Klaviatúra

Ébresztőóra és saját asszisztens egyben

Xiaomi Mi Smart Clock

2022. augusztus 15. - Liviashop

Egy korábbi blogbejegyzésünkben már hosszasan írtunk arról, hogy az elmúlt néhány év során a bezártság miatti, otthonunk négy fala között eltöltött idő és az amúgy is rohanó világ kettőse miatt már teljesen más igényekkel rendelkezünk környezetünk iránt. Egyre több egyéni megoldásra vágyunk, ami kényelmesebbé és könnyebbé teszi életünket a feszített tempójú hétköznapok mellett. Akár kezdő, akár haladó szinten járunk saját okosotthonunk kialakításában, a Xiaomi Mi Smart Clock egy abszolút „must have” termék.

xiaomi01.jpg

Csomagolás és dizájn kivitelezése: Kibontás után a dobozban nem csak az órát találjuk, hanem egy Micro USB töltőadaptert és egy néhány mondatból álló használati utasítást is. Az óra dizájnja végtelenül egyszerű: letisztult fehér borítással rendelkezik, lekerített sarkokkal és fekete érintőkijelzővel. Az alja – ahol a hangszóró is található - gumírozott, így ellenáll a csúszásnak. A sokak által imádott, IKEA-bútorokkal tarkított szolid, minimalista otthonokba tökéletesen illik, de akár egy mintásabb, színesebb helyiségben is megállja a helyét modern külsőjével és 10-féle óralap-dizájnjával, amit kedvedre variálhatsz, így az óra folyamatosan megújul.

Beüzemelés: Beüzemelése semmivel sem bonyolultabb a többi Xiaomi okoskütyünél, viszont annyiban eltérő, hogy nem a Mi Home alkalmazással működik, hanem a Google Home-mal.

xiaomi02.jpeg

„Good morning” rutin: Önmagában már ez a funkciója óriási áldása az órának, pedig nem ez az egyetlen, amire képes. Ennek beállításával folyamatosan nyomon követheted az időjárást, az utazással kapcsolatos információkat az esetleges fennakadások és változások miatt, az aktuális híreket és többek között még a naptáradat is anélkül, hogy nekiállnál nyomkodni a telefonodat. Gondoljunk csak bele, hogy valóban mennyi időt is vesznek el ezek egy reggeli készülődés során, hiszen ezeket mind sorban nézzük meg okostelefonunkon - különböző felületeken vagy applikációkban.

Zenelejátszás: Mivel is indulhatna jobban egy nehéz hétfő reggeled, mintsem a kedvenc zenéid vagy rádióműsorod hallgatásával? Természetesen egy házibuli levezénylése nem ajánlott ezzel az eszközzel, de ha rendelkezel YouTube Music vagy Spotify előfizetéssel, akkor azt közvetlenül az ébresztőórádról is használhatod, valamint Chromecast-tel is kompatibilis.

Nem tudod, mi az a Chromecast?: 2013-ban adta ki a Google azzal a céllal, hogy a „hagyományos” televíziókat ezzel Smart TV-vé lehessen átalakítani. Ebben az időben a legtöbb televízió még nem tartalmazott alkalmazásokkal rendelkező csatlakozási rendszereket, mint mostanság a legtöbb vagy inkább mondhatjuk azt, hogy szinte az összes. Mivel a televíziók olyan készülékek, amelyek általában nagyobb tartóssággal rendelkeznek, mint egy fülhallgató vagy telefon normális, hogy sokan inkább próbáltak alternatívát találni arra, hogy sajátjukat az aktuális igényekhez igazítsák ahelyett, hogy súlyos pénzekért újat vegyenek. Ezzel az eszközzel lehetőség van olyan tartalmak közvetítésére TV-n, ami telefonról, tabletről vagy számítógépről származik.

googlechromecast01.png

Többi okoseszköz irányítása: Ha már rendelkezel más okoseszközökkel (nem csak Xiaomival), akkor érdemes csatlakoznod hozzájuk okosóráddal, hiszen vezérlőközpontként is használhatod. Hangvezérléssel pillanatok alatt bekapcsolhatod a párásítót vagy lekapcsolhatod a villanyokat anélkül, hogy akár csak egy ujjadat is megmozdítanád. Ha okoskamerával is rendelkezel, akkor közvetlenül az óra képernyőjén láthatod, hogy mit rögzít a kamera, de így akár babádat is megfigyelheted vele vagy leellenőrizheted azt is, hogy ki áll az ajtódnál.

Hangvezérlés: A Google segítségével is irányíthatod az órát, így szabadok maradnak a kezeid. Az ébresztés vagy egy időzítő beállításától kezdve az időjárás leellenőrzésén át egészen a zenelejátszásig mindent irányíthatsz a hangoddal. Az indításhoz csak annyit kell mondanod, hogy „Ok Google” és természetesen a parancsokat angolul kell megadnod a továbbiakban, viszont elég tőmondatokban, nem kell hozzá komplexebb tudás. A Google naptáradat is elérheted az óráról: eseményeket vehetsz fel és megkérdezheted tőle, mikorra van beírva a fogorvosi időpontod. Az óra nem utolsó sorban egész jó vicceket is mesél. :)

xiaomimiokosora_01_1.jpg

Megjött a kedved egy miniasszisztenshez? Nálunk bármikor megtalálod, most akciós áron! Más okoskütyü érdekelne? Nézz szét széles választékunkban és találd meg a megfelelőt magadnak még ma!

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr7317908543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása