Klaviatúra

7 dolog, amit a Samsung Galaxy S8 tud, de az iPhone nem

2017. április 04. - landcomputer

cover.jpgHeteken belül a már Magyarországon is megvásárolható lesz a Samsung új zászlóhajósa. Összegyűjtöttük azokat a technikai vívmányokat, új fejlesztéseket a dél-koreai gyártónál, melyek egyelőre előzik az almás telefonokat. Természetesen amint az új iPhone is megjelenik árnyékoltabb lesz a szitu, de addig is a jelen mámorában lubickolva jöjjön a 7-es lista.

  1. Írisz szkenner

1-iris-scan.jpgGyors hozzáférést biztosít lezárt telefonnál az írisz szkenner. A Samsung fejlesztői szerint ez az érzékelő sokkal biztonságosabb, mint az ujjlenyomat olvasó.

  1. Nagyobb kijelző

3-more-screen.jpgAz S8 5.8-as, míg nagyobb tesója az S8+, 6.2 inches kijelzővel fog érkezni. Összehasonlításként az iPhone 7-nek 4.7-es, az iPhone 7 Plusnak, 5.5 inches kijelzője van.

  1. Vezeték nélküli gyorstöltés

4-wireless-charging-pad.jpgA Galaxy S8-cal lehetőség van vezeték nélküli gyorstöltésre, ami jelentős előrelépésnek tűnik a normál töltési állapothoz képest. Ezzel szemben az iPhone-nak nincs egyelőre vezeték nélküli töltése, sőt gyorstöltési opciója sincs.

  1. Jack csatlakozó

5-headphone-jack.jpgA Samsung maradt a hagyományos füles csatlakozónál. Az iPhone 7 megjelenésekor talán a legnagyobb feltűnést az keltette, hogy a telefonnal együtt piacra dobták az AirPods-t.

  1. Samsung Pay

Az alkalmazás segítségével könnyen fizethetünk a hagyományos hitelkártya leolvasó helyeken. Ugyanilyen, vagy ehhez hasonló, speciális NFC alapú alkalmazás jelenleg nincs az Apple-nél.

  1. Virtuális utazás

7-virtual-reality-software-powered-by-facebooks-oculus.jpgAz S8 érkezésével együtt megjelenik a porondon a Samsung saját virtuális szoftverje is, a Facebook’s Oculus támogatásával. A megszállottak és király fanok, ha előrendelik a készüléket április 21-ig, boldogan élvezhetik ezt az élmény Gear VR headset formájában( forrás: businessinsider.com). Az iPhone is tud ilyet – Google Cardboard -, de natívan nem támogatja a VR-t.

  1. Pulzusmérő

8-heart-rate-sensor.jpgA telefon hátulján található a pulzusmérő ujjlenyomat olvasó. Az iPhone-nál ehhez a funkcióhoz vásárolni kell egy Apple Watch-t vagy másik kiegészítőt, és már tudjuk is mérni a pulzusunkat.

 

Az írás a Land Computer munkatársainak közreműködésével készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://landcomputer.blog.hu/api/trackback/id/tr7212400111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása