Klaviatúra

Vállvonogatás és asztalfelborítás Messengeren keresztül

Szokatlan gyorsbillentyűk a Metától

2022. április 04. - Liviashop

Nem éppen világmegváltó vagy hiánypótló fejlesztésekkel érkezik a Meta a Facebook Messenger alkalmazás számára, de az biztos, hogy az önkifejezés még sosem volt ennyire gyors online környezetben. A kommunikáció mindenkivel sokkal hatékonyabb és viccesebb lesz, az új parancsrendszerbéli rövidítések célja a lehető legkevesebb számú karakterleütés.

nevtelen.png

Értesítés mindenkinek funkció (/everyone):

Mindannyian jól ismerjük és majdhogynem napi szinten használjuk a „kukac” karaktert általában azért, hogy közösségi média felületeken, például Facebook-on vagy Instagram-on megjelöljünk valakit egy bejegyzésnél vagy posztnál, illetve minden e-mail címben szerepel. Ha ezt a @-ot beütjük telefonunk billentyűzetén egy csoportos Messenger beszélgetésben, akkor az applikáció kilistázza nekünk a résztvevő tagokat, amikből nekünk már csak választani kell egyet és így meg tudjuk jelölni az illetőt, akit szeretnénk figyelmeztetni valami fontossal kapcsolatban. Mi van akkor, ha mindenkinek egyformán szólna ez a figyelmeztetés és egyszerre szeretnénk mindenkinek jelezni? Ha elkezdenénk felsorolni a résztvevők neveit az előbb leírt módon, akkor az egy kicsit sokáig tartana egy nagyobb létszám esetében, illetve annyiszor pittyegne mindenkinek a telefonja, hogy a célszemélyek kedve sorra menne el a közös beszélgetéstől. Néhányan talán még emlékszünk azokra az időkre, mikor még MSN-t használtunk. Ott volt elérhető a „rezgés” funkció, ami egy kattintással idegesítő hangot és képernyőrezegtetést küldött beszélgetőpartnerünknek figyelemfelhívás céljából. Ez a funkció együtt járt azzal, hogy a másikat biztosan felidegesítettük, főleg, hogyha egymás után sokszor alkalmaztuk… :) Annak érdekében, hogy egyszerre tudjunk a jövőben mindenkit figyelmeztetni egy csoportos beszélgetés keretein belül, nem kell majd mást tennünk, csak egy perjel után beírni az „everyone”, azaz „mindenki” szót - még az is kap értesítést, akinél le van némítva a beszélgetés. Ez a funkció tökéletes lesz a rögtönzött összejövetelek hatékony megszervezésében vagy akkor, ha gyors segítségre van szükséged, hiszen így garantáltan rivaldafénybe fog kerülni az, amit írsz. Pontos dátumot még nem tudni, de iOS-en és Android-on egyaránt fog működni.

sfsdsdf.png

Néma, „ráérős” üzenet funkció (/silent):

Biztos veled is előfordult már az, hogy hajnalban vagy késő este egy üzenetre ébredtél fel, amit egy olyan ismerősöd írt, aki már vagy még ébren van veled ellentétben és nincs tisztában a te rutinoddal, esetleg külföldön él egy teljesen másik időzónában. Ha egy perjel után a „silent”, azaz „csend” szót írjuk majd be, akkor képesek leszünk úgy küldeni egy üzenetet, hogy a címzett ugyan megkapja azt, de értesítéssel már nem zavarjuk őt. Ez akkor is hasznos lehet, ha tudod a címzettről, hogy egy fontos eseményen vesz részt és nem szeretnéd zavarni vagy kevésbé fontos dolgot küldesz, amit ráér megválaszolni. Így az üzenetet akkor tudja elolvasni, amikor neki éppen megfelelő. iOS-en és Android-on egyaránt fog működni.

gdgfdg.png

Fizetés funkció (/pay):

Gondoltad volna, hogy valaha majd tudsz úgy küldeni valakinek pénzt, hogy se a bankszámlaszámára, se semmilyen más adatára nem lesz szükséged? Csupán begépeled Messenger-en a „pay”, azaz „fizetés” szót egy perjel után és már küldheted is neki a megfelelő összeget. Tökéletes megoldás, hogy valakit visszahívj egy körre. iOS-en és Android-on egyaránt fog működni, de egyelőre csak az Egyesült Államokban. :(

ghfghgf.png

Gyors animáció funkció (/gif):

Az emoji-k mellett az animációk is segítenek az önkifejezésben. Ahhoz, hogy egy másodperc tört része alatt találjuk meg a tökéleteset, nem kell két koppintással átváltanunk az animációkereső sávra, hanem elég csak egy perjel után beírnunk a „gif”, azaz „animáció” szót és utána a keresendő témát, amivel kapcsolatban szeretnénk keresni, mint mondjuk például a „party”. Csak iOS-en fog működni.

sfsdfd.png

BÓNUSZ: Vállvonogatás és asztalfelborítás funkciók (/shrug, /tableflip):

Néha egy emoji vagy gif sem elég a teljes önkifejezéshez, ilyenkor jól jöhet, ha visszatérünk a régimódi emotikonokhoz, amikor még karakterekből formáztunk arcokat és történéseket. Ilyen például a különleges írásjelekből kirajzolható vállvonogatás és asztalfelborítás. Ezeket csak akkor használjuk, ha kb. szökőévenként egyszer véletlenül meglátjuk valahol és későbbi használat céljából mosolyogva mentjük el magunknak jegyzetbe, aztán mégis hónapokra vagy évekre megfeledkezünk róla. Az biztos, hogy senki nem áll neki összeállítani ezeket a karakterek helyes sorrendberakásával. Megint csak egy perjel után elegendő lesz beírni a „shrug”, azaz „vállvonogatás” vagy a „tableflip”, tehát „asztalfelborítás” szót és már ki is adja a következőket:

¯\_(ツ)_/¯

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

Ez a kettő is csak iOS-en fog működni.

 

Ez még csak a kezdet, a későbbiekben még több Messenger gyorsbillentyű lesz létrehozva. Ezekről már most is tudható, hogy egy része csak iOS-en lesz elérhető, ezért ha pont készülékváltáson gondolkodsz és szeretnél a jövőben lépést tartani az internetes önkifejezéssel a lehető legmagasabb szinteken, akkor mindenképpen megéri beruházni például egy Apple iPhone 13 Pro Max-ra, amit megtalálsz nálunk most akciós áron! �

 

Kattints a linkre a termékért:

https://bit.ly/37gP4Kz

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr1217797653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása