Klaviatúra

Kontroller + Okostévé = Konzol? Köszi Microsoft!

Hamarosan érkezhet a Microsoft önálló streaming eszköze

2022. május 09. - landcomputer

Másfél évvel ezelőtt sejtelmes kijelentést tett a Microsoft vezérigazgatója, Phil Spencer: ha minden igaz, akkor még ebben az évben lehetővé válik a konzollal vagy számítógéppel nem rendelkező felhasználók számára, hogy okostévéjükön streamelhessenek Xbox-játékokat egy adott célra elkülönített eszköznek köszönhetően.

stream_01.png

2021 júniusában ismét előkerült ez a téma és még azt is megerősítette a cég, hogy egy okostévéhez való alkalmazás is éppen alakulóban van az Xbox-os streameléshez. Azóta ebből még semmit nem láttunk, hiszen nem sokkal később az Xbox Game Pass szoltáltatás került a rivaldafénybe. Annak ellenére, hogy a vállalat 2020 őszén két konzolt is piacra dobott (Xbox Series S, Xbox Series X) már egy jó ideje nem a hardverre koncentrálnak, hanem erre az egyre több platformon elérhető szolgáltatásra. Aki a Playstation táborába tartozik és nem tudná mi ez, annak itt egy rövid összefoglaló:

Az Xbox Game Pass esetében egyetlen havidíjért cserébe korlátlan hozzáférést kapsz több, mint 100 játékhoz – köztük exkluzívakhoz is. A játékkatalógusban elérhető kínálat idővel azonban változik. Lehetséges, hogy néhány játék esetében a kedvezmények nem érhetők el, de ettől függetlenül a műfajok széles kínálatából válogathatsz, legyen szó akár sikerjátékokról vagy régi kedvenceidről. Egyre erősebb a felhőalapú része is, hiszen nem csak konzolon, hanem PC-n és mobilon is biztosítja a játékok streamelését. Jó úton halad a Microsoft a kitűzött céljuk felé: az Xbox Game Pass hamarosan minél több felületen lesz elérhető.

kockulas_01.png

Elsőként természetesen a Samsung tévéire lesz letölthető az Xbox Game Pass az okostévék saját szoftverboltjából, de a legújabb információk szerint a játékstreaming még a „butatévékre” is elérhető lesz előbb-utóbb. Ha minden igaz a vállalat már dolgozik egy olyan – Amazon vagy Roku-éhoz hasonló – sticken, ami HDMI portra való csatlakoztatásával képes lenne kapcsolódni az otthoni vezeték nélküli hálózathoz, továbbá nem csak a játékok streamelését tenné elérhetővé, hanem például az óriási népszerűségnek örvendő amerikai médiaszolgáltatót is, a Netflixet.

netflix_02.jpg

Ezzel a letölthető alkalmazással és a stickkel együtt Xbox konzollá „varázsolhatnád” tévédet és többek között a Forza Horizon 5-tel is játszhatnál. Azt ne felejtsük el, hogy nyilván ehhez azért megfelelő sebességű internetkapcsolatra és egy kontrollerre lenne szükséged, tehát lényeg a lényeg: nettel és egy kontrollerrel kvázi konzollá alakíthatod majd okostévédet.

Hab a tortán, hogy a Fortnite is bekerült az Xbox felhős könyvtárába, így újra lehet majd iOS-telefonokon játszani a battle royale játékkal azok után, hogy az Epic Games és az Apple összerúgták a port két évvel ezelőtt.

fortnite_01.jpg

Hivatalos bejelentést még nem tett a cég, de valószínűleg a június 12-én megrendezésre kerülő Xbox & Bethesda Games Showcase eseményén már többet tudhatunk majd meg. YouTube-on, Twitch-en, Facebook-on és TikTok-on egyaránt élőben nézhetjük majd végig a rendezvényt.

Ha maradnál a jól bevált konzoloknál, akkor látogass el weboldalunkra és válogass széles kínálatunkból! �

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr3917827445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása