Klaviatúra

2017\11\25

3 technikai kütyü, amire még a világ sincs felkészülve

Ma rendhagyó bejegyzéssel jövünk neked, mert távolabb lépünk a számteches és gamer világtól. Helyettük, szétnézve a világban, olyan innovációkat, technikai újdonságokat mutatunk nektek, melyekre mi emberek sem vagyunk teljesen felkészülve, de a fejlesztők agya nem áll le, a gépezet mozog, és ki tudja mi jön még.

SpotMini

Első példánk a robotika világából érkezik, ahol látva a fejlődési skálát, valóban képes az ember magához nyúlni a technika karácsonyfájára aggasztott díszek láttán. Ez a kis négylábú robot Spot, aki sétálhat, felmászhat a lépcsőn, és felveszi a kézben és szájban kényelmesen elférő eszközöket. Nincs szükség különösebb gondozásra, és imádják a gyerekek is. A tökéletes opció, akik nem szeretik az élő és csaholó házi kedvenceket.

1_8.jpg

Az okosgyűrű

Élvezd az intelligenciát, amikor az ORII hangvezérelt intelligens gyűrűt viseled. Hihetetlenül egyszerűen működik: megérinted a füled, hívásokat tudsz kezdeményezni, szövegeket küldhetsz, emlékeztetőket hozhatsz létre és a to do list végtelensége szakad rád. Az ORII a csontvezetési technológia és a kettős mikrofonok erejét használja. Ez a James Bond-szerű eszköz lehetővé teszi, hogy halld és beszélj bárhol is, még a leghangosabb környezetben is. Könnyű és kényelmes viselet, fröccsenésálló, és még eloxált alumínium is.

2_6.jpg

Zungle

Ezek a napszemüvegek csontvezető hangszórókkal rendelkeznek, így nemcsak a szemeidet védheti a napsugaraktól, hanem hallgathatod kedvenc bandádat, de még telefonhívásokat is képes fogadni anélkül, hogy a füledet használná - a modul a rezgésekkel közvetlenül a koponyádhoz továbbítja a hanghullámokat, ez az úgynevezett nyílt füles megoldás.

3_4.jpg

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

kutya robot robotika okos kütyük gyűrű smart számítástechnika szemüveg okoseszközök besmart

2017\11\06

4 meglepő tény, hogy miért videojátékozz

1_7.jpgHa megkérdezel egy gamert, hogy mit jelent neki a videojáték, sanszos először sandán fog rád nézni, majd percekig sorolja azokat a számára megváltást, kielégülést okozó előnyöket, hogy magad is kedvet kapsz egy játékra, de ha eddig nem is jutsz el, a beszélgetés végére megvilágosult arccal tolod magad haza.

Azok, akik állandó szülő felügyelet mellett nőttek fel, miközben szabadidejük nagyrészt arról szólt, hogy valamilyen játékkal csapatják el a lassan ketyegő órákat, a mai napig éreznek némi korlátot életükben, hiszen leginkább egész nap ezzel ütnék el a napot. És milyen jól teszik. Mai írásunkban bemutatunk 4 olyan opciót, amiért érdemes játszani, hiszen akármennyire hihetetlen a gamingnek is vannak előnyei.

 1. Fizikai tevékenység

A múltbéli játékok jellemzően ülőek voltak, ahol a kölyök órákig csücsült a monitor előtt, nem kímélve kockára zsibbadt sejhaját. De ma ott tartunk, hogy a konzolok világában interaktív élmény alakul ki, valós fizikai tevékenységgel. A mozgókép-felvételi technológia ma már közös jellemzője bizonyos videojáték-konzolok számára, hogy lehetőséget nyújtanak a játékosok origóból való kizökkentésére és részvételére. Just Dance!

3.png

 1. Problémamegoldás

Az alapvető életképesség, a problémamegoldás is olyan, amiből a fiatalok többet tanulhatnak a videojátékokból. A szerepjátékok és a kirakós játékok segítségével a userek könnyedén gyakorolhatják ezt a fontos gondolkodási képességet. Ez a játékkal való kölcsönhatás és az egyes problémák megoldására irányuló tevékenység jóval jobb elfoglaltságnak tűnik első blikkre, mint elgyötörten a telefon nyomkodása vagy a tévénézés.

4_3.jpg

 1. Kéz-szem koordináció

Jelentős kutatások támasztják alá, hogy összeköttetést mutattak a videojátékok és a kéz-szem koordináció javítása között. Az érzékelésre, a gyors reakcióidőre és a konkrét mozgásokra összpontosító játékokkal való flow, könnyű módja a fiataloknak, hogy egy élesebb koordinációs érzést fejlesszenek ki maguknak.

2_5.jpg

 1. Stresszoldás

Egy másik módja annak, hogy a videojátékok hatással lehetnek az életedre: csökkentheti a stresszt. Egy kemény nap az iskolában, vagy a melóhelyen sem tud annyira letörni, hogyha tudod, otthon egy izgalmas videojáték vár rád. A játékra való összpontosítás segít abban, hogy egy másik dimenzió kapuit döngesd, miközben a benned felgyülemlett gőz, fáradtan, de távozik testedből.

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop youtube laptop számítástechnika gaming gamer minecraft asztali PC

2017\09\10

4 hasznos tipp, hogy ne vegyél bóvlit

Gyermekkorom legszebb napjai voltak a vasárnapok, amikor a szülőkkel kézenfogva a krumpils lángos befalása után, a helyi piac egy elkülönített részén az úgynevezett lengyel piac üzemelt, mint a kommunizmus akkori exkluzív adok-veszek földi mannája és mi tipegve a nagy tömegben nézelődtünk és vásároltunk.

Volt ott minden földi jó, kazettás magnó, gombnyomásra működő esernyő, menő bőrcipő, csupa újdonság az akkori szemnek és léleknek.  

Abban az időben nem nagyon foglalkoztunk azzal, hogy a becsomagolt és teljesen újnak látszódód zsebszámológép vajon tényleg eredeti-e. Senkit nem érdekelt. A négygombos, zenélős órát, amikor elővettem az iskolában – persze otthon nem tudták, hogy véletlenül beleesett a táskámba reggel -, nagyjából az osztály összes fiú tagja leesett állát én szedtem össze, annyira menő volt a cucc és persze én is.

Napjainkban azt gondolom, hogy ketté tudjuk osztani a társadalom azon tagjait, akik rendszeresen keresik az új technikai kütyüket. Az egyik fele azért imádkozik, hogy a legolcsóbban tudja beszerezni az imádott darabot, azzal sem foglalkozva, hogy az honnan származik, ki gyártotta, sőt valójában direkt az ilyen egyedekre vadászik.

A nagy arcok, úgy csillapítják stimulált agyukat, hogy nekik szükségük van minden évben a legújabb modellre kedvenc márkájukból, amiből társadalmi pozíciójuk hirtelen megnőtt ázsióját remélik, és vadul keresik az eredeti példányokat, pénz nem számít jeligével.

Most bemutatok 4 dolgot – mobiltelefon és kiegészítők -, amiből te magad is el tudod dönteni a következő alkalommal, amikor a vásárlás oltárán áldozol, hogy a bóvliért vagy az eredeti termékért fizettél.

 

 1. Ügyelj az anyagra

Bármilyen anyagból készült technikai eszköz, kiegészítő, legyen az műanyag, gumi, alumínium tökéletesen megfelel a használathoz szükséges és előírt minőséghez alacsony vagy magasabb kivitelezésben. Jegyezd meg, hogy a híres márkák nem takarítanak meg anyagot éppen ezért egy műanyag burkolatnak simának kell lennie, ott nincs helye hibának. A bóvli termékek közelebbről nézve, látod a felület szabálytalanságát, az olcsó alapanyag minősége szembetűnő, amihez még színbeli, árnyalatnyi különbség is társul.

anyag1.jpg

 1. Figyelj a betűtípusra

Egy márkának a logója és fontkészlete úgy van kialakítva, hogy azt lehetőleg ne lehessen könnyedén adaptálni, ne lehessen könnyen hamisítani. Nagyjából 10 évente szoktak frissítést eszközölni a brandek grafikusai is, de ekkor sem sérülnek a vásárlók asszociatív képességei. Szóval, ha kezedbe veszed a terméket, bátran húzd végig a kezeddel a feliratos, márkázott  részét, és ha az nem sima, vagy úgy érzed, hogy a megszokott betűk helyett kisebb, nyújtottabb formát látsz, átverés áldozata lehetsz.

betutipus2.jpg

 1. Ellenőrizd a töltőt

Az remélem sokunknak világos, hogy az európai szabvány nagyjából egységes elektromos töltésügyileg, leszámítva Angliát. Ezt az egységet szem előtt tartva, a gyártók kínosan ügyelnek arra, hogy speciális kialakítást kapjanak a töltőfejek. Figyelj arra, hogy a töltő végén lévé fémes szigetelés rendben legyen, az simán felfeküdjön a műanyag csatlakozóra, illetve a két villa lábánál a csatlakozáshoz szükséges perem is kell.  

tolto1.jpg

 1. Csomagolás

A végére hagytam az elejét, hogy biztos legyek abban nem lazsálsz és elolvasod az írást. Szóval csomagolás. Azt gondolom, hogyha a kezedbe fogsz egy bóvli terméket már a csomagolás ellenőrzésekor kibukik a dolog, ugyan is, a hamisítványt értékesítők erre az opcióra szoktak leginkább figyelni. Vedd szemügyre a csomagot, figyelj a dobozon lévő írásokra, betűtípusra. A bekezdések között sem lehet eltérő betűméretezés, a szövegnek folyamatosnak kell lennie. Aztán finoman rázd meg. Ha az eredeti termék van a kezedben, nincs helye rossz illesztésnek, ergo nem hallhatsz zörejt, a tökéletesen rögzítésnek hála. A gyártók erre mindig szigorúan figyelnek. Ezért van az, hogy a csomagolófólia varrása is makulátlan középen és a sarkokban egyaránt.

csomagolas.jpg

 

Tudom, hogy hiába van a segítő szándék, mert, aki nem tapasztalt egy telefon kiegészítő minőségében és használatában, nincs annyira ráfacsarodva a tökéletesség netovábbjára, annak itt estig is lehetne írni a bóvli és az eredeti közti eltérésekről. Viszont, ha van bennünk annyi hajlandóság, hogy a pénzükért cserébe elvárt minőséget várunk, az itt felsorolt szempontok biztos segíteni fognak kimászni a slamasztikából.

Az írást a Land Computer munkatársai készítették.

mobil apple mobiltelefon iphone mobile iPhone

2017\07\23

Az internet 3 legnagyobb veszélye

Az ESET szakemberei minden év végén készítenek egy listát a várható veszélyekről, így segítve a felhasználókat, akik némileg tudnak készülni a veszélyforrásokkal szemben.

Elérkezve a 2017-es év első feléhez ezt a listát szemezgetjük és bevalljuk férfiasan, a szakik nem lőttek mellé. Nézzük meg a 3 legnagyobb veszélyt kicsit közelebbről is.

Videojátékok

Nem véletlenül kezdjük ezt a listát a videojátékokkal. A tavalyi évben minden csúcsot megdöntött a szolgáltatási ágazat éves bevétele, amely már közelít a 100 milliárd dolláros szinthez. Majd 10%-os növekedés évről-évre, ami jelentős szempont a kiberbűnözők körében is.

Ehhez kapcsolódik a Rensenware zsarolóvírus. A kártevő egy újfajta zsarolást használt ki a userekkel szemben. Nem kért pénzt a fertőzött játékosoktól, viszont arra ’kérte’ őket, hogy minél magasabb pontszámot érjenek el egy játékban, így adataik felszabadulnak. Ott került hiba a zsarolás folyamatában, hogy amint nyilvánosságra került az eset, a vírus kitalálója és megálmodója kénytelen volt publikálni a feloldókulcsot.

Mindig figyelj arra, hogy ne sétálj be a kelepcébe, amikor óriási leárazásokat ígérnek, óvakodj a rosszat akaró kiterjesztésektől, az appokban elrejtett fenyegetésektől. A sötét oldal célja nem más, mint a bevétel- és adatok megszerzése.

video_gaming.jpg

Zsarolóvírusok

Hirtelen mi is csak kapkodtuk a fejünket, amikor megjelent a hírekben Petya a közelmúlt egyik zsarolóvírusa, és valóban bebizonyosodott a szakemberek jóslata, hogy mennyire veszélyes tud lenni egy ilyen számítógépes fenevad.

Számos IT-s publikációban kapott nagy hangsúlyt a Ransomware of Things – RoT – melynek lényege, hogy a kibertérben mozgó bűnözők feltörik a számteches platformokat, majd blokkolást végeznek, így hozzáférhetetlen lesz az eszköz, és a feloldásért egy csomó pénzt kérnek.

A zsarolóvírusok elszenvedői leginkább az egészségügyi intézmények voltak, amire szűkebb hazánkban is volt példa sajnos.

zsarolovirus.jpg

 Infrastruktúrák

Az ESET szakembereinek előrejelzésének megfelelően az infrastruktúrákat, a kritikus infrastruktúrákat érintő támadások tovább folytatódtak az idei évben is. Fokozott figyelmet érdemel az Industroyer kártevő, amely a világon elsőként, kifejezetten az elektromos hálózat elleni támadásra lett kifejlesztve.

Ez a vírus volt a felelőse a 2016-os ukrán állami áramszolgáltatót ért támadásnak, ami akkor jelentős károkat okozott keleti szomszédunknál. Azóta már sikerült analizálni a támadó vírust, melynek olyan speciális tulajdonságai voltak, hogy eltüntesse maga után a működés közben keletkezett nyomokat a károkozás végeztével, mindezeket persze rejtett üzemmódban.

kritikus_infrastrukturak.jpg

 

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

desktop laptop számítástechnika app gaming asztali PC

2017\07\16

4 hasznos tipp telefontöltéshez

cover_4.jpgSzakértők egybehangzó véleménye, hogy napjaink okostelefonjainak leggyengébb része az akkumulátor. Sokan vívunk szélmalomharcot azért, hogy a nap végén is használható állapotban legyen a teló. Tudom, most páran felszisszenek, hogy hívás levelezés, social, fotó, videó meg a többi és ezek a funkciók azért rendesen igénybe veszik a készüléket. De itt jön képbe a mindenható szakik példálózása, akik határozottan állítják, hogy a gyors, idő előtti lemerülés függhet a helytelen telefontöltéstől is.

Nézzünk komolyabban a tézis mögé.

Ahogy a technológia fejlődik és rendületlenül cikázik a telefonosok kezei között, úgy maradnak és stabilan állnak a bevett, rossz idegződések, szokások. Ilyen például, hogy a telefont nem szabad véletlenszerűen tölteni, kényünk kedve szerint bármikor feltenni a töltőre.

1_6.jpg

Hiba, orbitális hülyeség.

Nézzük meg azt a 4 hasznos tippet, melyekkel, ha nem is garantált a teljes siker, de haladó lépéseket teszünk, hogy méregdrága telefonunk élettartalma kitolódjon, ergo növeljük az aksi használati idejét.

2_4.jpg

 

 1. A fentiek figyelembe vételével, amint tudod, tedd töltőre a telefont. Ne számolgass, ne nézd folyamatosan a százalékot, tölts.
 2. Ha nem ragaszkodsz a szép kerek számokhoz, akkor engedd el a 100%-os töltöttségi szintet, és elégedj meg ennél kisebb eredménnyel.
 3. Ha mégis hepped a totális töltés, akkor se hagyd még órákig a telefont töltőn. Ezzel teszed a legrosszabbat a készülékednek.
 4. Végezetük ne engedd, hogy a készülék aksija kilépjen a komfortzónájából, ami a hőmérsékletét illeti, azaz töltés előtt szabadítsd meg a toktól, ezáltal szellőzik a mobil és kevesebb sansz lesz a túlmelegedésre. 

 

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

mobil telefon mobiltelefon iphone mobile iPhone

2017\07\09

Hogyan takarítsuk el a nyomokat Androidról és PC-ről magunk után?

Az alapvető rendszerkarbantartási tennivalók elvégzésével helyet lehet megtakarítani, gyorsulhat a készülék és a magánszféra is némi védelmet kap. Gyártótól függően a különböző menüpontokat kissé eltérő elnevezések alatt lehet meglelni az Android készülékeken.

Töröljük a helyben tárolt adatokat

Érdemes időről-időre kitisztogatni a gyorsítótárat (cache), hogy helyet szabadítsunk fel a droidnak, s eltüntessük a nyomainkat. A Beállítások/Alkalmazások/Összes alatt keressük meg a Google Play-szolgáltatásokat és válasszuk a „Gyorsítótár törlése” opciót.

1_5.jpg

A Beállítások/Tárhely alatt végezzük el a „Gyorsítótár adatok” törlését.

A múlt eltörlése a Chrome-ban – mobilon

Mármint az eszközön futó szoftverből, a telefont vizslató kíváncsi szemek elől. (Mert a Google szeme továbbra is mindent lát, szervere mindent tárol.) Nyissuk meg a böngészőt, válasszuk ki az „Előzmények” menüpontot és töröljük a böngészési adatainkat. Eldönthetjük, hogy a kezdetektől, vagy valamely kiválasztott időszak előzményeit számoljuk fel.

2_3.jpg

Ezután válasszuk ismét a menüt (jobbra fenn a három pöttyöt), s bökjünk a Beállítások/Adatvédelem menüpontban a „Nincs nyomon követés” opcióra. Ez a meglátogatott webhelyek féktelen adatgyűjtögető ambícióit gátolja némiképp.

A múlt eltörlése a Chrome-ban – PC-n

Hasonlóan kell eljárni, mint a telefonon. A böngészőben kattintsunk a három pöttyre, majd a Beállításokra, azon belül is a Speciális beállításokra. Töröljük a böngészési adatokat, s jelöljük be a „Nincs nyomon követés” opciót is.

3_3.jpg

Az írást a Land Computer munkatársai készítették.  

microsoft laptop mobiltelefon számítástechnika android asztali PC

2017\06\25

Mit ne csinálj a céges számítógépen.

undefined.pngKezdesz vigyorogni és kényelmesen megtámasztod a hátad, miközben nyomsz egy laza entert, mert azt gondolod, hogy a tiéd a világ legjobb állása és ez mindenre feljogosít. Tévedsz, nagyon tévedsz. 

 1. Ne használj saját jelszóval fiókot

Ugye az nagyon ismerős, amikor belépsz egy oldalra, és regisztrált felhasználó vagy, majd a böngésző megkérdezi, hogy akarod-e menteni a webhelyhez tartozó fiókodat, illetve annak adatait.

Tartózkodj az adatok mentésétől. Egyrészt azért mert sanszos, hogy a használt felület a saját szád ízlése szerint van beállítva, de ami fajsúlyosabb, hogy arra is van esély, hogy meg vannak adva a számlázási, szállítása adatok. A gigszer akkor üt be, amikor a céged kér meg egy projekt menedzselésére, és ebben szerepel egy általad is használt oldalról való rendelés, ami a saját bankkártyáddal fizetsz ki. Plusz a számla is a nevedre lesz kiállítva, ami szintén kellemetlen szitu a főnököd előtt.

Megoldásként mindig kérdezd meg az első munkanapjaid egyikén, hogy a vállalat milyen policit alkalmaz, vagy a számítógépen állítsd be azt az opciót, hogy a böngésző ne kérdezze meg, ne ajánlja fel a jelszó mentését. Ha már egy lépéssel még is beljebb vagy, akkor is tudod törölni a mentett jelszavadat.

 jpg.png

 

 1. Kerüld a pletykákat, érdes vicceket a közös üzenetküldő platformokon

A Slack és a Hangout is kiválóan alkalmas arra, hogy a csapatmunka kiegészítő eszköze legyen egy céges fiók használatakor. A problémák akkor kezdődnek, amikor szünetben kényelmesen ülve a székeden, azt pötyögöd be éppen, hogy a kolléganő kivel töltötte a frenetikus szombati napot, amit természetesen te is csak hallomásból tudsz.

A vihar a biliben akkor kezd tájfunná alakulni, amikor magad is szemlesütve veszed tudomásul, hogy a belső vizsgálat vezetője közli veled, az elküldött üzenetek rajta vannak a vállalati szerveren, visszakereshetően akár az emailek.

Ne feledd: gondold meg, hogy mit mondasz, és ne használd mindenre a chat-beszélő progikat.

 jpg_1.png

 1. Ne kapcsolódj nyilvános Wi-Fi hálózatra

Ez az eshetőség 99%-ban a céges laptopot használókat érinti, akik hajtva a vörös csillaggal díszített, szívtájék felett himbálódzó, kiváló munkás érdemre és éremre, hétvégén is mártír jelmezt öltenek.

A gondok akkor kezdődnek, amikor a szombat délelőtti kávé mellet eszedbe jut, hogy még restanciád van a vezetőd felé, azért gyorsan elküldöd a kávézóból a halogatott beszámolót, ami tartalmaz online banki elszámolást is vagy hitelkártya adatokat.

Egy életre vésd az eszedbe: ha reptéren, vasútállomáson, szállodában, nagyobb nyilvános téren vagy, ne használj munkához Wi-Fi hálózatot, mert nem tudod, hogy azt ki hozta létre, ki a tulajdonosa, még ha bizalomgerjesztő a nickneve, akkor se.

jpg_2.png 

 1. Ne engedd, hogy a munkahelyed IT-s kollégáin kívül bárki távolról elérje a gépedet

Magam is kristálytisztán emlékszem, amikor elakadtam az otthoni gépem karbantartásában és vészhelyzet lévén, egyszerre az aktuális szakspanomat hívtam, aki elmondta, hogy telepítsem Teamviewer progit.

A haver secperc alatt megoldotta az általam túlmisztifikált problémát, és pedig szájtátva pislákoltam az eredményesség egyszerűségén.

Na ez az, amit messziről kerülj el, és ne telepíts a céges gépedre ilyen távoli hozzáférés alkalmazást, mert az ördög nem alszik, hogy a közhely mocsarában térdig gázolva szimpla nem tetszésemet fejezzem ki.

 jpg_3.png

 1. Ne hagyj a gépen személyes adatokat

A világ legtermészetesebb dolga, hogy saját képeidtől, fénymásolt bizonyítványoktól, mentett doksiktók roskadozik a céges géped. Jó-jó, oké, értem én, hogy mutogatni kell a kecsesen hajló pálmafákat, a 6 év alatt elvégzett Kodolányis diplomád igazolását, de gondolj abba bele, hogy mi van akkor, amikor az egyik napról a másikra megszűnik, felszámolják a munkaadó cégedet vagy véletlenül kirúgnak.

Használj adathordozót, készülj fel a legváratlanabb eshetőségre és hagyd kint az izgalmakat az iroda ajtón túl. Még a halványabban exponált képek is vidámabbak lesznek.

jpg_4.png 

Nagy valószínűséggel a lista még hosszan sorolható lenne, de még mielőtt a bőség zavarába esnék így böjt idején, a végére egy padlófogó tanács: a vállalati számítógéped nem egy privát, saját célodra kitalált, használatra átadott eszköz. Ezért ne csinálj hülyeséget, mert könnyen a sötét oldalon találod magad, ahol sűrű könnyek között fohászkodsz, és kéred a kérhetetlent, hogy csináljon vissza mindent.  

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

laptop számítástechnika asztali PC

2017\06\18

TOP 5 gaming csatorna a YouTube-on

youtube-icon-full_color.pngKészítettünk egy gyors összegzést neked arról, hogy melyek a legmenőbb gaming csatornák a videómegosztón, legfőképpen azon szempont alapján, hogy hány feliratkozója van az online gamernek.

Akik nemrég kezdtek el játszani és gyakran keresnek a megosztón véleményvezért, azok feltétlenül tegyék magukévá a tartalmat, akik pedig ismerik a listában szereplő egyéneket, elég lesz, ha komótosan rácsodálkoznak arra, hogy napjainkban mi zajlik a YouTube-on. Vigyázz, agydobás lesz a vége.

 

 1. PewDiePie

A Forbes 2016-os listáján - a legjobban fizetett YouTube sztárok – toronymagasan az első helyen zárta a svéd fiatalember, akinek polgári neve: Felix Arvid Ulf Kjellberg. Pár hónapja attól volt hangos a sajtó, hogy antiszemita botránya miatt a Disney és a YouTube is szerződést bontott vele, így kénytelen zsebpénzzel beérni a jelenlegi videóhirdetésekből származó bevételeinek nagyságát tekintve. Az affér után másodállás után nézett és a Twitch igazolta le (Amazon tulajdon).

Feliratkozók száma: 55.6 millió (4. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 3.223

 1. VanossGaming

A kanadai Evan Fong alapvetően egy videojáték kommentátor. A juharleveles azt állítja, hogy gyerekkorában még hidegen hagyták a játékok, de aztán szép lassan megérezte a mai is édeskés ízt, amiért képes volt otthagyni a közgazdasági egyetemet is, ami természetesen kellő aggodalmat váltott ki szüleiből. Fong elismeri, hogy sok lehetőség van ma már egy YouTube csatorna kiépítéséhez, de nem garantált a siker.

Feliratkozók száma: 20.7 millió (19. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 636

 1. Vegetta777

A mindössze 28 éves spanyol matador, már most több videót készített, mint a listát vezető északi vetélytársa. Samuel de Luque Batuecas névre hallgató YouTuber polgári foglalkozást tekintve ápolási asszisztens, de íróként is babérokat aratott, hiszen ez eddig 5 könyv kapcsolódik a nevéhez.

Feliratkozók száma: 18.3 millió (25. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 3.798

 1. Markiplier

A már említett Forbes tavalyi listán szintén szerepel, 5.5 millió $ keresettel. Mark Edward Fischbach a napfényes Honoluluban született 27 évvel ezelőtt. Biomedikai mérnők lett volna belőle, ha nem hagyja el idő előtt az egyetemet. Arról is közismert, hogy nem cenzúrázza a videói rokonszenvet. Elsősorban indie és horror játékokat kommentel.

Feliratkozók száma: 17.6 millió (28. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 3.696

 1. KSI

Online névjegykártyáján az alábbi státuszuk szerepelnek: YouTubber, rapper, videojáték kommentátor, humorista és színész. Olajide William "JJ" Olatunji sem mentes a botrányoktól, amiről leginkább a 2012-es Microsoft-tal történt szakítása maradt mementónak. Testévre szintén a YouTube-on garázdálkodik.

Feliratkozók száma: 16.1 millió

Videók száma: 103

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop youtube laptop mobiltelefon számítástechnika gaming gamer asztali PC

2017\06\05

Hogyan veszíthetsz el 33.000 fotót a telefonodról?

charging-phone-close-up.jpg

Hiába van jó készüléked, ha nem tartod be az alapvető használati utasításokat pórul járhatsz és egy szemvillanás alatt elvesztheted az összes adatot, képet, zenét kedvenc készülékedről.

Így járt az az iPhone 6 tulajdonos is, aki soha nem gondolta volna, hogy féltett és hosszú ideig gyűjtött képei, egyik percről a másikra, hirtelen a múlt homályos ködébe veszik. Az eset extrém, nem mindennapos, viszont arra mindenképpen érdemes, hogy nyilvánosságot kapjon, hiszen számos tanulságot hasznosíthatsz magadnak, óvva készüléked élettartalmát és telefonod adatait.

Képzelj el egy újságírót, aki szokványos és aktív social életet hagy maga után és napi szinten ontja a magáról készült fotókat, mert munkájának szerves részét képezi a folyamatos fotózás. A történet a megszokott mederben vánszorog egészen addig, amíg a használó addig nyüstöli telefonját, hogy az viszonylag nagyon alacsony akkumulátor töltöttségi szintet jelez.

Még pár fotó az örökkévalóságnak és a készülék teljesen lemerülve jelzi, hogy kész ennyi volt, adj energiát. A user a hagyományos és bevett utat használja és töltőre csatlakoztatja a telefont. Igen ám, de a türelmetlenség nem hagyja háborgó lelkét szúszázni, és kis idő után – nagyjából 5 %-os töltöttségi szintről beszélünk -, leveszi a töltőről, és ismét használja rendeltetés szerint a telefont.

Igen ám, de történt csavarja az, hogy a zsurnaliszta, korunk karakter ezreinek birtokosa ezt a folyamatot eljátssza vagy ötször. Telefon minimális aksival, töltőre, pár perc és levesz és használja. Ki, be, ki be mígnem a hatodik alkalommal a telefon nem kapcsolódik már be a töltőre történt csatlakozás után.

Telnek a percek és nagyjából fél óra és számos újraindítás után jön a hard reset, azaz alaphelyzetbe áll a telefon, memória nullázódik, és a kikapcsolódnak a futó programok. A publicista látja a recovery módot és a készülék figyelmeztet, hogy csatlakoztassa az iTune-hoz.

recovery_mode.jpg

A telefon beállításait követve főhősünk azonnal fotókat keresi, de nem találja őket. 33.000 kép veszett el, törlődött le, sokáig őrzött családi, munkahelyi, baráti képek estek el az ütközetben. Szintén a veszteségi listát gyarapítja az alkalmazásokon tárolt adatok, az összes elérhetőség, névjegy, videó. Csupán pár feljegyzés marad emlékül.

Hogy valójában mi történt, nehéz lenne pontosan megmondani.

Sanszos, hogy túlhevült állapotba került a készülék, amihez adatforgalmi hiba is társulhatott. Beszélve egy Apple szakemberrel, aki azt javasolja, hogy az utolsó percekben, mielőtt teljesen lemerülne a telefon, ne készítsünk már fotókat, ne töltsünk le alkalmazást. Ezek a folyamatok kódokat generálnak és futtatnak és igaz, hogy ritkán, de jelentkezhet a recovery mód, a túlzott töltés ki-be használattól.

Nagyon fontos figyelmeztetés számodra is, hogy mindig legyen egy biztonsági mentésed, akár iCloud-ra, iTunes-ra vagy külső meghajtóra (a történet szereplője egyik opcióval sem élt). A másik jó tanács, hogy használd az automatikus vagy manuális szinkronizálás beállításokat, amint csatlakoztattad telefonodat PC-hez (beállítás nélkül ez nem automatikus).

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

mobil apple mobiltelefon iphone számítástechnika

2017\05\28

Az 5 legjobb PC gaming asztali szett

cover_3.jpgAmikor először láttuk a battlestation-ekről a képeket percekig csak magunkba roskadva és merengve kerestük a szavak, és arra jutottunk, hogy ilyen nincs, de még is van.

Battlestation: asztali szettre, összeállításra utaló, PC fogalom. Tartalmazza a tornyot, monitort, egeret, billentyűzet, lejátszási eszközöket és a működéshez szükséges kábeleket is.

A közhelyesnek tűnő megfogalmazás még át sem tudja adni a valós élmény. Tudomásul kell venni, hogy vannak emberek, akik az átlagosnál komolyabban veszik a számítógépet, annak minden porcikáját, életünk egy jelentős részét feláldozva a gaming oltára előtt.

Ha úgy gondolod, hogy a tökéletes gamer cucc van nálad, a mai naptól érdemes lesz újragondolnod az egész asztali szett víziódat, álmodat, ha te is megnézed ezeket az isteni szintű, technikai csodákat.

 L3P Desk 2017

Nem minden szett kap saját weboldalt, de az L3P Desk simán hozta ezt a lehetetlen küldetést. Az L3P széria régóta megdobbantja a gamerek szívét, és a népszerűségének köszönhetően, minden évben kap egy frissítést. A 2017-es évben a főbb paraméterek: i7 6950X 4.3Ghz, Nvidia Titan X, melyekhez spéci vízhűtéses ház dukál, üveg borítás alatt, falra szerelt asztali verzióban.

1_4.jpg

 

Project Alternate by Deblow

Az egyedi szett i7 5820k processzorral és kettő ASUS R9-295s videókártyával üzemel. Az építésről készült videót itt tudod megnézni.

2_2.jpg

 

Browntownexpres’s PC Gaming Battlestation

A teljes szett 5 monitorból áll össze. A játékokhoz a fronton lévő 3 képernyő használatos, a piramis csúcsában lévő monitor, pedig az ágyban, párnák között, lusta verziós nézésre van. Az oldalt megjelenő legkisebb átmérőjű monitor a kiegészítő információkban segít.

3_2.jpg

 

noiseotos’s iMac Replacement

Tiszta, természetes design, a szivárvány témájú, RGB Led-del kiegészített összeállítás. A falra szerelt, háromszög alapú stílus a Nanoleaf világítás, és a GitHup script és az iPhone alkalmazás képes a felhasználó hangulatához társuló, színes jeleneteket kreálni.

4_2.jpg

 

chief3630’s PC Gaming Battlestation

Hiába a terjeszkedik az arcunkba az óriási 4K-s monitor, még sem ő a primadonnája ennek a készletnek. Az ablak közelében lévő akril és átlátszó PC ház visz mindent. A gyönyörű hangszeren a játékot az i7 6700K 4.8 Ghz és az EVGA GTX 1080 FTW irányítja.

5.jpg

 

Kispadosak, de zokszó nélkül elfogadnánk őket:

The Command Center by Piloth 

_1.jpg

 

djhoulihan's Battlestation 

_2.jpg

 

The LegacylsReal's Battlestation 

_3.jpg

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.