Minden, amit eddig tudunk az iPhone 8-ról

kuoiphone8size-800x470.jpg

2017-ben szép kerek születésnapot ünnepel az iPhone, ezért biztosak lehetünk abban, hogy az Apple méltó modellel fog örömtáncot lejteni a felhasználók legnagyobb örömére.

Rengeteg pletyka kering az új telefonról forma és funkciók tekintetében, amit leginkább azzal tudunk bemutatni, hogy az öltözői beszélgetések alapján legalább 10 prototípust tesztelnek egyszerre a fejlesztők.

Természetesen számos ellentmondás és zavaros információ kering egyszerre, ami jelentősen megnehezíti egy tisztességes szakmai cikk összeállítását, mi mégis megpróbáljuk a lehetetlent és sarkunkra állva, most összeszedjük, hogy nagy valószínűséggel mi mindent fog tudni az új készülék.

Az iPhone 8 radikális újratervezésen megy keresztül, aminek az egyik hozadéka lehet a Touch ID közvetlen, a kijelzőn való megjelenése, ami egyben a home gombiphone-8-sonny-dickson-800x661.jpg elhagyását is jelenti. A kiszivárgott tervezési-fejlesztési vázlat alapján az üveg alatt helyeznék el a Touch ID-t, de még nem tisztázott, hogy ez a vázlat az OLED iPhone végső kialakítást is jelenti egyben.

Érkezik az edge-to-edge design - így az iPhone 8 hasonló lehet, mint a 4.7 hüvelykes, 2010-es modell - 5.5-ös kijelzővel. A pletykák sorát szaporítja egy esetleges 5.8-as kijelző méret, amiből 5.15 lehet a hasznos, használható terület, a fennmaradó rész pedig a virtuális gombokat tenné ki, átadva a múltnak a home gombot.

iphone_8_kk_rendering.jpg

A kijelző a már említett OLED, nem pedig LED formátum lesz, ami lehetővé teszi az Apple számára a vékonyabb készüléket, kevesebb energia fogyasztással, jobb kijelzővel és nagyobb kontrasztaránnyal.

Ami a készülék testét illeti, a pletykák alapján nagy sansszal ki lehet jelenti, hogy az iPhone 4-ből már ismert üveg test váltja az alumíniumot. Legalább egy 2017-es modell fogja használni az üveg testet, ha hinni lehet az Apple egyik beszállítójának, az Catcher Technology-nak, akik az információt szolgáltatták.

Az iPhone 7-hez hasonlóan az iPhone 8 várhatóan vízálló lesz. Továbbra is képes lesz elviselni az esőt, a fröccsenő vízet és a rövid vízbe merülést. Az egyik pletyka azt sugallta, hogy az iPhone 8 USB-C portot használhatna Lightning port helyett, de később ez ment a levesbe, mert az Apple 2017-ben is ragaszkodik a Lightning porthoz.

allegediphone8designschematic.jpg

 Az iPhone 8-ban várhatóan 10 nanometeres, A11 chip lesz, amely gyorsabb és hatékonyabb lesz, plusz pletykák arra utalnak, hogy olyan funkciókat is tartalmazhat, mint a vezeték nélküli töltés és a biometrikus kiegészítések, mint az írisz, az arc vagy a gesztusfelismerés. A kétlépcsős kamerával rendelkező magasabb kategóriájú modell(ek) esetében mindkét lencsének várhatóan optikai képstabilizátorral kell rendelkeznie.

Az iPhone 8 előlapi fényképezőgépe olyan 3D-érzékelő képességeket is tartalmazhat, amelyek a PrimeSense technológiáját használják, lehetővé téve, hogy megtalálja az objektumok helyét és mélységét.

iphone_8_render_2.jpg

 

Összegzés

  • 5.8” OLED kijelző
  • gyorsabb A11 processzor
  • üveg test
  • edge-to-edge kijelző
  • kamera és Touch ID integráció a házba
  • nem lesz home gomb
  • vezeték nélküli töltés
  • 3 modell: 5.8” OLED (prémium), 5.5” és 4.7” (standard)

 

2007 - iPhone

2008 - iPhone 3G

2009 - iPhone 3GS

2010 - iPhone 4 (új design)

2011 - iPhone 4s

2012 - iPhone 5 (új design)

2013 - iPhone 5s

2014 - iPhone 6 and iPhone 6 Plus (új design)

2015 - iPhone 6s and iPhone 6s Plus

2016 - iPhone 7 and iPhone 7 Plus

2017 - iPhone 8 and iPhone 8 Plus

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.