Klaviatúra

MOBIL - GAMING - TECH

Karácsonyi ajándékötletek Édesanyáknak
Karácsonyi ajándékötletek Édesanyáknak
Karácsony alkalmából ünnepélyesen bevallhatjuk magunknak, hogy szeretteink megajándékozása nem a legegyszerűbb feladat, az édesanyáké, pedig különösen nehéz. Nézzük csak át pár lépésben, hogy hogy egy igazi geek mivel szerezhet örömet az anyukájának.

2810.jpg

1.     IPad/Tablet:

A manuális szakácskönyvek édesanyád szorgos kezei alatt az évek alatt elkoptak, így, ha csak nem a bejgliről van szó (amit már kívülről tud) bizony jól jöhet neki egy ...

3 technikai kütyü, amire még a világ sincs felkészülve
3 technikai kütyü, amire még a világ sincs felkészülve

Ma rendhagyó bejegyzéssel jövünk neked, mert távolabb lépünk a számteches és gamer világtól. Helyettük, szétnézve a világban, olyan innovációkat, technikai újdonságokat mutatunk nektek, melyekre mi emberek sem vagyunk teljesen felkészülve, de a fejlesztők agya nem áll le, a gépezet mozog, és ki tudja mi jön még.

SpotMini

Első példánk a robotika világából érkezik, ahol látva a fejlődési skálát, valóban képes az ember magához nyúlni a technika ...

4 meglepő tény, hogy miért videojátékozz
4 meglepő tény, hogy miért videojátékozz

1_7.jpgHa megkérdezel egy gamert, hogy mit jelent neki a videojáték, sanszos először sandán fog rád nézni, majd percekig sorolja azokat a számára megváltást, kielégülést okozó előnyöket, hogy magad is kedvet kapsz egy játékra, de ha eddig nem is jutsz el, a beszélgetés végére megvilágosult arccal tolod magad haza.

Azok, akik állandó szülő felügyelet mellett nőttek fel, miközben szabadidejük nagyrészt arról szólt, hogy valamilyen játékkal csapatják el a lassan ...

4 hasznos tipp, hogy ne vegyél bóvlit
4 hasznos tipp, hogy ne vegyél bóvlit

Gyermekkorom legszebb napjai voltak a vasárnapok, amikor a szülőkkel kézenfogva a krumpils lángos befalása után, a helyi piac egy elkülönített részén az úgynevezett lengyel piac üzemelt, mint a kommunizmus akkori exkluzív adok-veszek földi mannája és mi tipegve a nagy tömegben nézelődtünk és vásároltunk.

Volt ott minden földi jó, kazettás magnó, gombnyomásra működő esernyő, menő bőrcipő, csupa újdonság az akkori szemnek és léleknek.  

Abban az ...

Az internet 3 legnagyobb veszélye
Az internet 3 legnagyobb veszélye

Az ESET szakemberei minden év végén készítenek egy listát a várható veszélyekről, így segítve a felhasználókat, akik némileg tudnak készülni a veszélyforrásokkal szemben.

Elérkezve a 2017-es év első feléhez ezt a listát szemezgetjük és bevalljuk férfiasan, a szakik nem lőttek mellé. Nézzük meg a 3 legnagyobb veszélyt kicsit közelebbről is.

Videojátékok

Nem véletlenül kezdjük ezt a listát a videojátékokkal. A tavalyi évben minden csúcsot ...

4 hasznos tipp telefontöltéshez
4 hasznos tipp telefontöltéshez

cover_4.jpgSzakértők egybehangzó véleménye, hogy napjaink okostelefonjainak leggyengébb része az akkumulátor. Sokan vívunk szélmalomharcot azért, hogy a nap végén is használható állapotban legyen a teló. Tudom, most páran felszisszenek, hogy hívás levelezés, social, fotó, videó meg a többi és ezek a funkciók azért rendesen igénybe veszik a készüléket. De itt jön képbe a mindenható szakik példálózása, akik határozottan állítják, hogy a gyors, idő előtti ...

Hogyan takarítsuk el a nyomokat Androidról és PC-ről magunk után?
Hogyan takarítsuk el a nyomokat Androidról és PC-ről magunk után?

Az alapvető rendszerkarbantartási tennivalók elvégzésével helyet lehet megtakarítani, gyorsulhat a készülék és a magánszféra is némi védelmet kap. Gyártótól függően a különböző menüpontokat kissé eltérő elnevezések alatt lehet meglelni az Android készülékeken.

Töröljük a helyben tárolt adatokat

Érdemes időről-időre kitisztogatni a gyorsítótárat (cache), hogy helyet szabadítsunk fel a droidnak, s eltüntessük a nyomainkat. A ...

Mit ne csinálj a céges számítógépen.
Mit ne csinálj a céges számítógépen.

undefined.pngKezdesz vigyorogni és kényelmesen megtámasztod a hátad, miközben nyomsz egy laza entert, mert azt gondolod, hogy a tiéd a világ legjobb állása és ez mindenre feljogosít. Tévedsz, nagyon tévedsz. 

  1. Ne használj saját jelszóval fiókot

Ugye az nagyon ismerős, amikor belépsz egy oldalra, és regisztrált felhasználó vagy, majd a böngésző megkérdezi, hogy akarod-e menteni a webhelyhez tartozó fiókodat, illetve annak adatait.

Tartózkodj az adatok mentésétől. ...

TOP 5 gaming csatorna a YouTube-on
TOP 5 gaming csatorna a YouTube-on

youtube-icon-full_color.pngKészítettünk egy gyors összegzést neked arról, hogy melyek a legmenőbb gaming csatornák a videómegosztón, legfőképpen azon szempont alapján, hogy hány feliratkozója van az online gamernek.

Akik nemrég kezdtek el játszani és gyakran keresnek a megosztón véleményvezért, azok feltétlenül tegyék magukévá a tartalmat, akik pedig ismerik a listában szereplő egyéneket, elég lesz, ha komótosan rácsodálkoznak arra, hogy napjainkban mi zajlik a YouTube-on. Vigyázz, ...

Hogyan veszíthetsz el 33.000 fotót a telefonodról?
Hogyan veszíthetsz el 33.000 fotót a telefonodról?

charging-phone-close-up.jpg

Hiába van jó készüléked, ha nem tartod be az alapvető használati utasításokat pórul járhatsz és egy szemvillanás alatt elvesztheted az összes adatot, képet, zenét kedvenc készülékedről.

Így járt az az iPhone 6 tulajdonos is, aki soha nem gondolta volna, hogy féltett és hosszú ideig gyűjtött képei, egyik percről a másikra, hirtelen a múlt homályos ködébe veszik. Az eset extrém, nem mindennapos, viszont arra mindenképpen érdemes, hogy nyilvánosságot ...