Klaviatúra

2017\07\23

Az internet 3 legnagyobb veszélye

Az ESET szakemberei minden év végén készítenek egy listát a várható veszélyekről, így segítve a felhasználókat, akik némileg tudnak készülni a veszélyforrásokkal szemben.

Elérkezve a 2017-es év első feléhez ezt a listát szemezgetjük és bevalljuk férfiasan, a szakik nem lőttek mellé. Nézzük meg a 3 legnagyobb veszélyt kicsit közelebbről is.

Videojátékok

Nem véletlenül kezdjük ezt a listát a videojátékokkal. A tavalyi évben minden csúcsot megdöntött a szolgáltatási ágazat éves bevétele, amely már közelít a 100 milliárd dolláros szinthez. Majd 10%-os növekedés évről-évre, ami jelentős szempont a kiberbűnözők körében is.

Ehhez kapcsolódik a Rensenware zsarolóvírus. A kártevő egy újfajta zsarolást használt ki a userekkel szemben. Nem kért pénzt a fertőzött játékosoktól, viszont arra ’kérte’ őket, hogy minél magasabb pontszámot érjenek el egy játékban, így adataik felszabadulnak. Ott került hiba a zsarolás folyamatában, hogy amint nyilvánosságra került az eset, a vírus kitalálója és megálmodója kénytelen volt publikálni a feloldókulcsot.

Mindig figyelj arra, hogy ne sétálj be a kelepcébe, amikor óriási leárazásokat ígérnek, óvakodj a rosszat akaró kiterjesztésektől, az appokban elrejtett fenyegetésektől. A sötét oldal célja nem más, mint a bevétel- és adatok megszerzése.

video_gaming.jpg

Zsarolóvírusok

Hirtelen mi is csak kapkodtuk a fejünket, amikor megjelent a hírekben Petya a közelmúlt egyik zsarolóvírusa, és valóban bebizonyosodott a szakemberek jóslata, hogy mennyire veszélyes tud lenni egy ilyen számítógépes fenevad.

Számos IT-s publikációban kapott nagy hangsúlyt a Ransomware of Things – RoT – melynek lényege, hogy a kibertérben mozgó bűnözők feltörik a számteches platformokat, majd blokkolást végeznek, így hozzáférhetetlen lesz az eszköz, és a feloldásért egy csomó pénzt kérnek.

A zsarolóvírusok elszenvedői leginkább az egészségügyi intézmények voltak, amire szűkebb hazánkban is volt példa sajnos.

zsarolovirus.jpg

 Infrastruktúrák

Az ESET szakembereinek előrejelzésének megfelelően az infrastruktúrákat, a kritikus infrastruktúrákat érintő támadások tovább folytatódtak az idei évben is. Fokozott figyelmet érdemel az Industroyer kártevő, amely a világon elsőként, kifejezetten az elektromos hálózat elleni támadásra lett kifejlesztve.

Ez a vírus volt a felelőse a 2016-os ukrán állami áramszolgáltatót ért támadásnak, ami akkor jelentős károkat okozott keleti szomszédunknál. Azóta már sikerült analizálni a támadó vírust, melynek olyan speciális tulajdonságai voltak, hogy eltüntesse maga után a működés közben keletkezett nyomokat a károkozás végeztével, mindezeket persze rejtett üzemmódban.

kritikus_infrastrukturak.jpg

 

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

desktop laptop számítástechnika app gaming asztali PC

2017\07\16

4 hasznos tipp telefontöltéshez

cover_4.jpgSzakértők egybehangzó véleménye, hogy napjaink okostelefonjainak leggyengébb része az akkumulátor. Sokan vívunk szélmalomharcot azért, hogy a nap végén is használható állapotban legyen a teló. Tudom, most páran felszisszenek, hogy hívás levelezés, social, fotó, videó meg a többi és ezek a funkciók azért rendesen igénybe veszik a készüléket. De itt jön képbe a mindenható szakik példálózása, akik határozottan állítják, hogy a gyors, idő előtti lemerülés függhet a helytelen telefontöltéstől is.

Nézzünk komolyabban a tézis mögé.

Ahogy a technológia fejlődik és rendületlenül cikázik a telefonosok kezei között, úgy maradnak és stabilan állnak a bevett, rossz idegződések, szokások. Ilyen például, hogy a telefont nem szabad véletlenszerűen tölteni, kényünk kedve szerint bármikor feltenni a töltőre.

1_6.jpg

Hiba, orbitális hülyeség.

Nézzük meg azt a 4 hasznos tippet, melyekkel, ha nem is garantált a teljes siker, de haladó lépéseket teszünk, hogy méregdrága telefonunk élettartalma kitolódjon, ergo növeljük az aksi használati idejét.

2_4.jpg

 

 1. A fentiek figyelembe vételével, amint tudod, tedd töltőre a telefont. Ne számolgass, ne nézd folyamatosan a százalékot, tölts.
 2. Ha nem ragaszkodsz a szép kerek számokhoz, akkor engedd el a 100%-os töltöttségi szintet, és elégedj meg ennél kisebb eredménnyel.
 3. Ha mégis hepped a totális töltés, akkor se hagyd még órákig a telefont töltőn. Ezzel teszed a legrosszabbat a készülékednek.
 4. Végezetük ne engedd, hogy a készülék aksija kilépjen a komfortzónájából, ami a hőmérsékletét illeti, azaz töltés előtt szabadítsd meg a toktól, ezáltal szellőzik a mobil és kevesebb sansz lesz a túlmelegedésre. 

 

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

mobil telefon mobiltelefon iphone mobile iPhone

2017\07\09

Hogyan takarítsuk el a nyomokat Androidról és PC-ről magunk után?

Az alapvető rendszerkarbantartási tennivalók elvégzésével helyet lehet megtakarítani, gyorsulhat a készülék és a magánszféra is némi védelmet kap. Gyártótól függően a különböző menüpontokat kissé eltérő elnevezések alatt lehet meglelni az Android készülékeken.

Töröljük a helyben tárolt adatokat

Érdemes időről-időre kitisztogatni a gyorsítótárat (cache), hogy helyet szabadítsunk fel a droidnak, s eltüntessük a nyomainkat. A Beállítások/Alkalmazások/Összes alatt keressük meg a Google Play-szolgáltatásokat és válasszuk a „Gyorsítótár törlése” opciót.

1_5.jpg

A Beállítások/Tárhely alatt végezzük el a „Gyorsítótár adatok” törlését.

A múlt eltörlése a Chrome-ban – mobilon

Mármint az eszközön futó szoftverből, a telefont vizslató kíváncsi szemek elől. (Mert a Google szeme továbbra is mindent lát, szervere mindent tárol.) Nyissuk meg a böngészőt, válasszuk ki az „Előzmények” menüpontot és töröljük a böngészési adatainkat. Eldönthetjük, hogy a kezdetektől, vagy valamely kiválasztott időszak előzményeit számoljuk fel.

2_3.jpg

Ezután válasszuk ismét a menüt (jobbra fenn a három pöttyöt), s bökjünk a Beállítások/Adatvédelem menüpontban a „Nincs nyomon követés” opcióra. Ez a meglátogatott webhelyek féktelen adatgyűjtögető ambícióit gátolja némiképp.

A múlt eltörlése a Chrome-ban – PC-n

Hasonlóan kell eljárni, mint a telefonon. A böngészőben kattintsunk a három pöttyre, majd a Beállításokra, azon belül is a Speciális beállításokra. Töröljük a böngészési adatokat, s jelöljük be a „Nincs nyomon követés” opciót is.

3_3.jpg

Az írást a Land Computer munkatársai készítették.  

microsoft laptop mobiltelefon számítástechnika android asztali PC

2017\06\25

Mit ne csinálj a céges számítógépen.

undefined.pngKezdesz vigyorogni és kényelmesen megtámasztod a hátad, miközben nyomsz egy laza entert, mert azt gondolod, hogy a tiéd a világ legjobb állása és ez mindenre feljogosít. Tévedsz, nagyon tévedsz. 

 1. Ne használj saját jelszóval fiókot

Ugye az nagyon ismerős, amikor belépsz egy oldalra, és regisztrált felhasználó vagy, majd a böngésző megkérdezi, hogy akarod-e menteni a webhelyhez tartozó fiókodat, illetve annak adatait.

Tartózkodj az adatok mentésétől. Egyrészt azért mert sanszos, hogy a használt felület a saját szád ízlése szerint van beállítva, de ami fajsúlyosabb, hogy arra is van esély, hogy meg vannak adva a számlázási, szállítása adatok. A gigszer akkor üt be, amikor a céged kér meg egy projekt menedzselésére, és ebben szerepel egy általad is használt oldalról való rendelés, ami a saját bankkártyáddal fizetsz ki. Plusz a számla is a nevedre lesz kiállítva, ami szintén kellemetlen szitu a főnököd előtt.

Megoldásként mindig kérdezd meg az első munkanapjaid egyikén, hogy a vállalat milyen policit alkalmaz, vagy a számítógépen állítsd be azt az opciót, hogy a böngésző ne kérdezze meg, ne ajánlja fel a jelszó mentését. Ha már egy lépéssel még is beljebb vagy, akkor is tudod törölni a mentett jelszavadat.

 jpg.png

 

 1. Kerüld a pletykákat, érdes vicceket a közös üzenetküldő platformokon

A Slack és a Hangout is kiválóan alkalmas arra, hogy a csapatmunka kiegészítő eszköze legyen egy céges fiók használatakor. A problémák akkor kezdődnek, amikor szünetben kényelmesen ülve a székeden, azt pötyögöd be éppen, hogy a kolléganő kivel töltötte a frenetikus szombati napot, amit természetesen te is csak hallomásból tudsz.

A vihar a biliben akkor kezd tájfunná alakulni, amikor magad is szemlesütve veszed tudomásul, hogy a belső vizsgálat vezetője közli veled, az elküldött üzenetek rajta vannak a vállalati szerveren, visszakereshetően akár az emailek.

Ne feledd: gondold meg, hogy mit mondasz, és ne használd mindenre a chat-beszélő progikat.

 jpg_1.png

 1. Ne kapcsolódj nyilvános Wi-Fi hálózatra

Ez az eshetőség 99%-ban a céges laptopot használókat érinti, akik hajtva a vörös csillaggal díszített, szívtájék felett himbálódzó, kiváló munkás érdemre és éremre, hétvégén is mártír jelmezt öltenek.

A gondok akkor kezdődnek, amikor a szombat délelőtti kávé mellet eszedbe jut, hogy még restanciád van a vezetőd felé, azért gyorsan elküldöd a kávézóból a halogatott beszámolót, ami tartalmaz online banki elszámolást is vagy hitelkártya adatokat.

Egy életre vésd az eszedbe: ha reptéren, vasútállomáson, szállodában, nagyobb nyilvános téren vagy, ne használj munkához Wi-Fi hálózatot, mert nem tudod, hogy azt ki hozta létre, ki a tulajdonosa, még ha bizalomgerjesztő a nickneve, akkor se.

jpg_2.png 

 1. Ne engedd, hogy a munkahelyed IT-s kollégáin kívül bárki távolról elérje a gépedet

Magam is kristálytisztán emlékszem, amikor elakadtam az otthoni gépem karbantartásában és vészhelyzet lévén, egyszerre az aktuális szakspanomat hívtam, aki elmondta, hogy telepítsem Teamviewer progit.

A haver secperc alatt megoldotta az általam túlmisztifikált problémát, és pedig szájtátva pislákoltam az eredményesség egyszerűségén.

Na ez az, amit messziről kerülj el, és ne telepíts a céges gépedre ilyen távoli hozzáférés alkalmazást, mert az ördög nem alszik, hogy a közhely mocsarában térdig gázolva szimpla nem tetszésemet fejezzem ki.

 jpg_3.png

 1. Ne hagyj a gépen személyes adatokat

A világ legtermészetesebb dolga, hogy saját képeidtől, fénymásolt bizonyítványoktól, mentett doksiktók roskadozik a céges géped. Jó-jó, oké, értem én, hogy mutogatni kell a kecsesen hajló pálmafákat, a 6 év alatt elvégzett Kodolányis diplomád igazolását, de gondolj abba bele, hogy mi van akkor, amikor az egyik napról a másikra megszűnik, felszámolják a munkaadó cégedet vagy véletlenül kirúgnak.

Használj adathordozót, készülj fel a legváratlanabb eshetőségre és hagyd kint az izgalmakat az iroda ajtón túl. Még a halványabban exponált képek is vidámabbak lesznek.

jpg_4.png 

Nagy valószínűséggel a lista még hosszan sorolható lenne, de még mielőtt a bőség zavarába esnék így böjt idején, a végére egy padlófogó tanács: a vállalati számítógéped nem egy privát, saját célodra kitalált, használatra átadott eszköz. Ezért ne csinálj hülyeséget, mert könnyen a sötét oldalon találod magad, ahol sűrű könnyek között fohászkodsz, és kéred a kérhetetlent, hogy csináljon vissza mindent.  

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

laptop számítástechnika asztali PC

2017\06\18

TOP 5 gaming csatorna a YouTube-on

youtube-icon-full_color.pngKészítettünk egy gyors összegzést neked arról, hogy melyek a legmenőbb gaming csatornák a videómegosztón, legfőképpen azon szempont alapján, hogy hány feliratkozója van az online gamernek.

Akik nemrég kezdtek el játszani és gyakran keresnek a megosztón véleményvezért, azok feltétlenül tegyék magukévá a tartalmat, akik pedig ismerik a listában szereplő egyéneket, elég lesz, ha komótosan rácsodálkoznak arra, hogy napjainkban mi zajlik a YouTube-on. Vigyázz, agydobás lesz a vége.

 

 1. PewDiePie

A Forbes 2016-os listáján - a legjobban fizetett YouTube sztárok – toronymagasan az első helyen zárta a svéd fiatalember, akinek polgári neve: Felix Arvid Ulf Kjellberg. Pár hónapja attól volt hangos a sajtó, hogy antiszemita botránya miatt a Disney és a YouTube is szerződést bontott vele, így kénytelen zsebpénzzel beérni a jelenlegi videóhirdetésekből származó bevételeinek nagyságát tekintve. Az affér után másodállás után nézett és a Twitch igazolta le (Amazon tulajdon).

Feliratkozók száma: 55.6 millió (4. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 3.223

 1. VanossGaming

A kanadai Evan Fong alapvetően egy videojáték kommentátor. A juharleveles azt állítja, hogy gyerekkorában még hidegen hagyták a játékok, de aztán szép lassan megérezte a mai is édeskés ízt, amiért képes volt otthagyni a közgazdasági egyetemet is, ami természetesen kellő aggodalmat váltott ki szüleiből. Fong elismeri, hogy sok lehetőség van ma már egy YouTube csatorna kiépítéséhez, de nem garantált a siker.

Feliratkozók száma: 20.7 millió (19. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 636

 1. Vegetta777

A mindössze 28 éves spanyol matador, már most több videót készített, mint a listát vezető északi vetélytársa. Samuel de Luque Batuecas névre hallgató YouTuber polgári foglalkozást tekintve ápolási asszisztens, de íróként is babérokat aratott, hiszen ez eddig 5 könyv kapcsolódik a nevéhez.

Feliratkozók száma: 18.3 millió (25. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 3.798

 1. Markiplier

A már említett Forbes tavalyi listán szintén szerepel, 5.5 millió $ keresettel. Mark Edward Fischbach a napfényes Honoluluban született 27 évvel ezelőtt. Biomedikai mérnők lett volna belőle, ha nem hagyja el idő előtt az egyetemet. Arról is közismert, hogy nem cenzúrázza a videói rokonszenvet. Elsősorban indie és horror játékokat kommentel.

Feliratkozók száma: 17.6 millió (28. legnépszerűbb YouTube csatorna)

Videók száma: 3.696

 1. KSI

Online névjegykártyáján az alábbi státuszuk szerepelnek: YouTubber, rapper, videojáték kommentátor, humorista és színész. Olajide William "JJ" Olatunji sem mentes a botrányoktól, amiről leginkább a 2012-es Microsoft-tal történt szakítása maradt mementónak. Testévre szintén a YouTube-on garázdálkodik.

Feliratkozók száma: 16.1 millió

Videók száma: 103

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop youtube laptop mobiltelefon számítástechnika gaming gamer asztali PC

2017\06\05

Hogyan veszíthetsz el 33.000 fotót a telefonodról?

charging-phone-close-up.jpg

Hiába van jó készüléked, ha nem tartod be az alapvető használati utasításokat pórul járhatsz és egy szemvillanás alatt elvesztheted az összes adatot, képet, zenét kedvenc készülékedről.

Így járt az az iPhone 6 tulajdonos is, aki soha nem gondolta volna, hogy féltett és hosszú ideig gyűjtött képei, egyik percről a másikra, hirtelen a múlt homályos ködébe veszik. Az eset extrém, nem mindennapos, viszont arra mindenképpen érdemes, hogy nyilvánosságot kapjon, hiszen számos tanulságot hasznosíthatsz magadnak, óvva készüléked élettartalmát és telefonod adatait.

Képzelj el egy újságírót, aki szokványos és aktív social életet hagy maga után és napi szinten ontja a magáról készült fotókat, mert munkájának szerves részét képezi a folyamatos fotózás. A történet a megszokott mederben vánszorog egészen addig, amíg a használó addig nyüstöli telefonját, hogy az viszonylag nagyon alacsony akkumulátor töltöttségi szintet jelez.

Még pár fotó az örökkévalóságnak és a készülék teljesen lemerülve jelzi, hogy kész ennyi volt, adj energiát. A user a hagyományos és bevett utat használja és töltőre csatlakoztatja a telefont. Igen ám, de a türelmetlenség nem hagyja háborgó lelkét szúszázni, és kis idő után – nagyjából 5 %-os töltöttségi szintről beszélünk -, leveszi a töltőről, és ismét használja rendeltetés szerint a telefont.

Igen ám, de történt csavarja az, hogy a zsurnaliszta, korunk karakter ezreinek birtokosa ezt a folyamatot eljátssza vagy ötször. Telefon minimális aksival, töltőre, pár perc és levesz és használja. Ki, be, ki be mígnem a hatodik alkalommal a telefon nem kapcsolódik már be a töltőre történt csatlakozás után.

Telnek a percek és nagyjából fél óra és számos újraindítás után jön a hard reset, azaz alaphelyzetbe áll a telefon, memória nullázódik, és a kikapcsolódnak a futó programok. A publicista látja a recovery módot és a készülék figyelmeztet, hogy csatlakoztassa az iTune-hoz.

recovery_mode.jpg

A telefon beállításait követve főhősünk azonnal fotókat keresi, de nem találja őket. 33.000 kép veszett el, törlődött le, sokáig őrzött családi, munkahelyi, baráti képek estek el az ütközetben. Szintén a veszteségi listát gyarapítja az alkalmazásokon tárolt adatok, az összes elérhetőség, névjegy, videó. Csupán pár feljegyzés marad emlékül.

Hogy valójában mi történt, nehéz lenne pontosan megmondani.

Sanszos, hogy túlhevült állapotba került a készülék, amihez adatforgalmi hiba is társulhatott. Beszélve egy Apple szakemberrel, aki azt javasolja, hogy az utolsó percekben, mielőtt teljesen lemerülne a telefon, ne készítsünk már fotókat, ne töltsünk le alkalmazást. Ezek a folyamatok kódokat generálnak és futtatnak és igaz, hogy ritkán, de jelentkezhet a recovery mód, a túlzott töltés ki-be használattól.

Nagyon fontos figyelmeztetés számodra is, hogy mindig legyen egy biztonsági mentésed, akár iCloud-ra, iTunes-ra vagy külső meghajtóra (a történet szereplője egyik opcióval sem élt). A másik jó tanács, hogy használd az automatikus vagy manuális szinkronizálás beállításokat, amint csatlakoztattad telefonodat PC-hez (beállítás nélkül ez nem automatikus).

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

mobil apple mobiltelefon iphone számítástechnika

2017\05\28

Az 5 legjobb PC gaming asztali szett

cover_3.jpgAmikor először láttuk a battlestation-ekről a képeket percekig csak magunkba roskadva és merengve kerestük a szavak, és arra jutottunk, hogy ilyen nincs, de még is van.

Battlestation: asztali szettre, összeállításra utaló, PC fogalom. Tartalmazza a tornyot, monitort, egeret, billentyűzet, lejátszási eszközöket és a működéshez szükséges kábeleket is.

A közhelyesnek tűnő megfogalmazás még át sem tudja adni a valós élmény. Tudomásul kell venni, hogy vannak emberek, akik az átlagosnál komolyabban veszik a számítógépet, annak minden porcikáját, életünk egy jelentős részét feláldozva a gaming oltára előtt.

Ha úgy gondolod, hogy a tökéletes gamer cucc van nálad, a mai naptól érdemes lesz újragondolnod az egész asztali szett víziódat, álmodat, ha te is megnézed ezeket az isteni szintű, technikai csodákat.

 L3P Desk 2017

Nem minden szett kap saját weboldalt, de az L3P Desk simán hozta ezt a lehetetlen küldetést. Az L3P széria régóta megdobbantja a gamerek szívét, és a népszerűségének köszönhetően, minden évben kap egy frissítést. A 2017-es évben a főbb paraméterek: i7 6950X 4.3Ghz, Nvidia Titan X, melyekhez spéci vízhűtéses ház dukál, üveg borítás alatt, falra szerelt asztali verzióban.

1_4.jpg

 

Project Alternate by Deblow

Az egyedi szett i7 5820k processzorral és kettő ASUS R9-295s videókártyával üzemel. Az építésről készült videót itt tudod megnézni.

2_2.jpg

 

Browntownexpres’s PC Gaming Battlestation

A teljes szett 5 monitorból áll össze. A játékokhoz a fronton lévő 3 képernyő használatos, a piramis csúcsában lévő monitor, pedig az ágyban, párnák között, lusta verziós nézésre van. Az oldalt megjelenő legkisebb átmérőjű monitor a kiegészítő információkban segít.

3_2.jpg

 

noiseotos’s iMac Replacement

Tiszta, természetes design, a szivárvány témájú, RGB Led-del kiegészített összeállítás. A falra szerelt, háromszög alapú stílus a Nanoleaf világítás, és a GitHup script és az iPhone alkalmazás képes a felhasználó hangulatához társuló, színes jeleneteket kreálni.

4_2.jpg

 

chief3630’s PC Gaming Battlestation

Hiába a terjeszkedik az arcunkba az óriási 4K-s monitor, még sem ő a primadonnája ennek a készletnek. Az ablak közelében lévő akril és átlátszó PC ház visz mindent. A gyönyörű hangszeren a játékot az i7 6700K 4.8 Ghz és az EVGA GTX 1080 FTW irányítja.

5.jpg

 

Kispadosak, de zokszó nélkül elfogadnánk őket:

The Command Center by Piloth 

_1.jpg

 

djhoulihan's Battlestation 

_2.jpg

 

The LegacylsReal's Battlestation 

_3.jpg

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

2017\05\21

Minden, amit eddig tudunk az iPhone 8-ról

kuoiphone8size-800x470.jpg

2017-ben szép kerek születésnapot ünnepel az iPhone, ezért biztosak lehetünk abban, hogy az Apple méltó modellel fog örömtáncot lejteni a felhasználók legnagyobb örömére.

Rengeteg pletyka kering az új telefonról forma és funkciók tekintetében, amit leginkább azzal tudunk bemutatni, hogy az öltözői beszélgetések alapján legalább 10 prototípust tesztelnek egyszerre a fejlesztők.

Természetesen számos ellentmondás és zavaros információ kering egyszerre, ami jelentősen megnehezíti egy tisztességes szakmai cikk összeállítását, mi mégis megpróbáljuk a lehetetlent és sarkunkra állva, most összeszedjük, hogy nagy valószínűséggel mi mindent fog tudni az új készülék.

Az iPhone 8 radikális újratervezésen megy keresztül, aminek az egyik hozadéka lehet a Touch ID közvetlen, a kijelzőn való megjelenése, ami egyben a home gombiphone-8-sonny-dickson-800x661.jpg elhagyását is jelenti. A kiszivárgott tervezési-fejlesztési vázlat alapján az üveg alatt helyeznék el a Touch ID-t, de még nem tisztázott, hogy ez a vázlat az OLED iPhone végső kialakítást is jelenti egyben.

Érkezik az edge-to-edge design - így az iPhone 8 hasonló lehet, mint a 4.7 hüvelykes, 2010-es modell - 5.5-ös kijelzővel. A pletykák sorát szaporítja egy esetleges 5.8-as kijelző méret, amiből 5.15 lehet a hasznos, használható terület, a fennmaradó rész pedig a virtuális gombokat tenné ki, átadva a múltnak a home gombot.

iphone_8_kk_rendering.jpg

A kijelző a már említett OLED, nem pedig LED formátum lesz, ami lehetővé teszi az Apple számára a vékonyabb készüléket, kevesebb energia fogyasztással, jobb kijelzővel és nagyobb kontrasztaránnyal.

Ami a készülék testét illeti, a pletykák alapján nagy sansszal ki lehet jelenti, hogy az iPhone 4-ből már ismert üveg test váltja az alumíniumot. Legalább egy 2017-es modell fogja használni az üveg testet, ha hinni lehet az Apple egyik beszállítójának, az Catcher Technology-nak, akik az információt szolgáltatták.

Az iPhone 7-hez hasonlóan az iPhone 8 várhatóan vízálló lesz. Továbbra is képes lesz elviselni az esőt, a fröccsenő vízet és a rövid vízbe merülést. Az egyik pletyka azt sugallta, hogy az iPhone 8 USB-C portot használhatna Lightning port helyett, de később ez ment a levesbe, mert az Apple 2017-ben is ragaszkodik a Lightning porthoz.

allegediphone8designschematic.jpg

 Az iPhone 8-ban várhatóan 10 nanometeres, A11 chip lesz, amely gyorsabb és hatékonyabb lesz, plusz pletykák arra utalnak, hogy olyan funkciókat is tartalmazhat, mint a vezeték nélküli töltés és a biometrikus kiegészítések, mint az írisz, az arc vagy a gesztusfelismerés. A kétlépcsős kamerával rendelkező magasabb kategóriájú modell(ek) esetében mindkét lencsének várhatóan optikai képstabilizátorral kell rendelkeznie.

Az iPhone 8 előlapi fényképezőgépe olyan 3D-érzékelő képességeket is tartalmazhat, amelyek a PrimeSense technológiáját használják, lehetővé téve, hogy megtalálja az objektumok helyét és mélységét.

iphone_8_render_2.jpg

 

Összegzés

 • 5.8” OLED kijelző
 • gyorsabb A11 processzor
 • üveg test
 • edge-to-edge kijelző
 • kamera és Touch ID integráció a házba
 • nem lesz home gomb
 • vezeték nélküli töltés
 • 3 modell: 5.8” OLED (prémium), 5.5” és 4.7” (standard)

 

2007 - iPhone

2008 - iPhone 3G

2009 - iPhone 3GS

2010 - iPhone 4 (új design)

2011 - iPhone 4s

2012 - iPhone 5 (új design)

2013 - iPhone 5s

2014 - iPhone 6 and iPhone 6 Plus (új design)

2015 - iPhone 6s and iPhone 6s Plus

2016 - iPhone 7 and iPhone 7 Plus

2017 - iPhone 8 and iPhone 8 Plus

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

mobil apple telefon mobiltelefon a11 iPhone iPhone 8

2017\05\10

Az 5 legjobb Minecraft rajongói oldal

tumblr_nvbqgrnpjv1rq1xcqo1_500.jpg

2014-ben minden idők második legkelendőbb játékává avanzsált a Minecraft, ami egy nyílt játékterű videojáték. Még ebben az évben felvásárolja a Microsoft a játékot fejlesztő céget, aminek napjainkban is tovább növekszik felhasználó köre.

Ha te is Minecraft rajongó vagy, akkor megmutatjuk neked azokat a legjobb rajongói oldalakat, ahol egy csomó információt találsz. Igaz, hogy némelyik már nem frissül, és angolul van, de ha igazi fan vagy rátapadsz a témára.

 

 1. The Minecraft

Sajnos mindjárt az első kiválasztott site inaktív, de így is értékes infókat nyerhetsz az oldalból. A blogger, a barátja tapasztalatait írta le laza és vicces formában. Az olvasók többet tudnak meg az átlagnál, köszönhetően a szokatlan, ’külsős’, beavatkozás mentes személetmódnak.

1_3.jpg

 1. Empire Minecraft

A jelenleg is aktív oldal számos érdekességet oszt meg frissítésekről, játékélményekről. Az egyik legnépszerűbb írás részletesen mutatja be az új Minecraft Launcher-t, a kezelőfelületet.

 1. Lazcraft

Elsősorban egy képmegosztós, feltöltős oldalt fogsz látni, amely sajnos szintén az inaktív site-k számát növeli. Igazán művészi, kreatív megoldásokkal találkozhatsz a Minecraft sokszínűségével párosítva. Legós, süteményes, kitűzős, családi fotók alárendelve a játék design-hoz.

lazcraft.jpg

 1. Youssarian’s

Nekünk ezt az oldal tetszett a legjobban. Kiváló példáját láthatd, hogy miképpen, hogyan kell írni a Minecraft-ról. A blog szerzője különös részletességgel számol be a tapasztalatairól. Extra, sok-sok oktatóanyag képekkel fűszerezve, lépésről-lépésre bemutatva a játékmódokat, recepteket.

 1. Blockhead

Abszolút a jövő felé haladva, már az oktatásban is jelentős szerepet kap a Minecraft. Ennek bizonyítéka egy történelem tanár által jegyzett oldal, ahol a játékban rejlő előnyöket használja ki és tanítja a tulajdonos, aki főállása mellett még Minecraft tréner és mentor is.  

 

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

desktop pc laptop számítástechnika gaming gamer minecraft asztali PC

2017\05\02

Érkezik a Windows 10 S ?!

A Twitteren szivárgott ki egy 13,5 inch-es, pazar billentyűzetű, Windows 10 S operációs rendszerrel futó, Microsoft Surface új laptop.

cover_2.jpgHolnap tartja a Microsoft a #MicrosoftEDU eseményét, ahol végre lehull a lepel a Google Chrome OS vetélytársáról, de a jól informáltak már hagytak nekünk pár morzsát. A Microsoft berkekben hírnevet szerzett ’külsős megfigyelő’ @h0x0d social felhasználó, volt oly bátor és megszellőztette az új Surface gépet.

2_1.jpg

A vékony – 13,5 inch – szemmel láthatóan egy új operációs rendszer fut, amely nagy sansszal a Windows 10 S: felhő optimalizált Windows-verzió, amely csak az alkalmazásokhoz fér hozzá (appok az áruházból). Az új családtag rendelkezik PixelSense kijelzővel, és 4 színben érkezik hozzá az Alcantara-billentyűzet.

1_2.jpg

A szivárogtatás egyik érdekessége, hogy a 360 fokos nézet, csak néhány portot tartalmaz: USB, DisplayPort és fejhallgató-csatlakozó.

Mindenesetre holnap érdemes lesz az eseményt fél szemmel figyelni, ha a fentiek igaznak bizonyulnak.

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

microsoft windows laptop számítástechnika app alkalmazások surface