017913385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása