Klaviatúra

2017\04\19

5 hasznos tipp a YouTube-hoz

top1.jpg

Biztos, hogy te is legalább hetente egyszer használod a jelenlegi legnagyobb videómegosztó és stream-elő oldalt a YouTube-ot, aminek használatához, most öt hasznos tippet adunk.

 1. GIF készítés

Ha van olyan videó, amit már rongyosra játszottál, és nem akarsz tőle szabadulni soha, készíts belőle, vagy egy részből GIF-et. Elég, ha a videó linkje elé beírod a hárombetűs csodát, és máris a gifs.com oldalon találod magadat, ahol frankó interfészt találsz és szinte mindent be tudsz állítani a GIF-hez.

1.jpg

 1. Karaoke

Ugye te is szereted kedvenceddel együtt énekelni az aktuális slágert? Ebben segít ez a cool és ingyenes Chrome alkalmazás, amit ha letöltesz, 7 millió dal lesz a tied, és hogy gyakorlod a nyelvújítást is, 32 nyelven tátoghatsz a monitor előtt. 

2.jpg

 1. Mozi üzemmód

Neked is tetszeni fog a szélesvásznú verzió, ha a jobb alsó sarokban lévő téglalapra kattintasz.

a73a34ffd7da6e1ef11d1b27db85efd1-1474894199.gif_550x316

 1. Videó sebességének beállítása

Akkor fogod szeretni ezt az opciót, ha gyakran nézel feliratos, instrukciós videót, ahol elmondják neked, hogy mit, hogyan csinálj. Menj a fogaskerék ikonra, válaszd ki a sebesség beállítást és a normáltól le- és felfelé is tudod állítani a képanyag sebességét. A lelassított videónál, simán tudsz jegyzetelni, így semmiről sem maradsz le, és nem kell százszor megállítani, visszajátszani.

4.jpg

 1. Használd a billentyűzetet

A végére hagytam neked a leghasznosabb tippet. Használd ezeket a billentyűket és minden oly egyszerű és könnyed lesz.

K – pillanat megállítás vagy lejátszás

J – 10s visszatekerés

L – 10s előretekerés

M – hang levétele

0 (nulla) – újraindul a videó

1-9 – ugrál a videó 10% és 90% között a teljes hosszt tekintve

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop laptop számítástechnika alkalmazások asztali PC

2017\04\04

7 dolog, amit a Samsung Galaxy S8 tud, de az iPhone nem

cover.jpgHeteken belül a már Magyarországon is megvásárolható lesz a Samsung új zászlóhajósa. Összegyűjtöttük azokat a technikai vívmányokat, új fejlesztéseket a dél-koreai gyártónál, melyek egyelőre előzik az almás telefonokat. Természetesen amint az új iPhone is megjelenik árnyékoltabb lesz a szitu, de addig is a jelen mámorában lubickolva jöjjön a 7-es lista.

 1. Írisz szkenner

1-iris-scan.jpgGyors hozzáférést biztosít lezárt telefonnál az írisz szkenner. A Samsung fejlesztői szerint ez az érzékelő sokkal biztonságosabb, mint az ujjlenyomat olvasó.

 1. Nagyobb kijelző

3-more-screen.jpgAz S8 5.8-as, míg nagyobb tesója az S8+, 6.2 inches kijelzővel fog érkezni. Összehasonlításként az iPhone 7-nek 4.7-es, az iPhone 7 Plusnak, 5.5 inches kijelzője van.

 1. Vezeték nélküli gyorstöltés

4-wireless-charging-pad.jpgA Galaxy S8-cal lehetőség van vezeték nélküli gyorstöltésre, ami jelentős előrelépésnek tűnik a normál töltési állapothoz képest. Ezzel szemben az iPhone-nak nincs egyelőre vezeték nélküli töltése, sőt gyorstöltési opciója sincs.

 1. Jack csatlakozó

5-headphone-jack.jpgA Samsung maradt a hagyományos füles csatlakozónál. Az iPhone 7 megjelenésekor talán a legnagyobb feltűnést az keltette, hogy a telefonnal együtt piacra dobták az AirPods-t.

 1. Samsung Pay

Az alkalmazás segítségével könnyen fizethetünk a hagyományos hitelkártya leolvasó helyeken. Ugyanilyen, vagy ehhez hasonló, speciális NFC alapú alkalmazás jelenleg nincs az Apple-nél.

 1. Virtuális utazás

7-virtual-reality-software-powered-by-facebooks-oculus.jpgAz S8 érkezésével együtt megjelenik a porondon a Samsung saját virtuális szoftverje is, a Facebook’s Oculus támogatásával. A megszállottak és király fanok, ha előrendelik a készüléket április 21-ig, boldogan élvezhetik ezt az élmény Gear VR headset formájában( forrás: businessinsider.com). Az iPhone is tud ilyet – Google Cardboard -, de natívan nem támogatja a VR-t.

 1. Pulzusmérő

8-heart-rate-sensor.jpgA telefon hátulján található a pulzusmérő ujjlenyomat olvasó. Az iPhone-nál ehhez a funkcióhoz vásárolni kell egy Apple Watch-t vagy másik kiegészítőt, és már tudjuk is mérni a pulzusunkat.

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

apple samsung mobiltelefon iphone mobile app alkalmazások

2017\03\30

5 tipp, hogy gyorsabb legyen a mobilinterneted

Naponta száguldozik felénk a legfrissebb statisztika, hogy mekkora ütemben növekszik a mobilinternetet használók száma. Ezek a júzerek a napi használat közben – munkahelyi és otthoni környezetben egyaránt – kevés időt fordítanak arra, hogy növeljék a mobilinternetük gyorsaságát.

Ma 5 egyszerű és hatásos tippet mutatunk be, melyek kizárólag az Apple terméket használók körében lesz hatásos. Ezek a módszerek garantáltan növelik a mobilinternet gyorsaságát.

 1. Töröld a telefon gyorsítótárát (cache)

Az Apple termékeknél, ha böngésző akkor Safari. Amikor a memória gyorsítótára megtelik, a telefon funkciók lassulni kezdenek, beleértve a mobilinternet kapcsolatot is.  

chace.jpg

Használjuk a böngésző beállítását, majd az ’előzmények és webhely adatok’ törlése opciót.

 1. Távolítsd el a felesleges alkalmazásokat

Azok az alkalmazások, melyek nincsenek használatban a telefonon, szintén csökkentik a telefon, így a mobilinternet gyorsaságát. Tudni kell, hogy a használaton kívüli alkalmazások a háttérben is jelentős energiát emésztenek fel.

 1. Állítsd be a böngészőt szöveg üzemmódban

Sokkal gyorsabban töltődik be a kiválasztott weboldal, ha a böngésző beállításban a szöveges módot választjuk, figyelembe véve azt, hogy nem ragaszkodunk a képek látványára, hiszen ennél az opciónál azok le lesznek tiltva.

szoveges_mod.jpg

 1. Cserélj böngészőt

A mobilkészüléken történő böngésző cseréje is hatással van a mobilinternetre. A rendelkezésre álló palettán számos böngésző lehet gyorsabb, mint az Apple gyárilag beállított és telepített böngészője.

 1. Ellenőrizd az internet beállításodat

Mindig a legjobb szélessávú technológiát használd a készüléken és erről győződj is meg. A GSM/WCDMA/LTE hálózatok a világ legtöbb pontján a legjobb minőséget nyújtják, de az utóbbi visz mindent.

halozati_beallitas.jpg


Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

apple mobiltelefon iphone mobile app alkalmazások ipad

2017\03\21

4 egyszerű tipp, hogy újnak nézzenek ki PC-eszközeink

Napjaink sűrű és elfoglalt óráiban legalább 2-3 olyan PC-eszközt használunk rendszeresen, melyek takarítására, tisztítására talán soha nem gondolunk. Ma 4 egyszerű tippet tárunk a tisztelt nyilvánosság elé, melyekkel lazán és könnyedén rendet tehetünk körülöttünk, és pár perc alatt, mintha kicserélték volna eszközeinket.

Nem eresztjük hosszúra a mondatokat, mert annyira egyszerű megoldásokat szervírozunk, hogy elég egy mondatba sűríteni a lényeget, ezért inkább képekkel magyarázzuk a bizonyítványt.  

A Ruhatisztító henger és a hangszóró

roll_vs_speaker.jpg

Az eszköz használata a szokásos csuklóból indított mozgással, kiválóan tisztítja a lakásban, munkahelyen lévő hangszórókat.

Fogkefe a fogakon túl

fules.jpg

Ahelyett, hogy hónapok után már erősen szennyezett fülesünket a sarokba dobnánk, és rohanunk a következőt megvenni, használjuk egy fogkefét, tegyünk egy papírt az eszköz alá, és finoman, lazán szabadítsuk meg a rácsot és burkolatot a piszoktól.

Klaviatúra tisztítás

klaviatura.jpg

A billentyűn lévő porréteg egy idő után más hangosan sikít egy feloldozásért, amit egy szimpla ragasztószalaggal elvégezhetünk, ha azt a ragacsos felével rátesszük a billentyűre, majd azt hanyag eleganciával lehúzzuk. A művelet többször is végezhető haladó szinten.

A radír este

radir.jpg

Ha már a füleseknél tartunk, jobb esetben van vezetéke is az eszköznek – Apple fanok most ne figyeljenek – amely elég gyakran sötétedik a rendszeres használat után, pláne ha a kábel fehér. Elég, ha radírral végig ’masszírozzuk’ a vezetéket és szebb lesz mint újkorában, ahogy azt nagyszüleink mondanák.

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop pc számítástechnika asztali PC

2017\03\14

Az 5 legjobb Maces alkalmazás

A mobil alkalmazások sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a hagyományos PC társaik, de napjainkban még mindig nagy számban használunk laptopokat és asztali gépeket, munkahelyen vagy otthon, amiért érdemes szétnézni az asztali appok nagy halmazában. 

Bemutatunk néhány igazán attraktív és hasznos appot, ha már sikeresen túl vagyunk a számítógép vásárláson, hogy minél többet hozz ki a gépedből.

Előzőleg már írtunk a Windows appokról, ezért ma a Maces alkalmazások közül válogatjuk a legjobbakat prezentálva. Az összes app ingyenesen érhető el a Mac App Storeban. 

 1. Skitch

A Skitch egy olyan Mac alkalmazás, amely a jegyzetekkel történő munkát segíti. Feltöltés vagy sreenshot után széles palettája van az appnak: nyilak, szimbólumok és szövegek teszik színessé az alkotás folyamatát, majd a végeredményt exportálhatjuk és megoszthatjuk.

skitch.jpg

 1. Giphy

A Giphy egy GIF  - Graphics Interchange Format – népszerűsítő oldal, ahol megosztható, feltölthető a kategorizált fájlformátum. A Giphy Capture tökéletes választás Macra, ha GIF-et akarunk létre hozni. Ijesztően könnyű használat, megosztási és feltöltési opciókkal.

giphy.jpg

 1. Flume

A Flume szimpla és pro változatban áll rendelkezésére a júzereknek, akik egy gyönyörű Instagram élményt kapnak az asztali gépükre. Ha a pro változatot használják direkt feltöltési opciót kapnak a Macről, illetve az összes fiókjukat menedzselhetik egyidejűleg.   A szimpla verzióhoz az Instagrammal szinte megegyező funkciókat kapunk, de figyelemreméltó a 25 nyelvhasználhatóság vagy a posztról kapott elemzés.

flume.jpg

 1. Franz

A Franz egy multifunkcionális kommunikációs platform, ahol egy helyen tudjuk összegyűjteni és használni az összes, napjaink népszerű, beszélgetésre és chatezésre alkalmas appját. Az egyszerű kezelhetőségen túl, az is a Franz javára írható, hogy üzleti és személyes fiókot is kreálhatunk egyszerre. 

franz.jpg

 1. Spark

A Spark egy intelligens email alkalmazás, amely egyszerűsíti az üzeneteket, csoportba gyűjti őket a felhasználó igényei szerint és jelez, ha valamelyiket látni akarjuk. A Spark egy modern alkalmazás, letisztult kezelőfelülettel, így kezelője teljesen otthonosan tudja használni.

spark-is-a-better-way-to-do-email.jpg

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop laptop macbook számítástechnika app alkalmazások asztali PC

2017\02\28

Mit tudnak a funkcióbillentyűk?

A funkcióbillentyűket – F1-F12- onnan ismerheted meg a klaviatúrán, hogy a legfelső sorban helyezkednek el, és általában nagy a porbíró képességük, hiszen a ritka használat miatt, gyorsabban koszolódnak többet használt társaikhoz képest.

Ahogy a tavasz érkezésével egyenes arányban nő a takarítás kedv a háztartásokban, úgy vessünk pár percet technikai eszközeinkre is, jelen esetben azokra a gombokra, melyek komoly segítséget jelentenek munkavégzés közben a számítógép, laptop használatakor.

Funkcióbillentyűk

F1 – a gomb megnyomásával a legtöbb program esetében a ’help center, súgórendszer nyílik meg

F2 – a gomb használatával lehetővé teszi a júzernek a kijelölt fájt, mappát átnevezni

F3 – keresési funkciót nyit meg egy ablak formájában az oldalon

F4 – Alt+F4 együttes megnyomásával bezáródik az aktív ablak

F5 – frissíti, újratölti az aktuális ablak tartalmát, dokumentumot

F6 – a gombhoz tartozó funkciókor, a kurzor a legtöbb böngészőnél a címsorba kerül és azt ott található URL-t kiemeli

F7 – amikor megnyomjuk ezt a gombot, akkor helyesírási, nyelvtani ellenőrzést hajt végre a rendszer a Microsoft alkalmazásokban (Microsoft World)

F8 – bekapcsolás közben használható az indítómenü hozzáféréséhez

F9 – elküldi az aktív ablakban lévő emailt (Outlook)

F10 – bekapcsolódik a menü az alkalmazásokban

F11 – úgynevezett ’fullscreen’, teljes képernyő üzemmód

F12 – Microsoft World használata esetén, a ’mentés másként’ ablakot nyitja meg  

pic-clear2.jpg

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop pc laptop számítástechnika asztali PC

2017\02\15

Az 5 kedvenc Google alkalmazásunk

Most, hogy a Valentin nap tűzpiros felhője tovakúszik felettünk, és a párok ismét szerelmesen tekintenek egymás szemébe, mi gondolunk azokra is, akik egyedül élik túl ezt a napot.

Szokás mondani, hogy Google a barátod, és ha elakadsz a szellemi mezsgye rögös, szűk, szerpentinekkel teli útján, mindig kéznél van a nagy testvér. Embertársaink millió nyúlnak addiktív módon a segítség jobb kezeként is definiált keresőmotorhoz, aminek kihasználtsága szinte feneketlen, akár az a bizonyos tó.

A sok-sok merítési lehetőség kihasználatlan toronyként épül fölénk, de most eljött a pillanat, hogy a hétköznapi embertől idegen, kevésbé használt, ám altalunk kedvelt alkalmazások is vetítővászonra kerüljenek, életkortól függetlenül, kicsiknek és nagyoknak ajánlva őket.

 Google Scholar

2004 novemberében indult a Google tudományos keresője, ahol különféle témájú tudományos publikáció között lehet keresni. 2006 óta a magyar könyvtárak tartalmait is pásztázza az alkalmazás a MOKKA-n keresztül.

google_graduation-520x245.png

 

Google Keep

Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználónak a különböző típusú jegyzeteket, beleértve a szöveg, lista, kép és hang formátumokat. Ahhoz, hogy más felhasználók is hozzáférjenek a jegyzetekhez valós időben, megosztási opció van, illetve hely- és időfüggő emlékeztető is van az interfészen.

 keep.jpg

Google Sky

Vajon kiskorukban hányan álmodoztak arról, hogy állnak egy gigantikus távcső mögött és kitágult pupillával rácsodálkoznak a világmindenség nagyságára? Nemcsak számukra, de az alkalmazás betekintést nyújt az univerzum minden szegletébe, akár a Hubble távcsőn keresztül.

 google_chandra.jpg

Google Fonts (Google Web Fonts)

Az alkalmazás célja, hogy tipográfiai platformot biztosítson a felhasználók számára, hogy felfedezzék az egyes betűtípusokat és azokat használják. Jelenleg közel 1000 különböző betűkészlet érhető el.

 screen-shot-2011-07-18-at-7_27_27-pm-440x282.png

Google Trends

Marketingesek kedvence az alkalmazás, ami a múltbéli Google kereséseket konvertálja adatokká, melyeket feldolgoz és kimutatást készít belőlük. A Ternds egy tetszőleges kulcsszóból megmutatja a keresések számának változását: melyik országban/milyen nyelveken történt a legtöbb Google-zás.

 social-trends-1-800x477.png

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

laptop mobiltelefon mobile számítástechnika alkalmazások asztali PC

2017\02\08

7 kihagyhatatlan és olcsó PC kiegészítő

A tavaszi idő még várat magára, ezért vettük a bátorságot és meglátogattuk az Amazont és találtunk pár hasznos és vásárlásra érdemes PC kiegészítőt, melyek viszonylag még baráti áron rendelhetőek.

A természetes szelekció elsődleges szempontjai leginkább az ár, a praktikusság és használhatóság, valamint a formavilág voltak. A kiemelt termékek legdrágábbikja is csupán alulról súrolja az 50 amerikai dollárt, ergo érdemes beruházni ezekre a termékekre, ha van éppen némi spórolt, dugi pénzünk.

Pendrive

Igaz, hogy a felhőalkalmazások száma egyre nő, és megbízható technikai vívmányként működnek, de még mindig jó, ha van kéznél egy meghajtó. A praktikusságon túl a meghajtó tökéletes megoldást kínál a napi szintű, rutinfeladatok elvégzéséhez. A 64 GB-os kapacitás untig elég arra, hogy több ezer képet, dokumentumot tároljunk, de akár órányi HD is elfér rajta. A 3.0-ás adatátvitelei sebesség gyors működést garantál.

a-flash-drive.jpg

SanDisk Ultra CZ48 64GB USB 3.0

 

Külső merevlemez

Mindent megér, ha a számítógépen lévő összes file-ról van egy biztonsági másolatunk. A lementett cuccok mérete akár több gigányi is lehet, ezért érdemes legalább egy 500 GB-os külső merevlemezre beruházni. Ezen kényelmesen tárolhatjuk a hagyományos típusú dokumentumokat, de filmek, zenék is kerülhetnek rá a szokásosnál nagyobb számban. A Rubint Rékai karcsúságra erősen hajazó külső tároló, igazán tetszetős formát mutat.

an-external-hard-drive.jpg

G-Technology G-Drive Ultra Slim USB 500GB

 

USB hub + kártyaolvasó

A sima kártyaolvasó továbbfejlesztette kütyüje ez a komplex eszköz, amin 3.0-ás portok találhatóak. A hub praktikus megoldást nyújt arra az esetre, amikor kényelmetlen a laptop-on található olvasóba helyezni a kártyát.

a-usb-hub-with-micro-and-regular-sd-card-readers.jpg

Cuteck Bus Powered USB 3.0 3-port

Bluetooth-os klaviatúra

Kifejezetten előnyös egy eszköznél, ha az mobil, hordozható és méretéből adódóan még könnyű is. Ez keyboard több hónapos üzemidőt rejt magában, könnyen beállítható és társítható bármely számítógéphez, bármely operációs rendszerhez.

a-bluetooth-keyboard.jpg

Anker-Bluetooth Ultra Slim Keyboard

Hordozható akkumulátor

Évről-évre javul az okostelefonok akkumulátorainak hatásfoka, de ezért még bennünk van a frász egy hosszú út előtt, ha nincs a közelben csatlakozás lehetőség a telefontöltéshez. Ehhez ad alternatívát ez a mobil akkumulátor, amelyet az újratöltése előtt, többször is használhatunk iPone vagy Androidos telefon töltésére, sőt az iPad-del is megbirkózik. Extra élmény a kettő USB port.

a-portable-battery.jpg

Jackery Giant 12.000 mAh Dual USB

 

Laptop tok

Az áruházban szimplán ’hard-shell-ként’ minősített MacBook tok, nem csak színével vonja magára a tekintetet. A két részből álló tok megvédi a laptop-ot alul-felül a karcolásoktól, és akkor sem kell sokkot kapnunk, ha súlyosabb baleset történik a tulajdonunkkal. Igaz, hogy a forma nem a trendnek megfelelő, de eszembe jut nagyanyám örökbecsűje: ’több mint a semmi’.

a-hard-shell-laptop-case.jpg

Mosiso MacBook Pro Case

 

Zsebmérető bluetooth-os hangszóró

Ha dübörgő basszusra és dobhártya simogató zenei élményre vágyik, akkor ezt a kütyüt nem Önnek fejlesztették. Viszont, ha helyette megelégszik egy zsebmérető hangszóróval, 12 órás üzemidővel, NFC-és vagy Bluetooth-os csatlakozással – 3,5 Jack is játszik még – akkor most vágja zsebre a hangjegy konvertálót, mert a legkisebb is számit.

a-pocket-size-bluetooth-speaker.jpg

Ultra Portable Pocket Size Wireless Bluetoothe Speaker

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop pc laptop macbook számítástechnika asztali PC

2017\02\01

5 alkalmazás Windows-ra, amit azonnal töltsön le

Lépten-nyomon olyan adatokba botlunk, hogy a mobil-felhasználók száma egyre inkább növekszik, és ezt magunk is látjuk a tömegközlekedésen, az utcákon, a családban, ergo mindenhol.

A mobil-felhasználók számának növekedése egyenes arányban növeli a telefonokra fejlesztett alkalmazások számát és tárhelytől függően nagyon sok hasznos és valóban felhasználóbarát app-pal találkozunk. Oké, de mi van a latop és asztali júzerekkel, akik szintén még nagy szegmensei a statisztikáknak?

Mai írásunk 5 kiváló alkalmazást mutat be Windows-os gépekre.

 

 1. Polarr

polarr.jpgA Polarr egy bitang jó képszerkesztő alkalmazás, mely vetekszik néhány a legjobb, hasonló profilú szoftverrel. Számos funkciója hasonlít az Adobe Ligtroom-ra: alakformálás, görbe beállítása. Ennek ellenére az összes problémánkat megoldotta használat közben, ami leginkább az átláthatóságnak, illetve a könnyen kezelhető interfésznek köszönhető.

A Polarr ingyen elérhető és letölthető.

 1. Drawboard PDF

drawboard.jpgHa eddig gondot okozott, hogy miképpen jegyzeteljen PDF-re és az még látványos és értelmezhető is legyen, akkor mutatunk egy bonbont az alkalmazások nagy dobozából. Az app hiányérzet nélkül helyettesíti a tollat és a papírt, és az sem számít, hogy már meglévő PDF-et nyitunk meg vagy a magunk által készített dokumentumot használjuk. Funkciók: egyszerre több nagy dokumentum megnyitása, olvasása, mentése, sima és természetes toll használata, jegyzetek elhelyezése, stb.

A Drawboard PDF 3.280 forintért tölthető le.

 1. Vectr

vectr.jpgA TheNextWeb a 2016-os top 10-es alkalmazásai közé sorolta a grafikai cuccot. Kezdő és haladó grafikusoknak is ajánlott, mert nagyon könnyen kezelhető. Az alkalmazással logókat, maketteket, webdesign-t és brosúrákat tervezhetünk és az elkészült vagy folyamatban lévő rajzokat meg is oszthatjuk.

A Vectr ingyen elérhető és letölthető.

 1. Flipboard

flipboard.jpgA mendemondák szerint eredetileg almás gépekre készült az alkalmazás, amely napjaink egy legnépszerűbb Windows-os, személyre szabható, színes magazinja. Kategóriák szerint tallózhatunk a világ híreiről, és ha idő hiányában vagyunk, elég a mentés opciót választani, és később magunkévá tehetjük a mentett tartalmat. Természetesen az olvasás után egyszerre oszthatjuk kedvenc social platformunkon a cikkeket.

A Flipboard ingyen elérhető és letölthető.

 1. Todoist

todoist.jpgHa eddig csak a cetlik mentettek meg a heti feladatok listázásakor és időközben szép színes lett az irodája a felragasztott papíroktól, akkor olvasson tovább. Napi, heti, és havi szinten tudja listázni a feladatait, azokat sorrendbe állíthatja fontosság szerint. Zökkenőmentes megosztás a munkatársak, családtagok között, akár új tagokkal delegálva, adott email címre küldve, és azokat szinkronizálva több csatornán is. Kommenteléssel, adatok, fotók feltöltésével teheti még látványosabbá és egyszerűbbé a munkafolyamatokat.

A Todoist ingyen elérhető és letölthető.

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

 

laptop app alkalmazások asztali PC

2017\01\18

A 3 legjobb kínai telefon

16197_4227_28092012_3.jpgA kínai termékeknél már megszokhattuk, hogy a minőségi lécet magasan átugró portékák, kiváló ár/érték aránnyal rendelkeznek. Nincs ez másképpen a telefonok széles palettáján sem, figyelembe véve azt a szilárd tény, hogy évek óta tart a Samsung és Apple hegemóniája.

Ezt a tendenciát szakítja meg most már rendszeresen a feltörekvő kínai mobilpiacból kiömlő egy-egy modell, és mielőtt még mélyebbre ásnánk a telefonok csillogó-villogó bugyrába, nézzük meg, hogy miért is érdemes kínai telefont venni, használni.

Előnyök:

 • kiváló ár/érték arány
 • versenyképes specifikáció
 • általában dual-SIM opció
 • kizárt, hogy egy társaságban mindenkinek kínai telefonja legyen

Hátrányok:

 • ha nem hivatalos csatornán keresztül vásárolunk, nagyobb az esély, hogy hamisítványt, bóvlit kapuk
 • közvetlen Kínából való rendeléskor, vám is terheli a terméket (értékhatárhoz kötött)
 • hálózati differencia

 

OnePlus 3T

Az alapmodellhez képest nagyjából 80 euróért kapjuk meg a ’T’ modellt és a 128 GB-os tárhelyopciót. A gyártónak sikerült fejlesztenie a szoftvert, így egy letisztult és tökéletesen összeszerelt készüléket tarthatunk a kezünkben, amihez jófajta kamerák társulnak.

Az üzemidő is jobb lett a használat során, hiszen a 3T-ben már 3400-es telep hajtja a telefont, mindezt két SIM-kártyával, B20-as LTE-vel, kézi kameramóddal és érzékelhető sebességjavulással. Bizonyára van erre megfelelő válasza a konkurenciának, de kizárt, hogy árban is frappáns válasz érkezzen.  

oneplus-3t.jpg

Xiaomi Mi Mix

A napokban járta be a közvéleményt az hír, hogy a XIAOMI idén nem hozza nyilvánosságra az eladási adatait. Tudni kell róluk, hogy 2012 óta, közel tízszeres növekedést produkáltak a telefonpiacon, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény korunk almás és vigyázat, új telefon, robbanásveszély érájában.

Egy francia tervezőmérnök – Philippe Starck - kezeinek köszönhetően egy rendkívül szofisztikált és ehhez méltó specifikációval jelent meg a Xiaomi Mi Mix. A phablet méretű készülék azzal is magára irányította a reflektorokat, hogy három oldalt nincsenek képernyőkávái.

Az 1500 fokon megedzett hátsó kerámiaréteg, a 16/5 elő- és hátlapi kamera, illetve a 4400 milliamperórás telepen túl, sajnos a B20 frekvenciát nélkülözi a telefon, amely így is a legdrágább Xiaomi mobil lett (6/256 GB-tal, majd 400.000 forint).

xiaomi-mi-mix-01-660x330.jpg

 Huawei Mate 9

Egy és két SIM-kártyát befogadó változatokban készült a telefon, amely véleményünk szerint a 2016-os év egyik legjobb telefonja. A 190 grammos masina komfortos fogást biztosít, és elsőként a piacon Cortex-A73 processzormagot használ. Visszafogottabb használattal is legalább két napos üzemelést biztosít a 4000-es telep.

A keskeny kávák, ragyogó óriáskijelző, szemnek is tetszetős formához tökéletes illesztés, összeszerelés párosul. A háttérben friss Adroid duruzsol, amihez jófajta multimédiás csomag és komplex adatkommunikációs paletta társul. A hab a tortán a remek kamerák – Leica – és a villámgyors töltés, így a Huawei merész álmai a 2017-es évben valódi alternatívát jelenthetnek az Apple, Samsung óriásokkal szemben.  

mate_9_1478233564049.jpeg

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült. 

mobiltelefon mobile huawei xiaomi oneplus