Klaviatúra

4 hasznos tipp telefontöltéshez

2017. július 16. - landcomputer

cover_4.jpgSzakértők egybehangzó véleménye, hogy napjaink okostelefonjainak leggyengébb része az akkumulátor. Sokan vívunk szélmalomharcot azért, hogy a nap végén is használható állapotban legyen a teló. Tudom, most páran felszisszenek, hogy hívás levelezés, social, fotó, videó meg a többi és ezek a funkciók azért rendesen igénybe veszik a készüléket. De itt jön képbe a mindenható szakik példálózása, akik határozottan állítják, hogy a gyors, idő előtti lemerülés függhet a helytelen telefontöltéstől is.

Nézzünk komolyabban a tézis mögé.

Ahogy a technológia fejlődik és rendületlenül cikázik a telefonosok kezei között, úgy maradnak és stabilan állnak a bevett, rossz idegződések, szokások. Ilyen például, hogy a telefont nem szabad véletlenszerűen tölteni, kényünk kedve szerint bármikor feltenni a töltőre.

1_6.jpg

Hiba, orbitális hülyeség.

Nézzük meg azt a 4 hasznos tippet, melyekkel, ha nem is garantált a teljes siker, de haladó lépéseket teszünk, hogy méregdrága telefonunk élettartalma kitolódjon, ergo növeljük az aksi használati idejét.

2_4.jpg

 

  1. A fentiek figyelembe vételével, amint tudod, tedd töltőre a telefont. Ne számolgass, ne nézd folyamatosan a százalékot, tölts.
  2. Ha nem ragaszkodsz a szép kerek számokhoz, akkor engedd el a 100%-os töltöttségi szintet, és elégedj meg ennél kisebb eredménnyel.
  3. Ha mégis hepped a totális töltés, akkor se hagyd még órákig a telefont töltőn. Ezzel teszed a legrosszabbat a készülékednek.
  4. Végezetük ne engedd, hogy a készülék aksija kilépjen a komfortzónájából, ami a hőmérsékletét illeti, azaz töltés előtt szabadítsd meg a toktól, ezáltal szellőzik a mobil és kevesebb sansz lesz a túlmelegedésre. 

 

Az írást a Land Computer munkatársai készítették. 

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr1612667769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása