Klaviatúra

Szédületes teljesítmény, 450 W-os fogyasztás

Hello Nvidia RTX 4080 és 4090!

2022. szeptember 21. - landcomputer

Szédületes teljesítményt és a 450 W-os fogyasztás megtartását ígéri a két új grafikus kártya. A korábban kiszivárgott információk igaznak bizonyultak: az Ada Lovelace termékcsalád legerősebb tagja az RTX 4090 három foglalatnyi helyet foglal majd el és 16384 CUDA-magot fog tartalmazni, melyekhez 2,52 GHz-es órajel és maximum 24 GB GDDR6X memória fog társulni.

nvidia001.jpg

Az RTX 4080 tekintetében két modell lesz elérhető: a 12 GB-os és a 16 GB-os verzió is 9728 CUDA-magot tartalmaz majd és 2,51 GHz órajellel fog érkezni. Az árak tekintetében az Nvidia a csúcsmodellre 1600 dolláros árcímkét akasztott, a 4080-ra pedig 1199 és 900 dolláros cédula került. Fontos megjegyezni, hogy ezek az árak az Egyesült Államokbeli árak, így hazánkban a dollár ingadozása és az adó miatt a csúcsmodell magyar árai nagyából 850 000 Ft környékén lesznek majd. Mind a három modell hivatalos megjelenési dátuma október 12., de a piacot ismerve sajnos a magyar boltokba kerülése legjobb esetben is a jövő év elejére tehető.

A világ első okossúlyzója

Hasznos okoseszköz vagy felesleges luxus?

Már több korábbi blogbejegyzésünkben is középponti szerepet kapott az okosotthon-téma, amiket itt és itt elolvashatsz. Manapság már nem meglepő, hogy az eddig leghétköznapibbnak számító, egyszerű háztartási készülékeinknek és ezen felül még számos más tárgynak lassan megszületnek az okos verziói. Gondoljunk csak a konyhánkban található vízforralóra, a fürdőszobában található szappanadagolóra vagy a nappaliban, esetleg hálószobában található párásítóra – már mindegyiket könnyedén lecserélhetnénk olyan változatra, ami az okos kategórián belül foglal helyet. Sokszor találkozunk olyan újításokkal is, ami a képzelőerőnktől és legfontosabb igényeinktől távolabb áll – ilyen például egy okos kulacs, amiről korábban már szintén írtunk és a világ első okossúlyzója is, amiről álmunkban sem gondoltuk volna, hogy valaha napvilágot lát. Az már „részletkérdés”, hogy kinek mire van igénye és mennyire vastag a pénztárcája.

xiaomi_move_it_smart_okossulyzo_01.png

Csomagolás és dizájn kivitelezése: A Xiaomi Move It Beat kibontása után a dobozban nem csak a két darab 1 kg-os súlyzót találjuk, hanem a hozzá tartozó használati utasítást is és a megfelelő töltőkábelt. A súlyzók kialakítása egyszerű és kompakt. Kicsi méretüknek köszönhetően kevés helyet foglalnak el és bárhová könnyedén magaddal viheted őket, ha éppen edzést tervezel beiktatni például egy nyaralás során. Hosszúkás formájuk kényelmes fogást eredményez és a bevont anyagnak köszönhetően izzadtság- és ütésállók, de a fogantyú részek víz alatt is tisztíthatók.

xiaomi_move_it_smart_okossulyzo_02.jpg

Beüzemelés, működés: A Move It Beat súlyzók annyiban térnek el a „hagyományostól”, hogy intelligens módon működnek magas pontosságú érzékelőkkel ellátva és Bluetooth-kapcsolat alapján, tehát ezek által képes nyomon követni a súlyzók mozgását és ebből kiszámolni az elégetett kalóriák mennyiségét. Ha csatlakoztatjuk mobiltelefonunkhoz, akkor az általa mért adatok automatikusan feltöltődnek és szinkronizálódnak a felhővel, így a Move It appon keresztül mindig láthatjuk edzésünk időtartamát és az elégetett kalóriák számát is, nem nekünk kell számolgatni. Első alkalommal állíthatunk be saját célt is és ehhez érdemes megadnunk jelenlegi súlyunkat, hiszen az applikáció ebből fogja kiszámolni, milyen teljesítményt kell produkálnunk és mennyi idő alatt. Számos módból válogathatunk, hogy miként tervezzük használni a súlyzókat. LED kijelzője minden esetben mutatja a legfontosabb információkat, ilyen például a súlyzó súlya és akkumulátorának töltöttségi szintje is. A Move It Beat okossúlyzók alapvetően nagy akkumulátorkapacitással rendelkeznek. Ez azt takarja, hogy egy 30 perc időintervallumú töltéssel 300 percnyi edzést is kibír, de a teljes töltési ideje mindössze 2 óra.

xiaomi_move_it_okossulyzo_03.jpg

Összességében elmondható, hogy aki nagy hangsúlyt fektet az alakformálásra vagy táplálkozásra és unja az edzés után is számolgatni a kalóriákat, annak ez az okossúlyzó és a hozzá tartozó applikáció valószínűleg óriási segítség lesz, hiszen használata nagyon egyszerű és semmilyen komoly további erőfeszítést nem igényel azon kívül, hogy mobiltelefonunkon kövessük, éppen hogyan is állunk célunk elérésével.

Megjött a kedved az edzéshez? Nálunk most akciós áron találod meg a világ első okossúlyzóját! ;)

Iskolakezdő beadandók és leckehalmok VS hamarosan érkező játékok

Készen állsz a szeptemberre?

A hátunk mögött álló pandémiás időszak miatt számos játék premierje lett száműzve 2022-re. Az év kétharmad része ugyan már eltelt, de a hátralévő hónapok még mindig rengeteg izgalmat tartogatnak számunkra. Szeptemberre nem csak a megszokott iskolakezdés várható a rengeteg beadandóval és leckehalmokkal karöltve, hanem szerencsére temérdek izgalmas játék is. Összeszedtük nektek egy listába a címeket dátum szerinti sorrendben és azt is, hogy PC-n felül melyik milyen platformra fog megjelenni.

jatek_szamitogepen_01.png

2022. szeptember 2.: Lunistice (PC, Nintendo Switch) Ugrálj végig a színes akadálypályán egy cuki rókalánnyal ebben a retró világban!

2022. szeptember 6.: Circus Electrique (PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S/X) Végezz csodálatos mutatványokat és harcolj az ellenséggel egy cirkuszi világ keretein belül!

2022. szeptember 6.: Disney Dreamlight Valley (PC, PS4, Nintendo Switch, Xbox One) Teljesítsd a küldetéseket ebben a szimulátor és kalandjáték keresztezésében régi, valamint új Disney- és Pixar-barátokkal!

2022. szeptember 6.: Temtem (PC, PS5, Nintendo Switch, Xbox Series S/X) Gyűjtsd a lényeket akár multiplayer módban ebben a csodálatos szigetvilágban játszódó kalandjátékban!

2022. szeptember 6.: Train Sim World 3 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X) Hódítsd meg az amerikai hegyeket, miközben ipari munkagépekkel hihetetlen tonnákat szállítasz német nagy sebességű járművekkel!

2022. szeptember 8.: Steelrising (PC, PS4, PS5, Xbox Series S/X) Szállj szembe a király seregével és mentsd meg az egész történelmet!

2022. szeptember 9.: NBA 2K23 (PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S/X) Csillogtasd meg zsákolási tehetségedet a rivaldafényben!

nba_2k23_01.jpg

2022. szeptember 13.: Freedom Planet 2 (PC, Nintendo Switch) Legyél te a hős és használd képességeidet a világ felfedezéséhez és az állat lakosok megmentéséhez!

2022. szeptember 13.: Isonzo (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X) Alakíts ki kegyetlen alpesi hadviselést taktikai képességekkel megfűszerezve ebben az első világháborús környezetben!

2022. szeptember 13.: Little Orpheus (PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S/X) Hold helyett irány a Föld középpontja és fedezz fel mindent!

2022. szeptember 13.: RPG Time: The Legend of Wright (PC) Boldogulj ebben a jegyzetfüzetekben fellelhető rajzok ihlette stílusú különleges kalandjátékban!

2022. szeptember 13.: Sunday Gold (PC) Csatlakozz egy csapat bűnözőhöz, hogy levadásszátok és leleplezzetek egy megacéget és a mögötte álló rosszindulatú milliárdosok titkait!

2022. szeptember 15.: Metal: Hellsinger (PC, PS5, Xbox Series S/X) – Küzdd át magad nyolc poklon keresztül és szállj szembe minden ördögi ellenséggel!

metal_hellsinger_01.jpg

2022. szeptember 19.: Return to Monkey Island (PC, Nintendo Switch) Folytasd a legendás kalandjátékot és fejezd be ezt az izgalmas és egyben utolsó részt!

2022. szeptember 20.: Soulstrice (PC, PS5, Xbox Series S/X) Fedezz fel egy rejtélyekkel teli sötét világot és győzd le az elvetemült gonosztevőket!

2022. szeptember 22.: Serial Cleaner (PC) Maffia és takarító keresztezése? Juss be, takaríts ki és távozz nyom nélkül ebben a 2D-s akciójátékban!

2022. szeptember 22.: Session: Skate Sim (PC, PS4, Xbox One) Gurulj végig ebben a gördeszkások által gördeszkásoknak készült ultrarealisztikus élményjátékban!

2022. szeptember 22.: The Diofield Chronicle (PC) Társulj a hős elit zsoldosok felkeléséhez ebben a háborús korszakban!

the_diofield_chronicle_01.jpg

2022. szeptember 26.: World of Warcraft: Wrath of the Lich King (PC) Vedd fel a harcot magával a királlyal szemben ezen a jeges kontinensen!

2022. szeptember 27.: Grounded (PC, Xbox One, Xbox Series S/X) – Éld túl ezt a csodálatos és óriási világot, ami egy hatalmas és veszélyes hely – főleg, ha hangyaméretűre zsugorodtál!

2022. szeptember 27.: Moonscars (PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S/X) Told ki a harci képességeid határait és sajátíts el új képességeket!

2022. szeptember 30.: FIFA 23 (PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series S/X, Google Stadia) 19.000 játékos, 700 csapat és rengeteg stadion!

2022. szeptember 30.: The Legend of Heroes: Trails from Zero (PC, PS4, Nintendo Switch) Küzdj a korrupciótól sújtott város igazságtalanságai ellen animés látványvilágban!

the_legend_of_heroes_tails_from_zero_01.png

Megjött a kedved valamelyikhez? Válogass saját Land Konfigurációink közül, hogyha játékra alkalmas PC-t keresel! Inkább távoktatáshoz vagy home office-ba kellene számítógép? Azt is találsz nálunk! Különleges igényeid vannak? Tegyél minket próbára!

Okoseszközökkel a takarékosabb téli fűtésért

Fertőtlenít, párásít, hidratál - Xiaomi Mi okos párásító

A téli fűtési szezon egy kicsit még odébb van szerencsére, de valószínűleg néhányat pislogunk és alszunk egyet-kettőt, aztán már itt is lesz. Mivel a pénztárcánknak nagyon nem lesz mindegy, hogy a rezsi mennyibe kerül majd, érdemes elgondolkodnunk néhány alternatív lehetőségen, amivel akár csak egy kicsit is jobbá tehetjük mindennapjainkat vagy néhány forintot lefaraghatunk a megszokásokból. Valószínűleg szinte mindenki számára ismerős az a helyzet, amikor alaposan befűtöd a lakást, aztán már hiába nem fázol, érzed, hogy majd megfulladsz a száraz levegőtől. Ekkor jön képbe a Xiaomi Mi Smart Antibacterial Humidifier, pontosabban az okos párásító. Nyáron természetesen abszolút nem ajánlatos, ugyanis a magas páratartalom mellett jobban érezni a hőt.

xiaomi_mi_okos_parasito_03.jpg

Csomagolás és dizájn kivitelezése: A párásító dizájnja pontosan olyannyira egyszerű, mint ahogyan a még egyszerűbb papírdobozán is van ábrázolva, mindössze az eszköz körvonalainak megrajzolásával. Összességében elegáns, fehér és könnyedén illeszkedik a legtöbb otthonba. A víztartályba épített hangulatvilágítással könnyen leolvasható a párásítás fokozata és az aktuális vízszint, utóbbi az átlátszó betekintőablakon keresztül is. A ködpárakimenet keskenyre van tervezve, így a kiáramló ködpermet nem áztatja el az asztalt, pedig az alsó gyűrűn lévő légbemenet még növeli is a sebességét.

xiaomi_mi_okos_parasito_02.jpg

A párásítási folyamat: A párásító hideg, egészséges és hidratáló vízködöt szór szét a levegőben annak céljából, hogy párásítsa otthonodat. 3 fokozatban állítható az intenzitása, hogy mennyi vízmennyiséget párologtasson el: gyenge, közepes, erős és ezeken felül még a páratartalom-fenntartó mód is adott. Az utóbbi választásával képes folyamatosan fenntartani egy adott páratartalmat, amit a beépített hőmérséklet-érzékelőjének segítségével kalkulál ki, így neked még ezzel sem kell foglalkoznod. Korábbi kutatások szerint az ember számára opcionális páratartalom értéke 58-60% körül mozog, de a Mi Home alkalmazásban ezt egészen 40-től 70-ig állítgathatjuk.

Víztartály: Felső betöltésű, 4,5 literes - ez 12-15 óra folyamatos párásításhoz elég. Beépített UV-C fényforrással rendelkezik, amely a víz útjába van elhelyezve és ezzel képes sterilizálni a tartályban lévő vizet, ezzel elpusztítani a benne lévő baktériumokat még a vízköd létrehozása előtt. Köztudott, hogy a csapvíz elkerülhetetlenül tartalmaz baktériumokat és ezek a hosszabb ideig tárolt vízben örömmel elszaporodhatnak, ezért ajánlatos kb. 3 naponta cserélni az eszköz egész űrtartalmát. Ugyan a leírásában sehol sem szerepel, hogy ajánlatos desztillált vízzel használni, de érdemes ezt mégis megfontolni, ugyanis a sima csapvíztől könnyen elkezd majd vízkövesedni és ezzel nem járhatunk el úgy, mint egy vízforralóval, hogy átmossuk valamilyen tisztítószerrel vagy ecettel… egy száraz rongyon kívül semmit sem használhatunk a megtakarításához sem kívül, sem pedig belül, tisztítószert pedig végképp nem.

xiaomi_mi_okos_parasito_04.jpg

Irányítás: Távolról be- és kikapcsolható, időzíthető és a párásítás intenzitása is a Mi Home alkalmazásban állítható be. Kompatibilis a Google Assistant és az Amazon Alexa hangassziszntensekkel is, így irányíthatod úgy is, hogy a kisujjadat sem mozdítod. A Mi Home alkalmazáson belül összevonhatod más eszközökkel is, például a Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2, azaz a hőmérséklet- és páratartalom mérővel, amik jelen esetben a célnak megfelelően tökéletesen tudnak együttműködni.

Megjött a kedved egy okoseszközhöz? Nálunk mindkettőt megtalálod, a párásítót most akciós áron! Más okoskütyü is érdekelne? Nézz szét széles választékunkban és találd meg a megfelelőt magadnak még ma!

Ébresztőóra és saját asszisztens egyben

Xiaomi Mi Smart Clock

Egy korábbi blogbejegyzésünkben már hosszasan írtunk arról, hogy az elmúlt néhány év során a bezártság miatti, otthonunk négy fala között eltöltött idő és az amúgy is rohanó világ kettőse miatt már teljesen más igényekkel rendelkezünk környezetünk iránt. Egyre több egyéni megoldásra vágyunk, ami kényelmesebbé és könnyebbé teszi életünket a feszített tempójú hétköznapok mellett. Akár kezdő, akár haladó szinten járunk saját okosotthonunk kialakításában, a Xiaomi Mi Smart Clock egy abszolút „must have” termék.

xiaomi01.jpg

Csomagolás és dizájn kivitelezése: Kibontás után a dobozban nem csak az órát találjuk, hanem egy Micro USB töltőadaptert és egy néhány mondatból álló használati utasítást is. Az óra dizájnja végtelenül egyszerű: letisztult fehér borítással rendelkezik, lekerített sarkokkal és fekete érintőkijelzővel. Az alja – ahol a hangszóró is található - gumírozott, így ellenáll a csúszásnak. A sokak által imádott, IKEA-bútorokkal tarkított szolid, minimalista otthonokba tökéletesen illik, de akár egy mintásabb, színesebb helyiségben is megállja a helyét modern külsőjével és 10-féle óralap-dizájnjával, amit kedvedre variálhatsz, így az óra folyamatosan megújul.

Beüzemelés: Beüzemelése semmivel sem bonyolultabb a többi Xiaomi okoskütyünél, viszont annyiban eltérő, hogy nem a Mi Home alkalmazással működik, hanem a Google Home-mal.

xiaomi02.jpeg

„Good morning” rutin: Önmagában már ez a funkciója óriási áldása az órának, pedig nem ez az egyetlen, amire képes. Ennek beállításával folyamatosan nyomon követheted az időjárást, az utazással kapcsolatos információkat az esetleges fennakadások és változások miatt, az aktuális híreket és többek között még a naptáradat is anélkül, hogy nekiállnál nyomkodni a telefonodat. Gondoljunk csak bele, hogy valóban mennyi időt is vesznek el ezek egy reggeli készülődés során, hiszen ezeket mind sorban nézzük meg okostelefonunkon - különböző felületeken vagy applikációkban.

Zenelejátszás: Mivel is indulhatna jobban egy nehéz hétfő reggeled, mintsem a kedvenc zenéid vagy rádióműsorod hallgatásával? Természetesen egy házibuli levezénylése nem ajánlott ezzel az eszközzel, de ha rendelkezel YouTube Music vagy Spotify előfizetéssel, akkor azt közvetlenül az ébresztőórádról is használhatod, valamint Chromecast-tel is kompatibilis.

Nem tudod, mi az a Chromecast?: 2013-ban adta ki a Google azzal a céllal, hogy a „hagyományos” televíziókat ezzel Smart TV-vé lehessen átalakítani. Ebben az időben a legtöbb televízió még nem tartalmazott alkalmazásokkal rendelkező csatlakozási rendszereket, mint mostanság a legtöbb vagy inkább mondhatjuk azt, hogy szinte az összes. Mivel a televíziók olyan készülékek, amelyek általában nagyobb tartóssággal rendelkeznek, mint egy fülhallgató vagy telefon normális, hogy sokan inkább próbáltak alternatívát találni arra, hogy sajátjukat az aktuális igényekhez igazítsák ahelyett, hogy súlyos pénzekért újat vegyenek. Ezzel az eszközzel lehetőség van olyan tartalmak közvetítésére TV-n, ami telefonról, tabletről vagy számítógépről származik.

googlechromecast01.png

Többi okoseszköz irányítása: Ha már rendelkezel más okoseszközökkel (nem csak Xiaomival), akkor érdemes csatlakoznod hozzájuk okosóráddal, hiszen vezérlőközpontként is használhatod. Hangvezérléssel pillanatok alatt bekapcsolhatod a párásítót vagy lekapcsolhatod a villanyokat anélkül, hogy akár csak egy ujjadat is megmozdítanád. Ha okoskamerával is rendelkezel, akkor közvetlenül az óra képernyőjén láthatod, hogy mit rögzít a kamera, de így akár babádat is megfigyelheted vele vagy leellenőrizheted azt is, hogy ki áll az ajtódnál.

Hangvezérlés: A Google segítségével is irányíthatod az órát, így szabadok maradnak a kezeid. Az ébresztés vagy egy időzítő beállításától kezdve az időjárás leellenőrzésén át egészen a zenelejátszásig mindent irányíthatsz a hangoddal. Az indításhoz csak annyit kell mondanod, hogy „Ok Google” és természetesen a parancsokat angolul kell megadnod a továbbiakban, viszont elég tőmondatokban, nem kell hozzá komplexebb tudás. A Google naptáradat is elérheted az óráról: eseményeket vehetsz fel és megkérdezheted tőle, mikorra van beírva a fogorvosi időpontod. Az óra nem utolsó sorban egész jó vicceket is mesél. :)

xiaomimiokosora_01_1.jpg

Megjött a kedved egy miniasszisztenshez? Nálunk bármikor megtalálod, most akciós áron! Más okoskütyü érdekelne? Nézz szét széles választékunkban és találd meg a megfelelőt magadnak még ma!

süti beállítások módosítása